Šta je novo?

Pitanje za poznavaoce mySQL-a

Neša

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2002
Poena
630
Kada radim backup baze, uredno mi se generise sql skript i tu nema nikakvih problema. Problem nastaje kada taj skript pokusam da izvrsim, baza jednostavno pukne i skript se ne izvrsi.

Predpostavljam da negde u nekom momentu baza naidje na neki karakter koji ne voli, ili koji ne moze da unese kao podatak u bazu i da zato dolazi do zastoja.

Zna li neko koji karakteri bi mogli da prave problem

verzija mySQL servera je 4.024, a prilicno sam siguran da isti skript ne pravi probleme na jednoj od poslednjih verzija mySQL-a.

Ima li neko ideju o cemu se radi?

Meni su često pravili problema quotes unutar stringa... Pogledaj da li ti možda to smeta, a odgovor postoji na dev.mysql.com, i zavisi od verzije MySQL kao i od toga da li je single ili double quote (mada nemoj me držati za reč u vezi ovoga).

Zavisi s cime exportujes i importujes sql skript :S:
Svaki mysql manager ima svojih bubica, pa tako jedan skript na jednom radi bez problema, a na nekom drugom nece :S:
Koliko sam ja primetio phpMyAdmin jos najmanje brlja po tom pitanju ;)

Hvala na savetima. Izgleda da cu morati da procesiram jednu po jednu tabelu dok ne vidim na kojoj baza puca, pa ce mi posle toga biti lakse.

Ako koristiš MySQL Browser (valjda se tako zove taj besplatni program za SQL upite koji možeš skinuti sa mysql.com sajta), on prekine da izvršava skript kada naiđe na grešku, ali ti i da redni broj linije gde se greška nalazi, pa tako možeš da se snađeš da vidiš šta je problem.

Uostalom, bilo bi dobro kada bi ovde ispljunuo error code koji ti javi mysql prilikom pokušavaj izvršavanja SQL skripta.

Ako ti na v4.024 pravi problem, a na novijim verzijama ne, zasto prosto ne uradis apdejt?

Hmmm...
Koliko pamtim, meni su problem uvek pravili redovi tipa

/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;

i slični, kao

/*!40000 ALTER TABLE `download` DISABLE KEYS */;

Iako je sam BackUp alat u mySQL Administratoru pravio tu skriptu, ako bih pokušao da je pokrenem imao sam problema. Ne znam zašto.

Možda je i kod tebe sličan problem.

Pošalji gde puca.

verzija mySQL servera je 4.024, a prilicno sam siguran da isti skript ne pravi probleme na jednoj od poslednjih verzija mySQL-a

Proveri, pa javi da li je zbog toga ili probaj moje polu-rešenje.

Poz.

Poslednja izmena:
Vrh Dno