Šta je novo?

Pitanje: "Cemu sluzi?"

markota

Cenjen
Učlanjen(a)
28.04.2010
Poena
159
Kopajuci po ostavi nasao sam kabl koji je za vas audiofile verovatno obicna glupost ali ja nemam pojma cemu sluzi i vec dva sata ne uspevam da nadjem na netu istu stvar... A znatizelja me ubi...
Kabl je obican kao za zvucnike, znaci jedan cinc na jednoj a dva na drugoj strani, a mene zanima sta je (koji je strucni naziv) i cemu sluzi ovaj dodatak na vrhu? Ima tri iglice unutra.
IMG_20160903_130916 (1024x576).jpg

Poslednja izmena:
to je takozvani canon jack. koristi se za mikrofone najcesce.Takodje i za spajanje razglasnih kutija( zvucnika).
To sto je na slici je adapter sa cinc_a na canon.Nisam siguran oko naziva, da li je canon ili cannon ili pak nesto trece.

Hvala puno. O tim stvarima totalno nemam pojma i ubih se trazeci po netu cemu sluzi...

Hvala svima. Nasao sam dok sam cistio ostavu i umesto da nastavim sa fizikalijom celo jutro trazim cemu sluzi. Prvo kao ajde na brzinu da odem i ukljucim u stub i kod ulaza bi pisalo sta je, naravno na stubu nema takav ulaz, pa ajde da pogledam na netu i malo po malo... Dva sata trazenja iz ciste radoznalosti... :) Na kraju sam morao da pitam strucne ljude sa foruma.

Da ne otvaram temu nego da pitam ovde

Imam 5.1 sistem koji sam koristio ranije na racunaru

Sad sam skoro nabavio AV resiver pa bih hteo da povezem moj 5.1 sistem sa resiverom

Da bih prikljucio bananice koje su se ranije ubacivale u zvucnu kartu u resiver da li mi treba ovakav XLR konektor?

A gde bi taj XLR konektor utaknuo?

Koji AV receiver (veoma su retki oni koji imaju XLR konekciju).

.... pa bih hteo da povezem moj 5.1 sistem sa resiverom....
Daj sliku veza na subwooferu i veza na satelitima, pa da vidimo šta ti treba za povezivanje.
Inače nemoj očekivati neki kvalitetan zvuk sa tim 5.1 sistemom, ovaj risiver zahteva ozbiljnije zvučnike.

Da li je ovakva zadnja strana sub-a?
JAZZJ9902011.jpg

Ti jazz plastikaneri su aktivan 5.1 sistem, vrednost im je 10 evra brat bratu, a daj bože da mogu da podnesu 5w muzičke snage.

Ti zvučnici imaju svoje pojačalo (ugrađeno) i suludo je da ih povezuješ sa denon avr-om (iskreno se nadam da je tvoj post šaljivo-trolovske prirode).

Za navedeni sistem su ti potrebni daleko veći, skuplji i pasivni zvučnici.

Kokane za tvoju informaciju ovi zvucnici su snage do 50W

Tacno je da je ovo aktivan set sa ugradjenim pojacalom i da nije namenski pravljen za moj AV resiver

Meni kod njih najvise odgovara velicina (a i snaga) jer imam jednu malu sobu gde bi ih ugradio

U toj sobi taman stane tv, av resiver i mali zvucnici kao i dve fotelje za gledanje tv-a ili igranje konzole

Još jednom, iskreno se nadam da troluješ

A ja se nadam da si se ti na temu javio da bih mi pomogao da resim problem, a ne po obicaju da pricas gluposti

... ovi zvucnici su snage do 50W .....
Taj ceo komplet sa sub-om teško da ima tih 50W (bez obzira šta tu piše).
Mogu se i ti plastikanci priključiti na risiver, ali treba da se odseku činčevi na krajevima kabla i da se + i - žica spoji sa odgovarajućim terminalom na risiveru.
Za povezivanje sub-a ti je potreban kabl koji na jednoj strani ima činč utikač (ulaz u risiver) a na drugom kraju 3,5mm bananicu.

Ne znam kako misliš da spojiš komjuter sa risiverom (koliko vidim u risiver može da uđe optički digitalni kabl ili HDMI kabl)

Znači nisi se šalio.. Ok, idemo polako

Snaga pojačala se izražava u vatima po kanalu konstantnog opterećenja.

Pojačalo koje je ugrađeno u sabvufer jazz plastikanera je u najboojem slučaju 10w po kanalu.
Dakle, čak iako otfikariš džekove i priključiš plastičnjake na denon pojačalo od 500evra, oni će da crknu čim uključiš risiver.
Tako da to nije pametno ni da pokušavaš.

Nadam se da ti je sad jasnije. I nauči da komuniciraš pristojno sa ljudima, ostavljaš sramotan utisak

Prikljucivati te zvucnike na ovaj Denon je moguce ali samo ako ih slusas na vrlo maloj snazi,taj zvucnik kao sto je receno tesko moze da podnese i 10w sinusa,ovo me podseca na situaciju gde je neko hteo da ubaci motor od porsea u ficu

Imam sobu koja je povrsine 4m2 i u kojoj moze da stane jedan stocic sa tv-om, dve fotelje i ovi mali zvucnici na zid

Ako vec nije preporucljivo prikljuciti ove male zvucnike na pomenuti AV resiver sta onda nabaviti nebili dobio 5.1 zvuk sa tv-a?

Tu bi se uglavnom igrala konzola i povremeno gledao tv program i poneki film

U tako maloj sobi ostavi taj 5.1 sistem koji imaš. AV risiver nije ti ni potreban za tako nešto (a i grehota je da se na njega kače ti plastikanci).

Ako izbacimo AV resiver kako onda povezati te zvucnike da bi se dobio zvuk sa TV-a?

Da li postoji neki drugi uredjaj male snage (odgovarajuci za ove zvucnike) na koji se moze povezati tv i konzola?

Na sabvuferu od zvučnika imaš 5.1 ulaz (front in x2, rear in x2, i sub i center in)
Imaš najverovatnije i aux in ( stereo in)

Na televizoru imaš izlaz line-out (linijski izlaz, najčešće 2 činča) tako da ta dva činča kačiš na aux in na sabvuferu.
Možda će ti trebati 2xčinč >3.5 minidžek kabl za to.
Ukoliko nemaš line out na televizoru, najverovatnije imaš izlaz za slušalice, pa preko njega poveži.

Na sabvuferu uglavnom postoji dugme koje stereo signal (ako je uključen) pušta sa svih 5+1 zvučnika. Press that.

I to bi uglavnom bilo to. Av risiver ti je apsolutno nepotreban u toj jednačini.

Da…mogao bi da slikaš priključke koji su na zadnjoj strani sabvufera, kao i zadnju stranu televizora, čisto da ne nagađamo šta može i šta ne može.

Poslednja izmena:
Sve ovo što si napisao neče moći - pogledaj sliku u postu #17.

Nazad
Vrh Dno