Šta je novo?

Pitanje: "Cemu sluzi?"

Moći će.

Stereo banana (dobar niški bend) u main input (front stereo), izlaz iz slušalica. Radiće to sasvim pristojno.

A ko je spominjao stereo zvuk? Stereo zvuk imam na tv-u i da ne priključim zvučnike

A ti bi hteo 5.1 zvuk sa TV-a?
Pa koliko ja znam takav izlaz iz TV-a nema (samo stereo).

Zato ja celo vreme pitam koji to uredjaj da nabavim umesto AV resivera da bih mogao povezati TV aparat i konzolu a da mi pruzi 5.1 zvuk na mom sistemu koji je i sam 5.1

Posto smo izbacili AV resiver kao mogucnost povezivanja sa mojim zvucnicima (pre svega zbog izlazne snage) postoji li neki zamenski uredjaj koji bi dao malu snagu za zvucnike (kao sto su ovi moji) a da se moze povezati konzola i tv?

Na konzoli bi igrao najnovije igrice (cak i one sa podrskom za 4K), a TV bi sluzio osnovnoj nameni i poneki film (u HD i 4K)

Poslednja izmena:
Samo je trebalo lepo da pitaš

New HDMI to HDMI Audio Decoder Extractor Splitter HDMI to SPDIF Digital Optical/ Analog 5.1 Support Dolby Digital AC3,DTS,LPCM
http://s.aliexpress.com/uUvYFFbU

Poslednja izmena:
imas da kupis adapter koji ce ti USA prebaciti u EU AC. mada mislim da ti je kokanovo resenje bolje. sa tim sto bi morao channele direktno da kacis u decoder a ne u woofer pa preko 3.5mm gde god, kao sto si sa zvucnom na kompu radio.

i jos jedan savet da kada trazis savet lepo i detaljno okacis modele, izlaze i pratecu opremu tvojih uredjaja pa da svako lepo vidi sta i kako xD posto sam se ja snasao samo zato sto imam i ja neke stare plastiaknere altec lansing pa znam da se channeli povezuju sa wooferom preko RCA koji onda preko TRS(JACK-a) povezujes na zvucnu kompa/tv itd. Medjutim to je kod ozbiljne audio opreme drugacije zato je potrebno to naglasiti. A ne da krenes od neke tvoje pretpostavke (koja je bila pogresna) i da drskim tonom ubedjujes ljude u neka ludacka povezivanja a ti si taj koji trazi savet.... znaci imas 2 opcije TV da povezes za decoder pa 1. da povezes decoder preko JACK-a sa WOfferom, channele nakacis na woofer, ili 2. DA povezes tv sa splitterom pa svaki cahnnel posebno za splitter. to je sto se tice ovih predloga koji su ti jeftiniji. Mada bi ti svako ko iole haje do zvuka preporucio da nabavis neke normalne pasivne zvucnike i nakacis na AV risiver kad ga vec imas... pa i da je 2.0 vrv je bolji zvuk od 5.1 plastike... no dobro . radi kako mislis da ce tebi najvise odgovarati.

Prema toj slici TV ima optički digitalni out za zvuk.
Onda bi ti odgovarala ta stvarčica sa Alija, koju ti je i toman preporučio, jer ima dva optička, jedan koaksijalni i jedan 3,5mm ulaz.
5.1 audio gear.jpg
Ovde sve lepo piše, šta je ulaz a šta se dobije na izlazu.
Power Adapter(power adapter will be send according to your country standard )
Znači nema problema sa utikačem na adapteru.

Taj od 25 evra ima delay, kašnjenje tona za slikom, što bi mladog xiaomia samo dodatno iznerviralo. Žale se ljudi na to, zato sam i stavio onaj hdmi dekoder.

Koji god da kupiš, u televizor ide hdmi iz konzole i kompa, a iz televizora optical out u dekoder, pa iz dekodera kablovi u subwoofer front,rear i sub/cent. I vsičko ubavo.

Poslednja izmena:
Prema toj slici TV ima optički digitalni out za zvuk.
Onda bi ti odgovarala ta stvarčica sa Alija, koju ti je i toman preporučio, jer ima dva optička, jedan koaksijalni i jedan 3,5mm ulaz.
Pogledajte prilog 209326
Ovde sve lepo piše, šta je ulaz a šta se dobije na izlazu.
Power Adapter(power adapter will be send according to your country standard )
Znači nema problema sa utikačem na adapteru.

@zek

Hvala na pomoci

Kupicu taj model

Nazad
Vrh Dno