Šta je novo?

Pitanje za Total Commander

Rusi, da li si ubacio liniju u Configuration deo? Ili si ga bacio na dno ini fajla?

meni neci ni sa 2 ni sa 3 da izlista tim redosledom.

Da li si kao sto kaze Slayer ubacio u [configuration] deo.
Evo sta imas u ver 7 od opcija:
SortUpper=0 => Alphabetical, considering accents
SortUpper=1 => Strictly by numerical character code
SortUpper=2 => Natural sorting: by character code and numbers
SortUpper=3 => Natural sorting: alphabetical and numbers

Pretpostavljam da 6-ica ne podrzava ovakvo sortiranje, ako nju imas.

- kad radis rename nekog fajla sa npr. F2 (to mozes u optionsima da namestis da bude na F2), onda se sa ovom linijom u configuration delu:
"RenameSelOnlyName=1"
oplavi samo ime fajla, a ne i extenzija (njoj se i onako vrlo retko menja ime).

Mozes to da odradis i sa shift-F6 pa F6

Koji Total Commander se nalazi u Power Packu 1.8? Da li ima Power Pack sa TC 7.0x? Instalirao sam Power Pack 1.7 (TC 6.54a) u Visti ali se izgube sve ikonice gore, tu su tooltipovi kada se dođe na njih i ponešto sam pokrenuo i radi, ali nema ikonica. Zato me zanima ima li Power Pack sa TC 7 koji fino radi u Visti.

Vise nemam Power Pack, sada imam regularno TC 7.03 pa sam ispodesavao iz ove teme sta je bilo da se ispodesava. Imam par pitanja...

1.
Ajd kad se pita ovde o INI setovanjima da i ja nešto pitam. Postoji li način da kad se nekom folderu da ime npr. "FLAC" (sve velikim slovima!) TC to prikazuje onako kako jeste, a ne kao "Flac" (samo prvo slovo veliko)?

Da li moze ovo sto si ti trazio ali samo za fajlove i ekstenzije, ne i za foldere. Znaci da bude:
Autoexec.bat
a ne
AUTOEXEC.BAT
ili
autoexec.BAT ?

2.
Gde treba da izmenim da kada hocu da izvrsim rename nekog fajla da ne markira i ekstenziju?

3.
Da li moze da se oznaci nekom bojom ili da se namesti razmak izmedju particija, DVD-eova i Virtual drajvova? Sada ih vec puno imam pa se gubim koji je koji, ovako bi mi bilo lakse kada bi naucio na neku oznaku ili na razmake izmedju njih.

4.
Jel ima nekih theme za TC? Malo mi je monotona ova klasika?

Ajde da i ja malo prignjavim oko Total Commander-a.

Jel postoji opcija da me TC sa dva klika ispod foldera i fajlova vrati jedan nivo nazad. Znaci, na primer, C:\WINDOWS\system32 i ja sad ispod poslednjeg izlistanog fajla u okviru foldera system32 dva puta kliknem a on me vrati na WINDOWS folder, odnosno C:\WINDOWS?

Cek... Ako sam te dobro razumeo, ti bi da te vrati jedan folder iza? Ako je to to onda ja kliknem na '..' (2 tackice) pored '/' (koja vraca u root). '..' i '/' se nalaze u produzetku drajva gde mu pise ime i kolko je zauzeto od max prostora, izmedju vartiklane linije gde se dele 2 prozora.

Ja za to koristim backspace na tastaturi. ;)

@Rusi

Mislim da je jos jednostavnije da kliknes na onu strelicu iznad prvog foldera ili fajla u nizu, lakse je naciljati, ali bi bilo mnooogo jednostavnije da mozes da kliknes dva puta bilo gde u prazan prostor sto je, na primer, moguce kod Free Commander-a.

@BaalBehrit

Backspace radi posao, ali mene interesuje jel postoji mogucnost da to odradim misem a da pri tom ne moram da ciljam strelicu, tackice i slicno?

Onda ne znam. U misc. nema nista tj tamo su samo komande za tast. za mis nema.
Eventualno ako ima neka dodavanja u .ini fajl...

Jel zna neko odgovore na moja pitanja iz posta #37?

Hvala puno! Ne mogu da verujem da mi je pred nosom bilo. Bas sam gledao opcije.

Usput da pri upitam za jos jedno pitanje. Posto su folderi oznace zutom bojom a rar arhive su oznacene kao male zute obmotane kutijice da li moze da se promeni nekako ili po defaultu kakva je zaista boja .rar arhive. U file types mi stoji braonkosta boja ali ne znam zasto i TC-a nece isto tako da prijavi

Poslednja izmena:
@Rusi
Da li su ti drugi tipovi fajlova obelezeni bojom? U smislu, nije samo dovoljno da dodelis boju za arhivu, nego treba da bude stiklirano polje pored "define colors by tipe...", pa zatim save settings.

