Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hmm...ja sam baš zadovoljan PTTom što se kablovske tiče...ili se tripujem ili je ovde kod mene slika bolja od Totala (koji imam u Šapcu da ne bude zabune :)...
A dvoumim se između 42B430 i 450...ali smisliću se već.. slatke muke ;)

Ako mogu da primetim, nestao je hype za panasonicom X10 , a trenutno su na sceni samsung B430/B450. Ne znam da li je to zbog nesto nize cene, ali znam da je samsung opet napravio bestbuy modele kao i uvek.

Panasonica jednostavno nema u toj meri po radnjama, a 20k nije za bacanje :)

Mogu Samsungu da pxxxxxu pod prozor, ljudi tacno gadjaju zelje kupaca i za svaku potrebu imaju odgovor, razni kukaju ovo ono ali na kraju ili kupis monitor ili kupis njihov TV :)

Respekt za Samsung u tom pogledu

Mogu Samsungu da pxxxxxu pod prozor, ljudi tacno gadjaju zelje kupaca i za svaku potrebu imaju odgovor, razni kukaju ovo ono ali na kraju ili kupis monitor ili kupis njihov TV :)

Respekt za Samsung u tom pogledu

Sve je to tacno, samo sto moras paziti da ne zabodes CMO/AUO panel.

Da li neko moze da uporedi Samsung 42B430/450 sa modelom LG42PQ1000. Pogotovu sto ovaj model ima DVB T MPEG4 tjuner a u ceni je vrlo slican!!

A jel ima sanse da samsung izbaci neku 37" plazmu.
Ja onda nemam drugog izbora od Panasonica.

Al ste se svi proslavili. Svi pucali na A656 a na kraju zavrsili sa B450. :d:d:d:d Sa 90k na ~54k. A ja mislio za sebe da imam previsoke i nerealne zelje. Buhahahahahahah Sala mala. Srecno ljudi i da vas sluzi kao onaj od 200k.

Potpuno isti slucaj.:)

Nego neko je pominjao neke bezkamatne kredite u TM a ja gledam bas na njihovom sajtu koji kaze ovo....

Kod:
Основне карактеристике Findomestic кредита:

Минимални кредитни износ: 8.000,00 динара
Минимално учешће: 20%
Рок отплате: од 6 до 36 месеци
Накнада: БЕЗ ДОДАТНИХ ТРОШКОВА
Начин отплате кредита: Лична уплата рате у било којој пошти или банци
Кредит индексиран у ЕУР
ЕКС: 15-30% зависно од типа кредита

ПРИМЕР: Рок отплате 24 месеци   ШПОРЕТ
Вредност робе: 20.000,00 RSD
Учешће 20%:4.000,00 RSD
Износ кредита: 16.000,00 RSD
Износ накнаде:0,00 RSD
Износ рате: 836,39,93 RSD
Укупно за отплату: 20.073,36 RSD

Znaci prema ovoj racunici ako sam dobro razumeo proizvod koji se kupi izadje skuplji za ucesce od 20% sto recimoza b430 tv od 54000 dinara izadje 10800 dinara.

E sad ovo je sve tacno ako sam ja to dobro razumeo a par strana pre procitah u ovoj temi nesto naucnofantasticno tipa finalna cena te izadje potpuno isto i na kredit kao i na gotovinsko placanje.

Ako se neko raspitivao ne bih bilo lose da da neku informaciju povodom ovoga.

Da odgovorim sam sebi.

Ukoliko zelite da kupite tv od 54000 u 6 rata taj tv ce vas izaci nesto preko 7000 dinara skuplje.Bar tako mi je rekla Findomestic bankarka u Tehnomarketu.

Al ste se svi proslavili. Svi pucali na A656 a na kraju zavrsili sa B450. :d:d:d:d Sa 90k na ~54k. A ja mislio za sebe da imam previsoke i nerealne zelje. Buhahahahahahah Sala mala. Srecno ljudi i da vas sluzi kao onaj od 200k.

Nije uopste problem u cifri, vec u onome sto se dobija za tu cifru.

Necu iz principa da dam preko 100000 din za nesto sto me nece zadovoljiti na iole duze staze.

A656 ne mogu da nadjem, a B650 ne vredi 105000 din. Da je 90000 pazario bih ga bez razmisljanja. Tih 15000 mi ne znaci previse, al' opet iz principa ih necu pokloniti nekom gazdi lanca prodavnica, vec cu pre pazariti nesto curi ili popiti u kafani.

To isto vazi i za Panasonic X10 cija je cena na zapadu ista kao ona za B450 i recimo LG 42PQ3000 / 6000, a kod nas kosta 15k vise.

Delija je to rekao za Elektroniki i to jeste tacno (pricao sa prodavcem, imaju dogovor sa nekom bankom ne secam se kojom).
Samo sam ja u pre neki dan video da je 37X10 kod njih 75.000,00 a ne 42-ka.

Da odgovorim sam sebi.

Ukoliko zelite da kupite tv od 54000 u 6 rata taj tv ce vas izaci nesto preko 7000 dinara skuplje.Bar tako mi je rekla Findomestic bankarka u Tehnomarketu.

