Šta je novo?

Pitanja u vezi sa Xperia X8, Androidom...

Moj glas ide HTC-u,displej jeste stvarno los pogotovo kad predjete sa X10i ko ja mada sam brzo navikao,telefon radi super bez laga, dovoljno rama- task killer i ne koristim dok sam kod x10i stalno ubijao aplikacije jer timescape i mediascape ui su umeli tako da zaglupe telefon,igo radi standardno dobro,android 2.2.1...mada je i X8 ok varijanta ako ti je bitna rezolucija to je po meni jedina njegova prednost u odnosu Wildfire...:)

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Vracam temu iz mrtvih da ne bih pravio novu, nije ni godinu dana proslo :D

Elem, treba mi savet za Custom ROM za SE X8. I moja devojka je odlucila da joj je dosta fabrickog softvera i da hoce custom :D A kako cu ja to odraditi, zanima me koji... Da je telefon moj, pa da kazem da se igram i eksperimentisem i nadjem najbolji, ali nije i treba mi dobar rom iz prve.

Koliko sam video, najhvaljeniji su FroyoBread i GingerDX (dosta popularan je i MiniCM), takodje sam video da je izasao zvanicni CM7.1 (u koji imam mnogo poverenja, ali znam da ne radi podjednako dobro na svim uredjajima), pa me zanima kom carstvu se prikloniti. Treba mi stabilnost i izuzetno je bitno da baterija ne leakuje. Takodje, ona nece staviti novu verziju cim izadje, ostace ova.

Ima li iskustava i preporuka na ovu temu?

Moj drug ima X8 i zamolio me da mu fleshnem nesto pre koji dan jer mu je spor fon, i koliko sam video, GingerXperia i FroyoBread su najnahvaljeniji. Mada i ti sto si ih ti nabrojao su medju popularnijima. Imas na XDA fin vodic kroz romove, sa manama i prednostima svih. Froyobread bi trebalo da je korektno brz, a najstabilniji.

Obrati paznju na vise faktora!
1) Neki romovi zahtevaju neki poseban baseband. Lako se nadje i skine s neta, ili flashnes poslednji firmware, mislim da ga on ima.
2) Potrebno je otkljucati bootloader. Prilicno je dugotrajan proces, koristi se Flashtool za X10, ali sve se lepo izvede na kraju.
3) xRecovery je, kazu, najbolja opcija za njega, od svih custom recoveryja.

Javi kako si prosao, jer ja sam imao neresivih problema... Baseband nisam menjao jer sam odabrao neki rom za druga koji nema tu stavku potrebnu, otkljucao sam bootloader, te sam samo rootovao fon SuperOneClickom, ubacio xRecovery, nabacio dva rom-a na karticu i krenuo sa instalacijom. Medjutim, Froyobread udje u bootloop, i pored ponovnog pokusaja sa wipeovanjem data i cachea, ali preko xRecoveryja se lako vratih backupujuci sistem. Probam onda sa GingerXperiom, posle installa udje u bootloop, i nece ni u recovery da udje! Flashtoolom sam morao da flashnem firmware i tu da odustanem jer je bilo pola noci... :D

Ok, da li nesto previdjam? Da li ce sa nekim trecim romom biti bolje? Hvala na svakoj pomoci!

O2X via TT

Sto se tice otkljucavanja Bootloadera, treba da vidis kako izgleda cimati se sa HTC Legendom, sa najnovijim updateom, sa svojim novim zackoljicama i bez uputstva koje ih pokriva kako treba :D Kad sam uspeo sa onim uzasom, snaci cu se i sa ovim. Ali ono sto me zaista muci je sto telefon nije moj i ne mogu da sedim i isprobavam romove kako mi se cefne. Ne mogu da dozvolim da mi se desi battery leak kakav mi se desio kada sam flashovao prvi put CM... Zato pitam za stabilne i sigurne varijante, zelim da sve radi i minimizujem rizik...

A gledao sam taj vodic na XDA odavno, skoro je updateovan, ali niko ne pominje CM7.1. Dosla podrska, a o njemu ni reci... Tako da se pitam da nisu mozda uradili los posao. Takodje sam procitao za probleme sa mrezom koje su mnogi imali i eksperimentisanje sa kernelima je niekima pomoglo, nekima ne...

Moguce je da taj vodic odavno nije updateovan, ali gledao sam i postove o ova dva sto sam ti preporucio, kod oba su hvaljeni stabilnost i brzina tj. fluidnost, jedino nisu nesto za igrice, a to mom drugu nije bitno (stabilnost je bila glavni kriterijum).

Kerneli me nisu zanimali. Baterija je opisana kao OK kod oba ova roma.

A imas li neku ideju za ovu moju situaciju? Popiz*eo sam bio najstrasnije, ali ne bih da odustanem tako lako... :) Moracu i na XDA da pitam.

O2X via TT

Nisam jos poceo, pripremam teren polako :) U sustini, prbo zelim da znam sta flashujem, pa tek onda pocinjem da se igram. Jeste tema updateovana skoro, ali nisu pomenuli CM7.1, sto me jako cudi... Nista bitno, samo najrasprostranjeniji rom na svetu...

Uh, ja nisam postovao mnogo po XDA (sve sto mi treba sam uspevao da nadjem), pa ne mogu ni da postujem u development threadu... Inace bih pitao u toj temi koji uzeti, gde cu devojci da flashujem rom koji ne radi kako treba... Mislim da je ovo drugi put da sam osetio potrebu da pitam :) Prvi put je bilo kada sam razmatrao da pazarim Viewsonic Viewpad 10s (nisam postovao u Development, pa je bilo lako), a drugi put je sada... Mozda cu ipak da tutnem u neki drugi thread.

Vrh Dno