@bobiska
Gde se nalazi ta opcija? Skoro sve vrste fajlova ima neku boju ikonice: exe (sve zavisi da li je setup ili nesto drugo), jpg svoju (koju mu je dodelio ACDsee), word svoju itd. Samo rar TC detektuje po svome.
Znaci kada odem u file types > rar archive > advanced > change icon > imam da izbiram 5,6 razlicitih, koju god da stavim u TC-u ostaje mala upakovana zuta kutijica. TC mu nekako dodeli i nece da promeni.

Da ne pisem evo slika.

Prilozi

• Clipboard01.gif
    Clipboard01.gif
    42.8 KB · Pregleda: 84
To mi je cekirano, probao sam da uncekiram i nista. Tu, kolko znam, podesavaju se samo boje ne i ikonice...

@bobiska
Gde se nalazi ta opcija? Skoro sve vrste fajlova ima neku boju ikonice: exe (sve zavisi da li je setup ili nesto drugo), jpg svoju (koju mu je dodelio ACDsee), word svoju itd. Samo rar TC detektuje po svome.
Znaci kada odem u file types > rar archive > advanced > change icon > imam da izbiram 5,6 razlicitih, koju god da stavim u TC-u ostaje mala upakovana zuta kutijica. TC mu nekako dodeli i nece da promeni.
Napisao si boju, a ne oblik, tip...ikonice, pa je doslo do nesporazuma.
Sad kapiram sta hoces i tacno je, neda promenu ikonice, mozda neko zna, ali sumnjam. Verovatno bug.

Mislio sam da si skontao kada sam rekao male zute obmotane kutijice a ujedno sam spominjao i file types, gde se dodeluje ko sta pokrece i menjanje ikonice itd.Nije ni bitno, cekam neko drugi da se javi.
pozz

Koristim Total Commander Power Pack 1.7 već dugo (u sebi ima Total Commander 6.54a) i sviđa mi se, ali ne radi kako treba u Visti ni u Windows 7 koji sam sinoć probao preko VirtualBoxa, radi on ali ne prikazuje ikonice u meniju. Inače taj Power Pack 1.7 je star a nisam uspio naći neki noviji. Da li postoji noviji a da fino radi u Visti i Win7? Ili mogu li bar nekako u ovaj Power Pack 1.7 umjesto TC 6.54a nekako ubaciti najnoviji TC 7.04 i da to sve fino radi?

Kako da u TC 7.04 namjestom da mi kod rename nekog fajla markira samo ime fajla a ne i ekstenziju, jer tako po defaultu radi Power Pack i to je puno bolje, mada vjerujem da se to nekako može namjestiti i u TC.

Izvoli:

Prilozi

• klipbord01.jpg
    klipbord01.jpg
    52.9 KB · Pregleda: 105
@Vader: Ja koristim isto TC Power Pack 1.7, ali sam instalirao TC 7.03 preko njega i to sve funkcioniše kako treba. Međutim, imam identičan problem na Visti, tako da sam mu isključio taj toolbar sa ikonicama.

Tako da možeš instalirati noviju verziju TC-a, samo ga instaliraj na lokaciju gdje je PowerPack instaliran (iskopiraj taj folder negdje prvo, za svaki slučaj).

Hvala :)

Mada opet neće raditi ikonice na toolbaru? Bilo bi lijepo da rade. Ne znam zašto nije izlazio Power Pack iza verzije 1.7

Poslednja izmena:
Da se pridruzim,
AlwaysCopyInBackground=1 uvek kopira u pozadini, po meni mnogo fina opcija

Onda,
[Configuration]
AlwaysUnpackInBackground=Flag
0 : Disabled (default).
1 : unzip in background
2 : unzip+external unpackers in background
3 : like 2, but run external unpackers minimized
Kao i AlwaysPackInBackground= pa isto ovo iznad

Jos kad bi mogao i search da bude u pozadini, pa milina

Poslednja izmena:
Zaboravih i "glavnu" opciju

[Configuration]
UseIniInProgramDir=7

Ovako koristi wincmd.ini iz svog foldera, a ne iz winovog, tako da kad se prenese sva podesavanja su gde treba ;)

Jel' zna neko kojom funkciom bih mogao da izvedem sledece.Imam jedan folder u kome se nalazi preko 1000 foldera npr. fimova, ili imena grupa.Kako da udjem u folder koji hocu a da ne moram rucno da ga trazim pomocu tockica od misa :D Valjda je neko skontao sta mi ustavri treba...

Poslednja izmena:
CTRL + B ?

Moze da se u quick search-u, ranije bilo pod operation, namesti letter only, i onda cim otkucas jedno ili vise pocetnih slova naziva nekog foldera ili fajla, on te baca na njega, ako mislis na to.

Nazad
Vrh Dno