Šta je novo?

Pitanje o Astrasat-u

• Začetnik teme Začetnik teme Cutter
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cutter

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2004
Poena
620
Vidim da je bio topic o ovom satelitskom provajderu,pa me zanima ako ja uplatim recimo mesec dana brzinom od 512 kbit/s,koliku bih ja brzinu imao u downloadu(DC++)?

Jel si nekada ukljuchio DC++ i znash kako on radi, ili pitash napamet ?

Naravno da sam ukljucio DC++,i naravno da znam kako radi,nego lepo pitam ako uplatim vezu od 512 kbit/s koliku bih imao realnu brzinu razmene fajlova?

Cutter je napisao(la):
Naravno da sam ukljucio DC++,i naravno da znam kako radi,nego lepo pitam ako uplatim vezu od 512 kbit/s koliku bih imao realnu brzinu razmene fajlova?

Ocigledno ne znas kako radi dc++.
Ako recimo ti hoces nesto da skines od mene a moj upload je recimo 128kbps,ti ces od mene download-ovati maximalno 128kbps(pod teoretskim uslovima i jos pri tome da niko vise nista ne skida od mene) iako imas 512kbps.
Poz!

Ma znam ja to,nego me zanima inace koliko bih imao kilobajta po sekuni downloada u opstem slucaju?

ako je sa druge strane link nezagusen imao bi vrlo verovatno teoretski maximum. u svakom slucaju probaj da se dogovoris sa ljudima da ti puste probno 1-2 sata pa se uveri i sam....mislim da bi ovo prihvatili (naravno ako imas opremu vec instaliranu
)...

Ako gledas obican download (non DC++) onda je sledece:
1KB = 8kbit znaci do 64 KB/s

BTW, benchmark ne radi preko astra sata...
Videcemo kako ce se pokazati posle nekoliko dana probe.

Cutter je napisao(la):
Hvala Kibob,samo me je to zanimalo.

Onda si lepo trebao da pitash koliko je 512kbit u kilobajtima, a ne da zbunjujesh...

Taman sam pomislio da smo dobili dobrog provajdera...

Protok je garantovan za svakog pojedinačnog korisnika 99.8 % vremena u kolicini od 1500 MB (1.5GB) na mesecnom nivou. Ne postoje dodatni troškovi

Uplatio sam 256kbps pre 2 dana cisto da istestiram...

Utisci:
Protok nije padao, ali sada me ono gore potreslo.
Ceo YUBC nije dostupan, kao ni benchmark.
Ko zna sta jos sve nije dostupno.

Znaci taman sam pomislio da se u Srbiji stanje popravilo sa netom, kad ono i ovi majmuni stavili limite. Pa hebem mu mater, valjda se zna sta je FLAT. Zar samo u ovoj jadnoj Srbiji moramo da izmisljamo ovakve stvari? Znaci ovo je "Srpski flat" a ne flat, tako da mogu samo da ih psujem.
ranting.gif
ranting.gif

Satelitski internet

Cutter je napisao(la):
Vidim da je bio topic o ovom satelitskom provajderu,pa me zanima ako ja uplatim recimo mesec dana brzinom od 512 kbit/s,koliku bih ja brzinu imao u downloadu(DC++)?

Korisnik sam Astrasat-a . Imam uplacen paket 512kbs. Na sajtu je bilo sve lepo objashnjeno ali u praksi to nije tako.Provajder je ochigledno prevideo neke stvari kad je ponudio ovako bogate pakete. Naime on je u pochetku nudio
neogranichen download po ceni 256 kbs 1500 din i 512 kbs po ceni od 3000 din i to full ne flat.Posle tri dana neprekidnog downloada ( protok 60 kbs) provajder me je nazvao telefonom i rekao da prekinm download u pik tajmu odnosno jer ce mu pasti ceo sistem.U to vreme bilo je negde oko 500 registrovanih usera koji su koristili astrasat.Mogu da zamislim st bi se desilo da je broj usera tri puta veci.Odmah nakon tog poziva provajder je na sajtu izmenio (pogledajte sami da ne preprichavam) www.astrasat.net .Naravno da sam ga poslusao i download sam nastavio u vremenu od 23.00 do 10.00 sve funkcionishe kako treba.Mozda bih se trebao osecati ostecenim ali posto me je covek ljubazno zamolio prihvatio sam njegov predlog.E sad.. postoji jos jedna opcija za satelitski internet koju nudi neka firma iz Smederevske palanke
naime, oni nude za 44 eura mesecno neogranichen download na 1 mbit\s flat.
sto po svim proracunima dodje duplo jeftinije od Astrasata.Sve informcije o ovoj firmi imate u novom SK.Prilikom uplate satelitskog interneta treba dobro razmisliti da li se sve to u opste isplati.Recimo ako neko ima dobru wireless vezu i nije heavy downloader mislim da nema uopste potrebe bacati pare na setelit.Sto se tice DC++ tu je satelitski internet maltene neupotrebljiv zasto?
Nemam pojma!.Provajder savetuje da se kod tih HUB programa koristi SOCK 5
medjutim kad se setuje na SOCK 5 nemozes nista skidati od drugih a na neke hubove se cak nemozes ni konektovati. ako te jos nesto zanima u vezi satelitskog neta slobodno pitaj malo sam ushao u tu shemu i poneshto nauchio.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Pa ajde,ako te ne mrzi,napishi gde si ti nabavio opremu(sat. tanjir,LNB,kablove) i da li ti je jos nesto potrebno.gde si ti nabavio opremu i koliko te je kostalo?

Ma taj sky dsl je 8x gori od astrasata... Nikako kod njih. Zaobici u sirokom luku.

Cutter je napisao(la):
Pa ajde,ako te ne mrzi,napishi gde si ti nabavio opremu(sat. tanjir,LNB,kablove) i da li ti je jos nesto potrebno.gde si ti nabavio opremu i koliko te je kostalo?
Moj savet ti je da Sky Star 2 karticu uzmes kod astrasata u jednom od 2 paketa 256 ili 512. kad sve saberes oduzmes kartica ce te izaci nekih 40 tak eura + 3 meseca pretplate.Cene vidi na njihovom sajtu. Tanjir i LNB konvertor
izbegavaj da kupujes kod nekih izvikanih firmi odrace te 😀 .Recimo ako si iz Beograda prosetaj malo do Pancevackog buvaljaka kod bugara LNB kovertor kosta oko 500 din a isti takav face po renomirnim firmama prodaju za 25 eura.Za tu razliku u ceni ladno mozes kupiti i tanjir precnika 120 cm.
Jos jedan razlog zasto krticu uzeti kod Astrasata je software, dobijes cd sa svim onim sto ti je potrebno za koriscenje sat neta.

@nice Cream
Ma taj sky dsl je 8x gori od astrasata... Nikako kod njih. Zaobici u sirokom luku.

Kako znas da su gori? Jesi bio njihov korisnik?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno