Šta je novo?

Pitanja u vezi sa forumom

Da li postoji nacin da se resetuju podesavanja foruma na neki default?
Od kada je radjen update foruma poslednji put imam problem sa seckanjem prilikom skrolovanja na podforumima.
To se desava samo kada sam ulogovan.
Ne mogu da provalim sta je tacno razlog, pa reko da pitam mogu li se resetovati podesavanja da budu kao kad nisi ulogovan.
Brisanje cache-a ne pomaze. U pitanju je mobile Safari browser.

ako ti je za utehu,ja sam skoro nesto pisao u pogresnom podforumu i dobio ovu kaznu:

Nedozvoljen tip sadržaja (politika, piraterija i sl.), vidi mi se na profilu , ima opcija cini mi se da se vidi

Da napomenem da to sto sam pisao je dozovljeno u drugom podformu,kao sto mi je moderator to i potvrdio u privatnoj poruci .. ne znam cime zasluzujemo sve ovo,malo sam izgubio zelju za posecivanjem foruma,nadam se da ce sve doci na svoje mesto, svako dobro

Koliko vidim, dobio si kaznu jer si kršio pravila foruma koja se odnose na razmenu ili prodaju, i za koja uglavnom postoje dodatni uslovi - vreme na forumu i broj poruka. I onda članovi koji to ne ispunjavaju otvaraju posebne teme ili pišu u nekim drugim, ne bi li zaobišli pravila. A te teme su uvek izdvojene, na vrhu strane i sa napomenom "pravila u prvom postu".

Koliko vidim, dobio si kaznu jer si kršio pravila foruma koja se odnose na razmenu ili prodaju, i za koja uglavnom postoje dodatni uslovi - vreme na forumu i broj poruka. I onda članovi koji to ne ispunjavaju otvaraju posebne teme ili pišu u nekim drugim, ne bi li zaobišli pravila. A te teme su uvek izdvojene, na vrhu strane i sa napomenom "pravila u prvom postu".
Ocigledno sam promasio taj podforum, i nakon konverzacije u privanoj poruci smo shvatili da je trebalo da ide u ispravan podforum, najvise pisem jer ce neko za neki dalji period (npr 1 godina) da vidi na mom profilu da sam bio kaznjen zbog politike, a mislim da nema veze sa tim vec sa mojom greskom u vezi postavke u pogresan odeljak foruma. ali dobro , korisnici nikad nisu upravu i shvatam da nema produktivnosti ako se zalim ja ili bilo koj drugi clan ove zajednice

Postavio si direktan oglas kao posebnu temu van Oglasi sekcije nakon 20 dana na forumu i jos si ti zrtva? Really?

Da li postoji nacin da se resetuju podesavanja foruma na neki default?
Od kada je radjen update foruma poslednji put imam problem sa seckanjem prilikom skrolovanja na podforumima.
To se desava samo kada sam ulogovan.
Ne mogu da provalim sta je tacno razlog, pa reko da pitam mogu li se resetovati podesavanja da budu kao kad nisi ulogovan.
Brisanje cache-a ne pomaze. U pitanju je mobile Safari browser.
Svi problemi tog tipa su lokalnog karaktera.

Obrni-okreni postoji neki problem a odgovora nema.
Juce sam postavio oglas da prodajem svoj iPhone i posle par sati je obrisan. Nakon toga postavim drugi oglas gde prodajem svoj Xiaomi relefon, i on je obrisan da bi mi u isto vreme bili ukinuti Oglasi i vise ih ne vidim na listi naslovne strane.
Oglas/e sam postavio 11ti ili 12ti dan od poslednjeg oglasa i ne znam kakvo sam pravilo prekrsio. Svi oglasi su mi jako slicni i prethodni nisu brisani (2 ili 3 oglasa).
Moze li pomoc da znam gde gresim tj. gde sam gresio i mozete li mi vratiti Oglase na Naslovnu stranu foruma, da mogu da oglasim ako imam nesto viska, ili ne i zbog sta je uzrok?
Hvala unapred na nekom valjanom pojasnjenu.

