Šta je novo?

PLASMA preporuka

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Planiram da kupim Plasmu. Pa pošto nisam u toku sa plasma modelima treba mi preporuka. Budžet je ograničen na 1000e. Ono što znam je da hoću FullHD i da bude Panasonic (navodno su oni najbolji) model i da nema problema sa burnom. Preporučite neki model oko 42incha, može i veća dijagonala ako se uklapa u cenovnu u specifikacijsku strukturu.

Citajuci sve sto je napisano na temu plazme vs. lcd televizori, otprilike sam naucio da je za gledanje kablovske televizije i filmova koji se kod nas mogu nabaviti (dvd ripovi) plazma bolji izbor. Ono sto mene brine je tzv. burn-in kod plazma televizora. Koliko je to stvarni problem na modelima koji se mogu kod nas trenutno kupiti? I da li prilikom kupovine treba obratiti paznju na jos nesto?

Novije plazme nemaju vise ozbiljnih problema sa burn-inom. Bitno je da u prvih 200-injak sati brightness i contrast drzis na max 50%, a posle toga mozes da radis sta oces.

A prilikom kupovine pre svega treba da se odlucis za model ili par modela koji ti odgovaraju, a onda da vidis kako se ulazi u service menu da bi video koliko su radile, posto se masovno kao "novi" prodaju televizori koji su bili izlozeni u radnjama, nekada su radili i mesecima.

Postoji naravno nacin da se i to resetuje, ali ajde da kazemo da je to prevelika hebada da bi neko isao toliko daleko.

Gledam neke cenovnike prodavnica u Segedinu.
Pisu, da Panasonic P42X10E vise nece biti u prodaji, jer ga zamenjuju modelom P42X10Y.
Koje su razlike i zasto su uveli ovaj model sa Y (koji je uzgred i 30 € skuplji)?

Intersantan je i model TX-P42S10E (full HD) koji sada kosta kosta 770 €, dok je u julu bio oko 900.

Vredi li ici na TX-P42S10E zbog 1920x1080?

Gledam neke cenovnike prodavnica u Segedinu.
Pisu, da Panasonic P42X10E vise nece biti u prodaji, jer ga zamenjuju modelom P42X10Y.
Koje su razlike i zasto su uveli ovaj model sa Y (koji je uzgred i 30 € skuplji)?

Intersantan je i model TX-P42S10E (full HD) koji sada kosta kosta 770 €, dok je u julu bio oko 900.

Vredi li ici na TX-P42S10E zbog 1920x1080?

X10Y ima i DVB-C tuner pored DVB-T.

Za te pare apsolutno. S10 je full hd varijanta za one koji nemaju dovoljno para za G10, sto postavlja pitanje koliko je G10 u segedinu?

X10Y ima i DVB-C tuner pored DVB-T.

Za te pare apsolutno. S10 je full hd varijanta za one koji nemaju dovoljno para za G10, sto postavlja pitanje koliko je G10 u segedinu?

G10 je 1027 €.
Sad sam procitao Nanijev test gde kaze da je SD materijal (TV) nesto slabijeg kvaliteta kod S10 uporedjujuci sa X10. Koliko je to slabiji kvalitet?

Da ne otvaram novu temu,kakav je Panasonic TXP42C10? ima ga za 67k din,cini mi se da je u tom cenovnom rangu odlican,necu lcd jer ce se gledati televizija sd,gomila hd fimova i serija koje sam skinuo odavno a i u skorije vreme (seedbox je cudo :D).
Hvala :)

Nazad
Vrh Dno