Radi se o kupovini na čekove na 6 rata, ne o kreditu.
Onda izadje 54.000.

..To isto vazi i za Panasonic X10 cija je cena na zapadu ista kao ona za B450 i recimo LG 42PQ3000 / 6000, a kod nas kosta 15k vise.

Ovo nisam znao, a to onda znači da su oni u istoj klasi i još štošta.
Moj početni odijum prema Samsungu se značajno istopio...

Nije uopste problem u cifri, vec u onome sto se dobija za tu cifru.
A656 ne mogu da nadjem, a B650 ne vredi 105000 din. Da je 90000 pazario bih ga bez razmisljanja. Tih 15000 mi ne znaci previse, al' opet iz principa ih necu pokloniti nekom gazdi lanca prodavnica, vec cu pre pazariti nesto curi ili popiti u kafani.

Sada B651 ima na akciji za 108.000 uz koji se dobija blu-ray player BD-P1400 cija je samostalna cena 25.000, sto deluje kao vec dosta bolja ponuda.

Poslednja izmena:
To sa ratama je odavno Tempo radio. Bilo je valjda da das 30% unapred i da ti se ostatak + oko 1000rsd podeli na 6 rata. Npr. TV od 50.000 bi izasao na kraju max 52.000. Nista cudno i novo.

Bice to jeftinije i kod nas kad pocne neko drugi da uvozi...

Nego da vas strucnjake i iskusnije pitam za savet.

Dosad sam mislio da cu definitivno G10 da uzmem,ali sa obzirom da je 113 hiljadarki a za manje od pola mogu da uzmem Samsunga. 42" razmisljam zasad.

Prvenstveno bi bio koriscen za SD ( i u sustini me ne interesuje kvalitet SDa..: tj pogledati nesto sto ja gledam nema potrebe da bude "lepa slika")

Druga namena bi bila pustanje HD materijala sa racunara,igranje povremeno mozda i desktop... ali desktop u smislu ako laptop nije pri ruci...

E sad ,moja je dilema da li jos da cekam i skupljam $ ili da zapucam na jeftinijeg koji nece biti full HD i da vec uzivam u vecoj dijagonali...

Interesuju me vasa misljenja,jer sam i sam sebe uspeo zbuniti a naravno i nestrpljiv sam vec :wall:

Za desktop generalno nije plazma, a pogotovo na HD Ready plazmi je upotrebljiv (i ne deluje lose) iskljucivo u 1024x768.

TM izasao flajer danas u novinama, samo jos nisu azurirali sajt.

Bice to jeftinije i kod nas kad pocne neko drugi da uvozi...

Nego da vas strucnjake i iskusnije pitam za savet.

Dosad sam mislio da cu definitivno G10 da uzmem,ali sa obzirom da je 113 hiljadarki a za manje od pola mogu da uzmem Samsunga. 42" razmisljam zasad.

Prvenstveno bi bio koriscen za SD ( i u sustini me ne interesuje kvalitet SDa..: tj pogledati nesto sto ja gledam nema potrebe da bude "lepa slika")

Druga namena bi bila pustanje HD materijala sa racunara,igranje povremeno mozda i desktop... ali desktop u smislu ako laptop nije pri ruci...

E sad ,moja je dilema da li jos da cekam i skupljam $ ili da zapucam na jeftinijeg koji nece biti full HD i da vec uzivam u vecoj dijagonali...

Interesuju me vasa misljenja,jer sam i sam sebe uspeo zbuniti a naravno i nestrpljiv sam vec :wall:

pa ako hoces VECU dijagonalu zasto 42"? Imas samsung 50" B450 za 86k

15.09. - 3.10. mada moguca je i ona standardna koja nigde ne pise "dok traju zalihe" :D

@jaksa & ostatak strucne ekipe

Da li plazme serije 4 50B430,450 imaju isti panel kao i serije 5 tipa 50B530,550 i serije 6 50 B650 ili se radi o drugacijim panelima za svaku seriju posebno,samo je razlika u broju i tipu konekcija?

Serija 4 je HD Ready a serija 5 je full HD ali je tehnologija ista.
Serija 6 je novija tehnologija (ekvivalent NeoPDP kod Panasonica)

@jaksa & ostatak strucne ekipe

Da li plazme serije 4 50B430,450 imaju isti panel kao i serije 5 tipa 50B530,550 i serije 6 50 B650 ili se radi o drugacijim panelima za svaku seriju posebno,samo je razlika u broju i tipu konekcija?

Nemam pojma :) ja se još uvek samo informišem i vrlo malo znam.

Serija 4 je HD Ready a serija 5 je full HD ali je tehnologija ista.
Serija 6 je novija tehnologija (ekvivalent NeoPDP kod Panasonica)

Prva recenica je korektna druga nije .
Svi Samsung 2009 modeli plasme tehnoloski imaju E-Panele, koji su ekvivalentni Panasonic NeoPDP.
Razlika izmedju serija su filteri , elektronika i dizajn.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno