Šta je novo?

Pitanja u vezi sa forumom

Ja sam primetio taj problem jedino na MTS i Supernova internetu...

Nema pravila sto se tice provajdera. Radi super pa krene da zakucava i tako u krug. Imam 3 net provajdera u kuci i isto se desava sa svakim.
Nismo bili sigurni gde je problem jer nista nije ukazivalo da je interni problem, dok nije sve puklo kod upgrade.
Sada znamo.

Dobro je da se zna sta je,kad se nadje vremena ili sta vec resice se...

Ja nisam mogao vise, pa sam morao barem da pitam. :cautious:
Ali sto kaze kolega, resice se

Resice se, samo nije ni sve do nas tj do peglanja.
Imamo info da i ostali forumi koji su presli na najnovije verzije imaju takodje dosta problema.

Pozdrav , pitanje,informacija !
Pre neko vreme postojala je aplikacija android forum za vas sajt , da li i dalje imate android aplikaciju za vas forum ? nisam uspeo da nadjem na google play prodavnici !
Ako moze neka informacija u vezi toga , ako postoji pa da mi kazete ili posaljete link ?
hvala i pozdrav !

Pozdrav , pitanje,informacija !
Pre neko vreme postojala je aplikacija android forum za vas sajt , da li i dalje imate android aplikaciju za vas forum ? nisam uspeo da nadjem na google play prodavnici !
Ako moze neka informacija u vezi toga , ako postoji pa da mi kazete ili posaljete link ?
hvala i pozdrav !
Nema.
Ima samo kao PWA.

@bgbata odavno toga nema, barem 4 godine. ima ovo:

Kod mene je pravilo da pravila nema,kad zaglavi to zna potrajati I po 30+ sec.

Najzad sam se setio da ispravim reakcije.
Tuzic je bio -1 poen (tj svi su ga shvatali kao tuzic ali je u stvari bio za "inaccurate", otud negativan poen), a Does not contribute je bio ludackih -10.
Srecom ispravke rade retroaktivno tj sve date reakcije su korigovane na nove vrednosti.

1738779375853.png

@DukeLander
Svaka cast na samoinicijativi!
"Interesting" kao i "Adds to to story" (po meni) treba izbaciti ili nazvati drugacije, a "does not contribute" pretvoriti u palac na dole, iliti "ne slazem se"?
Mozda gresim, ali tu su ostale kolege, koje prate forum dugo, da me isprave... puno je 6 reakcija..
kada se na kraju krajeva sve svodi na samo dve, tri :)
Jedina situacija je kad neko od clanova premine, onda je glupo imati samo palac dole i gore, funny... ali zar je tu potrebno imati ikakvu reakciju, bolje napisati text
ili odcutati

Poslednja izmena:
@DukeLander
Svaka cast na samoinicijativi!
"Interesting" kao i "Adds to to story" (po meni) treba izbaciti ili nazvati drugacije, a "does not contribute" pretvoriti u palac na dole, iliti "ne slazem se"?
Mozda gresim, ali tu su ostale kolege, koje prate forum dugo, da me isprave... puno je 6 reakcija..
kada se na kraju krajeva sve svodi na samo dve, tri :)
Jedina situacija je kad neko od clanova premine, onda je glupo imati samo palac dole i gore, funny... ali zar je tu potrebno imati ikakvu reakciju, bolje napisati text
ili odcutati
Dobro je ovako, Kutija odredio reakcije jos pre Mojsija tako da nista ne diramo da nas ne pogodi gnev Kutijin.

1000024594.jpg
Zbog čega mi ne dozvoljava da postavim oglas u nekim drugim kategorijama (npr. potrošačka elektronika), već samo u zaposlenje?

Jer je vec sve receno

Dopunjeno tj prosireno je objasnjenje Osnovnog pravila br. 9 koje sada glasi:

Svaki član foruma može imati samo jedan nalog. Korisnici sa više naloga će biti permanentno uklonjeni sa foruma. Pod više naloga se takođe smatra da, ako ste imali jedan nalog koji je banovan, otvaranje novog (drugog) naloga se smatra duplim nalogom.

a ako je prvi nalog obrisan? mislim tu su postovi te osobe, pa sad ne znam kako se na to gleda?

A šta ako neko nije banovan ili kažnjen ali iz nekog razloga ne može da se uloguje na forum i napravi privremeno dupli nalog samo da bi kontaktirao administraciju. Pošto ovo nije primer kršenja pravila za permanentno uklanjanje sa foruma ali je generalno obuhvaćeno prethodnom dopunom člana 9. možda treba navesti ovo kao izuzetak. Naravno, podrazumeva se da takav nalog može da traje kraće vreme, do rešavanja problema sa originalnim, nakon čega bi se uklonio sa foruma.

a ako je prvi nalog obrisan? mislim tu su postovi te osobe, pa sad ne znam kako se na to gleda?
Ako je nalog obrisan na zahtev osobe, kao sto vec znas svi podaci se brisu - kako username, tako i mail.
Osoba moze bez problema da napravi identican nalog ako zeli jer podaci vise ne postoje u sistemu.
Zaboravih: a postovi se vode na Deleted User X, tj vise nemaju nikakve veze sa "originalnom" osobom.

Ako je nalog obrisan na zahtev osobe, kao sto vec znas svi podaci se brisu - kako username, tako i mail.
Osoba moze bez problema da napravi identican nalog ako zeli jer podaci vise ne postoje u sistemu.
Zaboravih: a postovi se vode na Deleted User X, tj vise nemaju nikakve veze sa "originalnom" osobom.
jasno, samo pitao zbog onoga da na forumu nije bitan user vec osoba koja stoji iza usera. a iza tog deleted usera x stoji osoba koja sada pise iste stvari samo pod drugim userom, jedina razlika sto nema ono banned vec deleted. izgleda nije isto?

Banned i Deleted su dve razlicite stvari.
Deleted je obrisan nalog na zahtev korisnika, sto je puno pravo svakog registrovanog clana foruma na osnovu GDPR. Takodje na osnovu istog ima puno pravo da se ponovo registruje.
Banned je banovan nalog korisnika od strane administracije zbog krsenja pravila foruma.
Bilo da Deleted ili Banned naprave nove naloge, ako se utvrdi da krse pravila foruma i Terms and Rules foruma (sto je nedvosmisleno za banovan nalog), administracija zadrzava puno pravo da banuje novo napravljene naloge, kako je predvidjeno i predoceno Pravilnikom i Terms and Rules foruma.

A sta ako vise clanova istog domacinstva ima, jelte, razlicite naloge na forumu? Tim nalozima bi bio isti IP, ne?
IP nema nikakve veze, iz jednostavnog razloga zvanog CGNAT.
Npr ti si krajem januara delio istu IP sa jos 10 clanova foruma. Znaci sve da banujem sada... :)

Bilo da Deleted ili Banned naprave nove naloge, ako se utvrdi da krse pravila foruma i Terms and Rules foruma (sto je nedvosmisleno za banovan nalog), administracija zadrzava puno pravo da banuje novo napravljene naloge, kako je predvidjeno i predoceno Pravilnikom i Terms and Rules foruma.
pa samim tim sto naprave dupli nalog krse pravila? ne?
mislim ista je osoba u pitanju, naravno da obrisan nalog ne postoji vise, pa se iz tog ugla moze gledati kao da nije dupli. ali onda mi ne ide ono, da se gleda osoba koja stoji iza naloga, a ne nalog. zato sam i pitao

Banned i Deleted su dve razlicite stvari.
Deleted je obrisan nalog na zahtev korisnika, sto je puno pravo svakog registrovanog clana foruma na osnovu GDPR. Takodje na osnovu istog ima puno pravo da se ponovo registruje.
Banned je banovan nalog korisnika od strane administracije zbog krsenja pravila foruma
Ovo @illidan

Vrh Dno