P.S. Ispostovao sam sve sto je pravilima oglasa zahtevano a ovde na Forumu sam od 2002 tako da znam pravila (i stara i nova) i sta i kako ali ako sam nekome trn, recite 🙁

Aktivan ti je i dalje oglas za macmini, a dozvoljeno je imati maksimalno samo 1 aktivan oglas.
Pretpostavljam da je to razlog što su ti novi oglasi brisani.

Oglas/e sam postavio 11ti ili 12ti dan od poslednjeg oglasa i ne znam kakvo sam pravilo prekrsio. Svi oglasi su mi jako slicni i prethodni nisu brisani (2 ili 3 oglasa).
Od momenta kako si stekao pravo na oglase od kraja novembra, posle tacno godinu dana staza i 250+ poruka, tj za manje od mesec i po si imao 4 razlicita telefona + ostalo.
Stvar je jasna, oglasi su ti ukinuti.

Zasto? To su moji lici telefoni. Ne bavim se trgovinom i ne posedujem istu. Posteno radim u Henkelu i puca mi kicma da bi ovde donosili pogresne i subjektivne zakljucke 🙁 Uvek imam po 2 telefona koja isprobavam i nakon toga prodam. Kako bih bio aktivan ovde na forumu? Upravo sada vodimo debatu oko Xiaomi 14T Pro. Ako ne korisrim taj telefon ne znam sta bih o njemu napisao. Jedini koji nisam koristio bio je iPhone 16 koji je zavrsio na oglasu jer je svakako visak. . . Covece. Cime se vi vodite.
Hvala sto ste me blokirali i zao mi je jer silno gresite 🙁
P.S. Prodavao sam i Mac Mini koji koristim i Magic Keyboard koju ne koristim. . . Zar je to greh prodati nesto sto mi je visak? Mator sam da bih lagao i nikada se nisam ni sluzio time. Imam 53G a na forumu sam aktivan od 2002 (pratio pasivno od 2000-2002, a aktivan od 2002). Dzaba...

Poslednja izmena:
Aktivan ti je i dalje oglas za macmini, a dozvoljeno je imati maksimalno samo 1 aktivan oglas.
Pretpostavljam da je to razlog što su ti novi oglasi brisani.
Ma jok. Evo, Admin kaze da se bavim trgovinom 🙁 a meni puca kicma u 3 smene u Henkelu i nalazim sebi odusak sto isprobavam telefone i cim mi jedan dosadi (od 2 koje uvek imam) ide na prodaju. . .
No, C'est la vie. Idemo dalje...

Ma jok. Evo, Admin kaze da se bavim trgovinom 🙁 a meni puca kicma u 3 smene u Henkelu i nalazim sebi odusak sto isprobavam telefone i cim mi jedan dosadi (od 2 koje uvek imam) ide na prodaju. . .
No, C'est la vie. Idemo dalje...
1767441148265.png

Ne idem na patetiku vec na svoju sedu glavu od 53G ali dzaba 🙁 Ne smem ni svoje licne stvari da oglasim... Ako mi nadjete ijednu mrlju iskljucite mi nalog i vise nikada se necu pojaviti na forumu (mada mi je zao jer sam evoluirao sa ovim forumom od 2000(2) do danas)...

Zasto? To su moji lici telefoni. Ne bavim se trgovinom i ne posedujem istu. Posteno radim u Henkelu i puca mi kicma da bi ovde donosili pogresne i subjektivne zakljucke 🙁 Uvek imam po 2 telefona koja isprobavam i nakon toga prodam. Kako bih bio aktivan ovde na forumu? Upravo sada vodimo debatu oko Xiaomi 14T Pro. Ako ne korisrim taj telefon ne znam sta bih o njemu napisao. Jedini koji nisam koristio bio je iPhone 16 koji je zavrsio na oglasu jer je svakako visak. . . Covece. Cime se vi vodite.
Hvala sto ste me blokirali i zao mi je jer silno gresite 🙁
P.S. Prodavao sam i Mac Mini koji koristim i Magic Keyboard koju ne koristim. . . Zar je to greh prodati nesto sto mi je visak? Mator sam da bih lagao i nikada se nisam ni sluzio time. Imam 53G a na forumu sam aktivan od 2002 (pratio pasivno od 2000-2002, a aktivan od 2002). Dzaba...
Kako si aktivan od ~2002, kada imas nalog od 2024 ?!

Da ne objasnavam dalje. . . Tu sam bio i kada su Kokosa ubili (izuzetno aktivnog clana) i svasta nesto ali yaba. Bitno je da mi se dobro podsmevaju 🙁

Od momenta kako si stekao pravo na oglase od kraja novembra, posle tacno godinu dana staza i 250+ poruka, tj za manje od mesec i po si imao 4 razlicita telefona + ostalo.
Stvar je jasna, oglasi su ti ukinuti.
Sada citam ovo i pokusavam da shvatim, prati se frekvencija okacenih oglasa da li je isti sadrzaj li drugi itd. Hipoteticki to se shvata kao preprpodaja ukoliko se oglasi nesto na prodaju ili na zamenu vise od 1-2x u toku jednom meseca? Ne pise u pravilima kolika frekvencija oglasa mmora da bude da bi se to okarakterisalo kao preprodaja. Komercijalni oglasi i sl. Nisam siguran zbog cega ljudi imaju najvise upozeorenja na oglasima, a na ostalim temama nema bas nesto mnogo.

Uvek imam po 2 telefona koja isprobavam i nakon toga prodam.
eh da znas koliko smo puta culi identicnu pricu... uglavnom je prosek u tim pricama da se doticni telefoni koriste max 2 nedelje

Covece. Cime se vi vodite.
empirijskom statistikom

i zao mi je jer silno gresite
moguce, nismo bezgresni

Mator sam da bih lagao
Admin kaze da se bavim trgovinom

eto, ipak lazes... niko nije rekao da se bavis trgovinom, niti nas zanima isto

Kako si aktivan od ~2002, kada imas nalog od 2024 ?!
to se i mi pitamo

Da ne objasnavam dalje. . .
mi bi voleli objasnjenje gde su 22 godine na forumu

Nisam siguran zbog cega ljudi imaju najvise upozeorenja na oglasima, a na ostalim temama nema bas nesto mnogo.
nadam se da trolujes, jer u protivnom imas ili 14 godina ili IQ nizi od tacke kljucanja vode na nadmorskoj visini od 3000 metara (bez namere da vredjam)

Sada citam ovo i pokusavam da shvatim, prati se frekvencija okacenih oglasa da li je isti sadrzaj li drugi itd. Hipoteticki to se shvata kao preprpodaja ukoliko se oglasi nesto na prodaju ili na zamenu vise od 1-2x u toku jednom meseca? Ne pise u pravilima kolika frekvencija oglasa mora da bude da bi se to okarakterisalo kao preprodaja. Komercijalni oglasi i sl. . .
Kolega je lepo, i sve rekao, u par recenica. Svaka cast!

Sto se mene tice, ovo sa banovanim Oglasima je, vec, proslost jer i bez njih se moze.
Hvala svima na diskusiji i pojasnjenju mog problema!

Nije pitanje vec prijava male greske, "start_new_conversation" nije preveden
Untitled.png

Moze li da se stavi neka ikonica za Online servise kako bi znali da li ima novih poruka?
Ovako moram da udjem u podforum da bih proverio.

1767602413260.png

Bi mi ali se jos uvek ceka update tema i plugins funkcija na najnoviju verziju foruma, gde mi na zalost nemamo nekog uticaja.

eh da znas koliko smo puta culi identicnu pricu... uglavnom je prosek u tim pricama da se doticni telefoni koriste max 2 nedelje

