Šta je novo?

Pitanje u vezi animacije

salenikolic

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2008
Poena
304
Želim da animiram da na karti Srbije od grada do grada (tačke do tačke) recimo ide odabrani auto. Znači pozadina je karta a kreće se samo autic. Može biti u 2d ili 3d Nikako mi ne pada na pamet kojim programom bi mogao ovako nešto da izvedem pa bi mi svaka vaša preporuka dobro došla.

Želim da animiram da na karti Srbije od grada do grada (tačke do tačke) recimo ide odabrani auto. Znači pozadina je karta a kreće se samo autic. Može biti u 2d ili 3d Nikako mi ne pada na pamet kojim programom bi mogao ovako nešto da izvedem pa bi mi svaka vaša preporuka dobro došla.
Ako mislis za prikazivanje na internetu jedino logicko i prihvatiljvo resenje je Flash. Stim da u Flash (swf) format mozes da izvezes iz mnogo razlicitih grafickih progrma. Recimo mozes da napravis tu animaciju i u 3D Studio pa da izvezes u swf i kao takvog ga publikujes na internetu. Naravno na kraju, a i na samom pocetku je pitanje kvaliteta i velicine fajlova.
poz

Poslednja izmena:
Aha, skapiro sam. Može li preporuka za neki lakši program u kom bi napravio ovakvu animaciju. Da se ne bakćem sa 3dmax -om i sl. Trenutno ne tipujem na neki veliki kvalitet, već čisto na improvizaciju puta auta od grada do grada.

Cim pitas, znaci da nisi vican tome, a zavisi i za sta ti treba.

Ja sam nekoliko 2D "animacija" sa kartom Srbije radio u Photoshop-u...
Namestim sliku, pa Ctrl+Shift+S; pa malo pomerim, pa opet Ctrl+Shift+S...
I to je islo mnogo brze nego da sam trazio adekvatan softver i ucio kako se koristi, a i verovatno ne bih ni mogao da ga koristim na Duronu :d

Onda sam ubacio te slicice u Premiere, sredio duzinu, renderovao i exportovao kao *.avi fajl, i to je bilo to :smash:

Nije idealno, ali je najjednostavnije i najbrze za nas koji smo duduci za software :wall:

Poslednja izmena:
Pa, i nisam vičan animaciji, to si u pravu, medjutim razbijam glavu kako da to izvedem i padalo mi na pamet da to uradim, u photoshop-u i premiere-u. Treba mi za početnu stranu mog sajta, pozadina je karta Srbije a auto putuje polako od BG do KG i nastavlja od KG do NI. To je moja zamisao.

Aha, skapiro sam. Može li preporuka za neki lakši program u kom bi napravio ovakvu animaciju. Da se ne bakćem sa 3dmax -om i sl. Trenutno ne tipujem na neki veliki kvalitet, već čisto na improvizaciju puta auta od grada do grada.
Ne vidim prostije resenje od Flasha. Neko ko zna osnove u Flash-u moze ti pokazati kako da uradis tu animaciju za 30min. Dosta je prosto, ali ako sam kreces a nikad nisi radio (sto se moze zakljuciti i iz tvog pitanja) trebace ti mnogo vise vremena.

Peljao sam do sada ponešto u Macromedia Flash 8 ako na njega misliš, moraću da pokušam nešto da naučim iz tutorijala pa da probam.

Nazad
Vrh Dno