Šta je novo?

PLASMA preporuka

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Planiram da kupim Plasmu. Pa pošto nisam u toku sa plasma modelima treba mi preporuka. Budžet je ograničen na 1000e. Ono što znam je da hoću FullHD i da bude Panasonic (navodno su oni najbolji) model i da nema problema sa burnom. Preporučite neki model oko 42incha, može i veća dijagonala ako se uklapa u cenovnu u specifikacijsku strukturu.

Planiram da kupim Plasmu. Pa pošto nisam u toku sa plasma modelima treba mi preporuka. Budžet je ograničen na 1000e. Ono što znam je da hoću FullHD i da bude Panasonic (navodno su oni najbolji) model i da nema problema sa burnom. Preporučite neki model oko 42incha, može i veća dijagonala ako se uklapa u cenovnu u specifikacijsku strukturu.

Pa onda ti jedino preostaje model s10 koji je oko 98k
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09053365

Nije bas sjajan ali nije ni los, u sustini on je ok ali nije dovoljno dobar kao stariji brat g10, koji je 118K.

Budi pazljiv i nemoj se zaletati ka starijim modelima od pre 2 godine koji se prodaju po povoljnim cenama, u pitanju su izuzetno raubovani modeli koji imaju najmanje 5000 radnih sati i izmedju 500 i 800 paljenja.
Takvi modeli bi trebali da se prodaju po duplo nizoj ceni, medjutim KK ih prodaje sa popustom od jedva 20%.

Pa onda ti jedino preostaje model s10 koji je oko 98k
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09053365

Nije bas sjajan ali nije ni los, u sustini on je ok ali nije dovoljno dobar kao stariji brat g10, koji je 118K.

Budi pazljiv i nemoj se zaletati ka starijim modelima od pre 2 godine koji se prodaju po povoljnim cenama, u pitanju su izuzetno raubovani modeli koji imaju najmanje 5000 radnih sati i izmedju 500 i 800 paljenja.
Takvi modeli bi trebali da se prodaju po duplo nizoj ceni, medjutim KK ih prodaje sa popustom od jedva 20%.

Znači G10 je dobar model po tebi?

Znači G10 je dobar model po tebi?

Da u sustini ako ciljas na plasmu onda je dobar.
Moj problem je sto mislim da su cene prenaduvane, mislim da g10 treba da vredi max 96k u ovom trenutku, uzimajuci cene u inostranstvu +40% skuplje zato sto je kod nas tako, ali mislim da su se previse ugradili daleko preko 40%.
Stim da je na ostalim mestima osetno skuplji, tako da su ostali jos veci olosi.

Potvrdjujem ono sto je Vuk rekao da je za tebe najbolji izbor G-10 (ako mozes da se skrpis za toliko) a moja preporuka ide za model koji nije full hd, ali koji licno posedujem i za koji imam samo reci hvale, X-10 i onda za ostatak para mozes da biras sta ces da kupis> HTPC, Popcorn, WD player...:D

Moja filozofija sto vece to bolje. Posto je Pioneer(koji je inace najbolji pa veliki gap pa onda svi ostali) nazalost mnogo skup,i tragicno prestao da se proizvodi,onda za te pare iskljucivo 50''. Razlika u dozivljaju gledanja izmedju 42'' i 50'' ogromna. Pogotovu na filmu i sportu i sa dobrim 5.1/7.1 zvukom.
Naravno kvalitet slike je uvek malo bolji na manjem ekranu pogotovu na LCD.
Ali sta ti vredi kvalitetnija slika kad ti treba "dvogled" da bi uzivao u spektaklu!

FullHD jedino ako imas max FullHD materijal. Inace za sve ostalo 720p zavrsava ogroman posao. Inace ne zaboravi da se FullHD rezolucija primecuje samo sa blizine tako da 50"treba gledati sa manje od 2m da bi se uvidela detaljnost.

Koji je to x10 model, moze li malo detaljnije?

pa za razliku u ceni ja bih ipak uzeo X10

@Jaksa
pa sve mu valja ali neki hoce jos bolje pa placaju skuplje iako ne znaju sta ce im to :D
salu na stranu ovaj model nema NeoPDP ekran sto je najnovije i najbolje dostignuce Panasonica trenutno.
posedujem PV80 od pojavljivanja na nasem trzistu i ipak je ovo serija novija i doteranija tj prelezao je sve male bolesti :D

bez obzira sta neki mislili o clanu Nani-ju pogledaj, misli da je tu najjasnije sta je sta a imas i za skuplje modele

http://hdtelevizija.com/2009/06/13/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42x10-107-cm/8/

ako ti treba za kablovsku, filmove sa racunara tj 720p (mkv) nista ti vise ne treba od X10

PS
vec si uleteo sa dodatnim pitanjem :D

zato sto je X8 stari model, i treba prodati zalihe s west-a ;)
tesko da je PX8 1366x jer je moj PV80 (serija iznad njega tj jaci model) 1024x

Poslednja izmena:
Da uzmem TX-P50X10E ili TXP42G10E?

