ljubanve;1835389@Perica I ja bih rekao isto... samo što meni nije problem dostupnost nego keš. Inače video sam danas i 42S10 u Electroniki-iju za 103.900 rsd. Neko mišljenje o njemu Nani?[/QUOTE je napisao(la):Sajt im je katastrofa, ne znam kakve su im prodavnice, ali sa sajtom nisam zadovoljan.
Sada sam siguran da je G10 moja sledeca kupovina. Samo jos da dodje u Nis.![]()
@DDejanNS
Ministarstvo je predložilo DVB-T2 u nacrtu strategije koja bi trebala da se usvoji do kraja godine, tako da odluka još nije konačna.
Po meni, male su šanse da se ova odluka promeni jer je izbor DVB-T2 pozdravljen od strane domaćih stručnjaka kao i domaćih televizija.
Trenutno se vodi javna rasprava o ovoj strategiji i o detaljima se možeš informisati na sajtu ministarstva: www.mtid.gov.rs
A šta B92 misli o DVB-T2 pročitaj ovde:
www.mtid.gov.rs/upload/documents/konsultacije/dtv2/DTV2-B92.pdf
...
Da ne otvaram novi thread, reko da pitam ovde. Vidim da ima ljudi koji su veoma upućeni u stanje plasma/lcd.
Evo ovako, povoljno sam nabavio plazmu mrvljenu u pakovanju od 200 grama, šalu na stranu povoljno sam nabavio samsung ps42e7h (1024*768), star nekih godinu ipo, slika savršena. Jedina mana tv-a po specifikaciji troši 360w mada u realnom radu je to sigurno manje (čitao testove o potrošnji, ne držim kontrast i svetlo na max, itd.). Naravno tv se zagreva proporcionalno potrošnji što leti nije prijatno. Klima smeta ukućanima (alergija, kijanje) tako da to otpada. U međuvremenu pojavila mi se povoljna varijanta za lcd LE-40A430 (hd ready). Pitanje se samo postavlja... Šta da radim? Da prodam plazmu i dodam malo za ovaj lcd? Lcd manje troši, mislim oko 200w, manje se zagreva ali kakva je slika? Predpostavljam da bi hdmi, manje više, bio isti ali šta je sa signalom sa kablovske? Šta da radim?
Hvala na pomoći :wave:
Da ne otvaram novi thread, reko da pitam ovde. Vidim da ima ljudi koji su veoma upućeni u stanje plasma/lcd.
Evo ovako, povoljno sam nabavio plazmu mrvljenu u pakovanju od 200 grama, šalu na stranu povoljno sam nabavio samsung ps42e7h (1024*768), star nekih godinu ipo, slika savršena. Jedina mana tv-a po specifikaciji troši 360w mada u realnom radu je to sigurno manje (čitao testove o potrošnji, ne držim kontrast i svetlo na max, itd.). Naravno tv se zagreva proporcionalno potrošnji što leti nije prijatno. Klima smeta ukućanima (alergija, kijanje) tako da to otpada. U međuvremenu pojavila mi se povoljna varijanta za lcd LE-40A430 (hd ready). Pitanje se samo postavlja... Šta da radim? Da prodam plazmu i dodam malo za ovaj lcd? Lcd manje troši, mislim oko 200w, manje se zagreva ali kakva je slika? Predpostavljam da bi hdmi, manje više, bio isti ali šta je sa signalom sa kablovske? Šta da radim?
Hvala na pomoći :wave:
Kakve veze ima to koliko mu radi kompjuter a koliko klima kad je covek za oba dao potrosnju u kilovatima na cas?
Poenta ce pre biti u tome da covek ima jake komponente koje trose dosta (ko je rekao graficka) a da mu klima uglavnom odrzava temperaturu u zadatim granicama.
Deklarisana snaga je max potrosnja, moj komp prosecno trosi oko 120w sa monitorom kada samo surfujem. Klima recimo povuce i 1kW kada hladi a moze i preko 3kW kada greje.
Priznajem da sam stavio pogresnu oznaku znaci kw_casova.
Ako klima kada hladi trosi 1200 w otprilike toliko trosi i kada greje, a ne moze 3 x vise nikako.
Sto se tice mog kompjutera napajanje 1kw ,grafika xfx 8800 gt,7 hdd +monitor i to sve iznosi na leru oko 500 w,Inace kompjuter nisam nikada ugasio u zadnjih 5 godina.
racun za struju iznosi bednih 4800 din mesecno![]()
Na x klima u uputstvu lepo pise da za hladjenje trosi max 1.2kW a za grejanje do 3.6kW.
Moje napajanje je 850W pa ono ne trosi toliko struje vec toliko moze da isporuci, a koliko trosi zavisi od aktivnosti komponenti. Procesor koji radi 5% ne trosi isto koa onaj cije je zauzece 100% ili je OC.
Priznajem da sam stavio pogresnu oznaku znaci kw_casova.
Ako klima kada hladi trosi 1200 w otprilike toliko trosi i kada greje, a ne moze 3 x vise nikako.
Sto se tice mog kompjutera napajanje 1kw ,grafika xfx 8800 gt,7 hdd +monitor i to sve iznosi na leru oko 500 w,Inace kompjuter nisam nikada ugasio u zadnjih 5 godina.
racun za struju iznosi bednih 4800 din mesecno![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari