Šta je novo?

Pitanje u vezi Ram memorije

Zlatan_ibro

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2014
Poena
275
Pozz drugari. Imam racunar na poslu koji u poslednje vreme ima ozbiljan problem sa zagusenjem. Od pocetka je radio extra ali sad je katastrofa. Ima 4gb rama i ssd drive. Ram je
Ddr4 neki CT4G4DFS824A.C8FHP i nije kingston.
Imam jos jedan takav racunar ali sa dd3 kingston memorijom i radi extra
Da li je memorija ili?

Ps menjao sam pastu na procesoru. Zalepio je bio staru i kada sam skidao procesor sa maticne tako sam jako povukao da sam mislio da sam pola ploce otkinuo 🙂

Kolik oje zauzeće RAMa tokom zagušenja?

Za normalan rad Win 10 je 8GB rama neki opimum. Dokupi 4GB ili ako je mala razlika u ceni kupi 8.

Sada će neko da kaže "a zašto da kupim firmi". Tačan odgovor je da te firma hlebom hrani, treba da poštujerš firmu, sebe i svoje vreme.

Sa 4gb ddr3 racunar radi ok ali drugi komp koji koristi 4g DDR4 ram baguje?
Meni to nema logike osim ako ostatak komponenti na starom racunaru nije bolji.

Na starom kompu je kingston memorija, na ovom drugom je neka crucial pa me to jedino buni da to ne gusi, inace je sve radilo kako treba do skoro

Da li je memorija ili?

Iz mog iskustva 99% usporenog rada Windows-a može da dođe ili od "prslog" Windows-a (iz raznoraznih razloga) ili otkazivanja hard diska. RAM memorija tu nema gotovo nikakav uticaj. Ona kad počne da riknjava ili se pojavljuje BSOD ili se sistem uopšte ne podiže uz moguće pištanje.

Kako mogu "Isti" kompjuteri da imaju DDR3 i DDR4 ?

Kako mogu "Isti" kompjuteri da imaju DDR3 i DDR4 ?
Heh, žao mi je što to nisam slikao, ali do pre 4-5 dana mi je bila na šljaci praistorijska matična ploča (koja još funkcioniše) sa dva slota DDR2 RAM i dva slota DDR3 RAM. Naravno, radi ili sa jednom ili sa drugom memorijom, ali nekad je bilo i toga...

To jeste, Asrock je u svoje vreme voleo da eksperimentiše sa tim kombinacijama ddr2/ddr3, ali kombinacija ddr3/ddr4 mislim da ne postoji.

Reseno. Ubacio sam jos jedan modul od 8gb. Sada ima 12gb na raspolaganju i to je to ipak.

Nazad
Vrh Dno