Full HD po skupljoj ceni ili veći ekran po manjoj ceni? Šta se po vama više isplati?

Najviše ću ga koristiti za igrice sa konzola i HD filmove sa kompa. Ponekad i kao monitor.

Poslednja izmena:
Bitan ti je faktor razdaljina na kojoj ces biti od televizora kad ga budes gledao.

Zamisli vozis JUGA sa motorom Ferarija po ORANJU!

tako ja dozivljavam gledanje kablovske sa full hd i to jos na 42 inca, da bi full hd dosao do izrazaja treba mu dijagonala tj velicina jer tv neces sigurno gledati sa pola metra da bi video da je slika kristalno cista a sve to da bi na tvu imao nalepnicu fullhd.

x10 od 50 inca je cool izbor mada je bitno da nisi blize od 4 do 5 metara od tva kad gledas kablovsku, jer on je velik ali nema dovoljnu rezoluciju pa ces gledati tackice i umirati od muke sto si bacio lovu.

OK neces gledati samo kablovsku ali realno ko samo gleda HD RIPOVE?

takodje rezolucija je problem da x10 koristis kao monitor...

Poslednja izmena:
Danas sam gledao Panasonic plazme, sa i bez neo pdp panela.
najbitnija ti je...razdaljina sa koje gledas sliku, i da li kacis pc. Bas kako je annoyer napisao.

Izmeri velicinu koja ti odgovara, definisi koliko para zelis da das, i imas vrlo lak izbor.

Btw, gledao sam plazmu i lcd, oba 42" jedno pored drugog, oba Panasonic, lcd kosta 85k, plazma je 75k i x10 je.

Zasto iko kupi lcd, meni nije jasno...

Na oko 2 metra sam od TV-a ;) Ja mislim da bi mi 42" bilo taman.
Kablovsku bi retko gledao, 99% vremena bi bio priključen komp i xbox. Tako da mi se čini da mi treba Full HD :D Maximalno mogu da idem do nekih 110k a G10 od 42" je 120k. Tako da, jedino da sačekam neki popust ili sl.

Na oko 2 metra sam od TV-a ;) Ja mislim da bi mi 42" bilo taman.
Kablovsku bi retko gledao, 99% vremena bi bio priključen komp i xbox. Tako da mi se čini da mi treba Full HD :D

Da sam na tvom mestu, posto je 99% vremena u pitanju komp ili X-box, ozbiljno bih razmislio o kvalitetnom 40" LCD-u, s obzirom da je u pitanju 2 metra to je neka optimalna udaljenost za HD.

Ja mislim da mi onda jedino ostaje 40A656 ili ako je izašao neki noviji model koji je bolji? ;)

Sorry za off-topic Jaksa, nemoj ovo da brišeš pls dok mi neko ne odgovori :)

tnx gvlada,
pitanje je sada, koji uzeti od ova tri gore?

Pošto se sva 3 uklapaju u cenu, koji je najbolji?

(Mene nekako vuče A656 a da za ostale pare kupim G25 :D)

Poslednja izmena:
Covek mu je preporucio ono sto misli je najbolje za njega, ne vidim nikakav problem ovde.

Kako bre lcd moze biti najbolje za njega u ovom cenovnom rangu i sa ovim zahtevima.
Jedino ako zeli da izbaci monitor i da koristi tv za dekstop onda nek uzima lcd a za xbox i kablovsku neka ne razmislja i uzima neku hd ready plazmicu i Bog da ga vidi.

Kako bre lcd moze biti najbolje za njega u ovom cenovnom rangu i sa ovim zahtevima.
Jedino ako zeli da izbaci monitor i da koristi tv za dekstop onda nek uzima lcd a za xbox i kablovsku neka ne razmislja i uzima neku hd ready plazmicu i Bog da ga vidi.

Pa ja ne vidim da mu je budzet problem kad je razmatrao i 42 inca G10 i 50 inca X10, i sam je rekao da mu je budzet do 110k. Tebi je to malo para za lcd?

99% vremena za komp moze da znaci i da bude za desktop ako je na to mislio, plus xbox. Kablovsku je rekao da nece gledati i osim gledanja filmova koje nije pomenuo, zaista ne vidim kako je plasma bolje resenje za njega.

Vrh Dno