Šta je novo?

PITANJE?

• Začetnik teme Začetnik teme kosmik
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

kosmik

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
319
imam zelju da napravim svoj sajt u svojoj opstini gdje zivim, koji bi sadrzao mnogo toga sa podrucja moje opstine a i drugih informacija i linkova sire.
ali nikada nisam tako nesto radio, a i nisam u nekoj vecoj plateznoj moci za zakupljivanje i placanje tako da bih molio za savjete, kako da izradim svoj prvi sajt, kako da ga postavim i kako da prodjem za pocetak sto jeftinije.
posto ste ovdje svi profi strucnjaci i koliko vidim iz postova imate ogromno iskustvo u ovim poslovima, mislim da vam nece biti tesko a ni dosadno da jednom pocetniku kao sto sam ja objasnite kako da krene vasim putem.
hvala

Ukratko po stavkama:

1. Instaliras Dreamweaver (verziju koju imas)
2. Skines koju knjigu (pdf) sa neta o HTML-u i CSS-u
3. Kada naucis osnovne iz stavke 2 napravis dizajn
4. Napravis stranice sa sadrzajem i to je manje vise to.
5. Kupis domen i hosting i prebacis gotov sajt na server.

Ovo što ti je ZbuNT rekao je dobar savet ali na ovaj način nećeš u skorije vreme doći do sajta.

Stavku pod 2 u svakom slučaju treba da odradiš, a što se tiče sajta ja ti predlažem da podigneš neki CMS - Joomla! i tome sl.

Upustva imaš i na srpskom tako da uz malo truda možeš da imaš svoj pristojan sajt.

Pravac google i trazi tutorijale. A sto se tice domena i hostinga, pa zaobidji domace firme i to je to. Mislim nemoj me razumeti pogresno, ali teme poput ovih nemaju svrhu jer neces dobiti zeljene odgovore...

Ne bih da dečka osujetim u pokušaju da dobije pravi odgovor, ali toliko puta je ista stvar napisana da je dovoljno da prelista zadnje 2-3 strane ove sobe i sve mu je rečeno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno