Šta je novo?

Pitanja u vezi sa forumom

Neverovatno je da RNIDS nema neki live statuspage... sto je najgore saopstenje im je sasvim ok za sada...

Gde je nestala opcija "Watched Threads/Forums"?
Kako sada pristupiti listi tema koje sam pratio?

Nije u relaciji s tehničkim problemima, kod mene ih nema. Ali bih se osvrnuo na ovu vest, tačnije na njen početak:
Dok većina korisnika razmišlja o računima za struju za nadolazeću zimu i skoro da ne uključuje računare ako baš ne mora, rast Windows 11 operativnog sistema usporava jer većina starijih računara ne može da instalira novi OS.

Bar mi, koji smo IT obrazovani, znamo da računari uopšte nisu veliki potrošači struje.

U mom mentalnom sklopu nije da molim, ali Vas stvarno molim da ne koristite ovakve formulacije koje mogu da naprave paniku kod onih koji se ne razumeju u računare. Ne samo da je netačno nego je i toksično. Hvala.

forum != sajt

isto ime nosi, ima istu odgovornost i forum i sajt prema onome sta Benchmark brand predstavlja u Srbiji

To get back on track, ili mozda back to the future:

1665650237820.png

Jedva cekam da vidim sutra sta je napisao :D

Pišite redakciji Benchmarka, forum nema nikakve veze sa time.

Da, zanimljivo, na vestima na Bench sajtu ima kao ikonica za komentar, i broj komantara, što je mrtvo i ne radi.
Kako redakciji Bench-a skrenuti pažnju na to?

Sećam se da je ranije sa forumu bila i sekcija gde su se mogle komentarisati članci na sajtu.

Da, zanimljivo, na vestima na Bench sajtu ima kao ikonica za komentar, i broj komantara, što je mrtvo i ne radi.
Kako redakciji Bench-a skrenuti pažnju na to?

Sećam se da je ranije sa forumu bila i sekcija gde su se mogle komentarisati članci na sajtu.

Posto sam dobio obavestenja od moderatora da sam pisao na temi predlozite anketu o necemu o cemu se ne pise na toj temi. zelim da se omogui sakrivanje tog taba o anketama. ne zelim da mi anketa bude prvo sto vidim kad otvorim forum. Postoji tema Ankete, pa nek bude tamo. Sta ce mi to pitanje nedelje u kojem ne zelim da ucestvujem.

Posto sam dobio obavestenja od moderatora da sam pisao na temi predlozite anketu o necemu o cemu se ne pise na toj temi. zelim da se omogui sakrivanje tog taba o anketama. ne zelim da mi anketa bude prvo sto vidim kad otvorim forum. Postoji tema Ankete, pa nek bude tamo. Sta ce mi to pitanje nedelje u kojem ne zelim da ucestvujem.
Ja uvek kliknem na zadnju opciju da je mogu umanjiti i ignorisem tu temu.
Ankete su mi bile ok na bbsu iz 90tih godina proslog veka.

To nije pitanje vec zahtev na osnovu licnih kriterijuma tj da se totalno ukloni nesto jer eto, njemu smeta sto je uopste na glavnoj strani.
Odgovor je na mestu i opet, ako vam toliko smeta, napravite svoj forum i radite sta god vam milo.
Napravite primer/koncept/nacrt/bilosta foruma, rado uzimamo u obzir sva resenja koja ce unaprediti forum a subjektivna preuredjenja nikako ne pomazu.

Pitanje na mestu, samo što to ovde i na ovom forumu ti neće proći kao "normalno" pitanje.
U stvari to vidiš i sam po odgovoru administracije...nažalost.
Mnogo ste gospodo postali razmaženi. Ne vrti se ceo svet oko vas. Ako vam baš toliko smeta anketa, ili bilo šta što ne želite da vidite, desni click, block element. Ako ste na telefonu, onda ovo svakako nije forum za vas.

^ Pa ubačeno je. Rekli su ti već rešenje u drugoj temi. Klikne se na strelicu, anketa se sklopi i to je to.

Mnogo ste gospodo postali razmaženi. Ne vrti se ceo svet oko vas. Ako vam baš toliko smeta anketa, ili bilo šta što ne želite da vidite, desni click, block element. Ako ste na telefonu, onda ovo svakako nije forum za vas.
Ni ne treba da se vrti oko mene. jednostavno ubacite taj switch gumb i to je to. pa ko hoce nek ucestvuje a ko neka sakrije. Verujem da nisam ja jedini.
^ Pa ubačeno je. Rekli su ti već rešenje u drugoj temi. Klikne se na strelicu, anketa se sklopi i to je to.
To nije resenje. ja kliknem na strelicu i sklopi se anketa, ali cim nova izidje ta nova je opet na celom ekranu.

Poslednja "nedeljna" anketa je stajala mesecima ajednom minimizovana nije se praktično ni videlo.

Pitanje na mestu, samo što to ovde i na ovom forumu ti neće proći kao "normalno" pitanje.
U stvari to vidiš i sam po odgovoru administracije...nažalost.
Šta tačno nije po volji kada je odgovor administracije u pitanju? I odakle vam ideja da je to pitanje otvoreno za diskusiju? Tako je kako je - take it or leave it.

Neverovatno je koliko su ljudi nezahvalni i kako nemaju predstavu koliko rada i truda ide u jedan forum a sve to da bi taj isti forum bio dostupan svima ZA DŽABE. I onda se pojavi par indijanaca na jabuci ili androidu kojima smeta što moraju da skroluju 3-4 puta umesto jednom, ili da nedaj bože kliknu na neku strelicu. I svakih par meseci ista priča. Novi ili stari članovi koji apsolutno nikada ništa nisu doprineli forumu, kukaju i ZAHTEVAJU da se forum kroji po njihovoj meri. A kad je @DukeLander predložio da se uvede mesečna pretplata, svi su se ućutali kao miševi. Postajete gori od onih što se žale na oglase.

jel ima opcija da se doda neki wiki modul u forum? ono da non-mod korisnici može da dopunjuju i edituju neki dokument na proizvoljnu temu. na tom načinu kad neko hoće da pročita aktuelni sumarum nečega (npr. koji ruter da uzmem za po kuči) ne mora da lista 200 strana od kojih su 80% zastarele info & linkovi a i da se preskoči redovno ponavljanje jedno te istih pitanja i odgovora.

Nazad
Vrh Dno