empirijskom statistikom

moguce, nismo bezgresni

eto, ipak lazes... niko nije rekao da se bavis trgovinom, niti nas zanima isto

to se i mi pitamo

mi bi voleli objasnjenje gde su 22 godine na forumu

nadam se da trolujes, jer u protivnom imas ili 14 godina ili IQ nizi od tacke kljucanja vode na nadmorskoj visini od 3000 metara (bez namere da vredjam
Nis razumeo poentu recenice verovatno. U prevodi, administracija se preterano mnogo bavi oglasima. Pravila su tu i mislim da nije potrebno nista drugo. U pravilima samo nedostaje ucestanost malih oglasa a da se nakon toga mogu okarakteristari kao zloupotreba tog prava. Pravilo koje kaze da se sme kaciti jedan oglas u 10 dana itd. Npr oakcis oglas 10tog u mesecu 13tog postujes na spostveni oglas i kazes cene -10e lupam. Mozes da kacis drugi nakon 23ceg u mesecu, a da na parethidni stavis markicu nije aktuleno. To je jasno. Tehnicki po tome ti mozes 3x okaciti oglas u toku jednog meseca. E sada ako sam ja shvatio iz ovoga ako clan nakon sto dobije pravo da koristi oglase, aktivnost mu se svodi samo na oglase onda se to shvata kao zloupotreba? Predpostavljam da je tako. Jer onda ispada da ga zanimaju samo oglasi.
Nebitana je onda ucestalost malih oglasa ukoliko je clan aktivan i na drugim temema? Ako sam dobro razuemo?

@DukeLander
Jedna molba/pitanjce. Hoces li molim te bar da mi dozvolis da vidim Oglase da mogu da kupim nesto ako mi odgovara a ne moras dati dozvolu za kacenje istih? Znaci samo pregled Oglasa a bez dozvole za postavljenje istih?
Svakako hvala unapred, cak i ako neces!

Meni je isto neprijatno. Poeni i upozorenja se dele bez jasnog objasnjenja i krsenja nepostojecih pravila u temi. Kao da se neko trudi da otera korisnike foruma a ne da pozeli dobrodoslicu.

Ne postoji šablon opomena i kazni za baš svaku poruku i zato nekad izgleda da nema smisla. Postoji custom warning i kazna, ali je znalo da brljavi, pa se poeni nisu brisali. Nemojte se baš svaki put žaliti zbog toga.

@zorz72
Možeš da vidiš kad si izlogovan, otvori private window/tab i to je to.

Da, ali ponekad moderacija reaguje pretjerano. Jasno je svima da red treba da se održi, i da je granica ponekad mutna, i da je ponekad stvarno teško donijeti odluku za nešto, ali da ima onih kojima je prst na obaraču - ima. Istina sad je jedan manje, ali kao da su dvojica. 😂😂😂
Baš zbog tog lakog obarača ja dobih neke bodove…

@zorz72
Druže nemoj se ponižavati radi oglasa. Reče ti kolega iznad kako možeš da ih ispratiš bez problema ikakvih…

Nekad možda preterano, nekad preblago, nikad po svačijem ukusu. Neki se žale, neki kažu da jesu pogrešili. Kazna i poeni nisu smak sveta, i moderatori su ih dobijali. Bude pa prođe.

Stao si nekome na žulj. Ima par “svilenih” koji svirkaju žuti karton na prvu loptu, izgleda ih trese PMS kod žene, pa se nervoza prelijeva i ovamo.
Baš zbog tog lakog obarača ja dobih neke bodove…
Cudno da si dobio bodove, stvarno ne vidim razlog...

Hoces li molim te bar da mi dozvolis da vidim Oglase
Ne mogu, ne moze se parcijalno dodeljivati pristup tj to je ogranicenje foruma, ne nas.
U pravilima samo nedostaje ucestanost malih oglasa
Ne nedostaje. Zna se koliko prosecan IT zaludjenik "trosi" hw... menjam vise telefona na 2 nedelje ne spada u tu kategoriju.

Jer onda ispada da ga zanimaju samo oglasi.
Upravo je to poenta da se spreci. Ako si tu samo zbog oglasa - nemoj biti, toliko je jednostavno.

Price ja ne ucestvujem u nicemu jer samo citam (ali znas da ucestvujes da postavljas oglase) ne piju vodu.
Isto vazi i za ja sam tu vec 20+ godina...

Fora je da mi ni nismo toliko strogi koliko uskraceni clanovi prave dramu pa deluje kao ne znam sta.
Broj clanova sa uskracenim pravom u odnosu na broj clanova koji su postavili oglase u 2025 je ispod 0,1 %.
Onda se namece pitanje kako onda 99,9% nemaju nikakav problem? Cudno zar ne...

u donjem delu se biraju tema i jezik

1767874576313.png

Nekad možda preterano, nekad preblago, nikad po svačijem ukusu. Neki se žale, neki kažu da jesu pogrešili. Kazna i poeni nisu smak sveta, i moderatori su ih dobijali. Bude pa prođe.
Nekad na žalost, nekad na sreću, ali tako je. Što moj stari voli da kaže: “Slastičar svaki put u kolač stavi jednako šećera, ali nisu svima jednako slatki.”

