Moj drug ima X8 i zamolio me da mu fleshnem nesto pre koji dan jer mu je spor fon, i koliko sam video, GingerXperia i FroyoBread su najnahvaljeniji. Mada i ti sto si ih ti nabrojao su medju popularnijima. Imas na XDA fin vodic kroz romove, sa manama i prednostima svih. Froyobread bi trebalo da je korektno brz, a najstabilniji.
Obrati paznju na vise faktora!
1) Neki romovi zahtevaju neki poseban baseband. Lako se nadje i skine s neta, ili flashnes poslednji firmware, mislim da ga on ima.
2) Potrebno je otkljucati bootloader. Prilicno je dugotrajan proces, koristi se Flashtool za X10, ali sve se lepo izvede na kraju.
3) xRecovery je, kazu, najbolja opcija za njega, od svih custom recoveryja.
Javi kako si prosao, jer ja sam imao neresivih problema... Baseband nisam menjao jer sam odabrao neki rom za druga koji nema tu stavku potrebnu, otkljucao sam bootloader, te sam samo rootovao fon SuperOneClickom, ubacio xRecovery, nabacio dva rom-a na karticu i krenuo sa instalacijom. Medjutim, Froyobread udje u bootloop, i pored ponovnog pokusaja sa wipeovanjem data i cachea, ali preko xRecoveryja se lako vratih backupujuci sistem. Probam onda sa GingerXperiom, posle installa udje u bootloop, i nece ni u recovery da udje! Flashtoolom sam morao da flashnem firmware i tu da odustanem jer je bilo pola noci...
Ok, da li nesto previdjam? Da li ce sa nekim trecim romom biti bolje? Hvala na svakoj pomoci!
O2X via TT