Šta je novo?

pitanjce u vezi C#

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Radim u C# i sem nekih stand-alone aplikacijama nisam imao neke vece potrebe da radim...

interesuju me neke stvari koje valjda spadaju mozda i na pocetnicki nivo, ali..

elem, nisam uopste izvalio da on vrsi neko posebno kompajliranje, ostaju svi fajlovi u svom *.cs formatu, ja bih hteo da kada napravim klasu (jedan fajl ima jednu klasu) da je koristim u nekoj drugoj klasi (npr: klasa kojom definisem osobu i kalsa kojom definisem listu osoba) ovo radi skroz ok na sledece nacine:

obema klasama dam isti namespace npr "MojProgram" i to lepo radi, sve su okviru istog projekta i sve lepo, ili svaka ima svoj namespace, pa se samo kod druge pozove komanda "using" i ime tog namespace-a...

sve je ovo divno i krasno, ali ako meni dune da pravim drugu aplikaciju, ali bih rado koristio klasu iz prve, ne bih source kopi-pejstovao... kako se sada tu koristi "using" ?? ako se uopste on koristi

Moras da iz jednog projekta referenciras drugi (nije mi ovde CS, mislim da je u Solution Exploreru desni klik, pa Add Reference... ili tako nesto), da podesis redosled kompajliranja i zurka moze da pocne :,,:

Vrh Dno