Cudno da si dobio bodove, stvarno ne vidim razlog...
Da li sam trebao da stavim [sarcasm][/sarcasm], da bude kristalno jasno svima da je sarkazam? Izvinjavam se svima koji su se “pronašli” - nije mi bila namjera da uvrijedim bilo koga, niti sam mislio da ću bilo koga da uvrijedim sa “po meni šaljivim opisom”.

Onda se namece pitanje kako onda 99,9% nemaju nikakav problem? Cudno zar ne...
Otkud ti informacija da nemaju problem? Možda ljudi ne žele da se istaknu, jer je obarač lagan? Možda se ljudi boje posljedica? Znaš za onu “kad si čekić, sve što vidiš su ekseri”? Čudno, zar ne…

Za sve ove godine koliko sam ovdje, nije bilo ovoliko banovanih koliko za ovaj period koliko je alex303 bio moderator, koliko mi se čini. Možda griješim dušu, ne znam sve okolnosti, nisam bio stalno prisutan (nakon dobijanja bodova za ono što napisah, sam sam sebe banovao dok se dotični gospodin ne udalji, pa koliko god to trajalo), a ima banovanih i onih koji su tu duži period vremena, ali rekao bih da mu je trigger bio podešen na težinu komarca. Veći dio tema koje pratim maltene da nema strane, a da nema neko banovan. Stariji članovi se uzdržavaju od postovanja i neke šire rasprave da ne bi popili bodove ili bili banovani. Imam osjećaj da se forum pokušava održati sterilnim u svakom mogućem smislu, da se rasprava bilo kog tipa mora održati strogo u granicama naslova teme. Malo van naslova, odmah je “klepanje po ušima”.

Poenta je da niko nije bezgrešan - ni mi, ni vi. Ljudi smo svi, u prirodi nam je da pogriješimo. I ovo nije prvi put da se ovo spominje, ni od strane mene, ni od strane nekog drugog. Ali vi ste stalno pod plaštom mantre “nemamo mi šta kome da se objašnjavamo i pravdamo” i “samo mi smo u pravu i sud moderacije se ne dovodi u pitanje”. I tako će biti dok god ne odlučite da se spustite “medu raju” i barem pokušate da prihvatite nešto drugo osim “kadija te tuži, kadija ti sudi” i “hitler režima”.

I sad ću opet/vjerovatno da popijem bodove, upozorenje ili ban, jer sam drznuo da “dirnem u osinje gnijezdo” zvano stav i mišljenje moderacije.

Na kraju pitanje/prijedlog - zašto ne probate da se otvori tema pod nazivom npr. “Mišljenje moderacije” ili kako već u kojoj bi se (barem pokušalo) voditi konstruktivna rasprava/dijalog između vas “sudija” (moderatora i ostalih “iz vlasti”) i nas “raskalašne raje” (“ubogih korisnika”) u kojima bi svi mogli da shvatimo i sagledamo “drugu stranu”? Mislim da je to bolje rješenje od stalnog banovanja korisnika. Da, jasno je da će to zahtijevati nešto više angažovanja sa vaše strane, ali je to jedna tema, a mislim da bi donijela više koristi nego štete i da bi više nas, ali i vas bilo zadovoljno.

Pozdrav.
Djole

Nadam se da shvataš da banovi se ne dele tek tako i da postoji sistem bodova koji dodeljuju ban. Takodje nadam se posto si dugo tu da znaš kako funkcioniše.

Ne bi verovao koliko se dobrim starim članovima gleda kroz prste i ne samo starim u smislu kad su se registrovali nego i onima koji su doprineli znanjem na ovom forumu.

To što ti vidiš, to je samo delić onoga što vidiš, a gomilu stvari ne vidiš i zato jelte ti možeš da vidiš da ima banovanih ljudi, a npr ti ne možeš da vidiš gomile obrisanih postova i svega šta tu ima.

Nazad
Vrh Dno