Šta je novo?

Pirates

razor1900

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2002
Poena
645
:type: Halo bre,

:wall: dosta bre više pucačina!!!

Izašao je rimejk igrice Pirates !
Igrica dolazi na dva CD-a i fantastična je (Port Royal 2 ide u kantu :d ).....

Sid Meier's Pirates

Test your skills as a sea captain exploring the high seas and exotic
ports in a richly detailed 3D world. Overtake the enemy and seize
valuable booty. Exchange plank-shattering broadsides in fierce naval
battles, and engage in duels with worthy opposing captains.

* Experience an all-new story built upon the most fun and compelling
features of the original Pirates! game

* Live out multiple quests through a non-linear, open life timeline
where every decision poses distinct challenges and possibilities

* Witness the consequences of your actions in current events throughout
the Pirates! world Battle, overtake and command 27 different ship
types, enhanced with assorted ammo, cannon and other upgrades

* Take on various foes including merchant and military captains,
ferocious pirates, evil gentry and even rival suitors - each with
different skills and abilities

Al' nikako da neko kaze kakva je igra iz licnog iskustva! :(

Jeste vala, svi vicu "uuu, super, izasli pirates", a nigde ni jednog komentara o igri.. izgleda da se igra i nije proslavila, pa nece ljudi da navlace loshu karmu negativnim komentarima
inache, cuo sam par komentara u fazonu-"nije losha", meni je to dovoljno! Od sada uzimam samo igre tipa " legao sam u sedam ujutru "

Steta, zeljno sam je ocekivao...

Nije ti palo na pamet da su se ljudi zaigrali, pa i ne stizu da posecuju Bench? :)

Vidis, svuda su uglavnom prezadovoljni igrom, na svim sajtovima je ocenjena sa preko 90. I od likova koji pisu review-ove, kao i od igraca. Ja sam probao, sjajna je igra, mnogo slicna onim starim Piratesima, ali sa mnogo novih forica i naravno bolje izgleda. Jedino, trebace mnogo vremena odvojiti za igranje ovakve igre (znaci kada zavrsim mnogo kraci HL2). Igra je istrazivacko-diplomatska, sa RPG elementima-unapredjivanje brodova, odnosno "budzenje", mini igre (zanimljive) koje poboljsavaju fencing skills, upravljanje po olujama... U borbama na moru je moguce upravljati (nije komplikovano) samo jednim brodom, bez obzira koliko ih imate u floti. Osvajanje gradova je nesto drugacije, pa se jos nisam zanimao sa tim. I dalje postoji muvanje cerki guvernera, kao i svecani balovi na koje mozete biti pozvani, skupljanje posade po krcmama, kupovina starih mapa, razmena zarobljenih pirata i pirates-huntera, verujem jos mnogo toga.
Svidja mi se pocetak jednog opisa na netu...

How'd they fit so much treasure in such a tiny box?

Znaci Spirit, probaj, pa tako komentarisi. Koliko se meni na prvi pogled cini, kada budem poceo da igram Pirates, necu zaspati do Nove godine.

Poslednja izmena:
Ma cool, to sam samo hteo da cujem :smoke:

Ja bih napisao utiske kad bih uspeo da pokrenem igru. :crash:
Evo brat upravo igra u susednoj sobi a kod mene nece ni da se pokrene. :wall:
Kod njega je ATI9700 a kod mene GF6800 pa je mozda to uzrok, videcemo, vec sam probao dve verzije drajvera i ne pomaze.

Agilni je napisao(la):
Nije ti palo na pamet da su se ljudi zaigrali, pa i ne stizu da posecuju Bench? :)

Vidis, svuda su uglavnom prezadovoljni igrom, na svim sajtovima je ocenjena sa preko 90. I od likova koji pisu review-ove, kao i od igraca.
Aj daj neki link od tih sajtova.
Ja sam citao 2-3 i na sva tri je dobila ocenu 92.
No, cim skupim novce, kupujem odma igru.

Na actiontrip-u je dobio 84 ali s' obzirom na to ciji je sajt i ko opisuje igre ne bi se trebalo preterano obazirati na to.

hmm jel moze neko da napise puno ime igre jer kod druga ima nekih pirata pa ne bi da idem da snimam to ako nije ono sto treba.....

Nekako mi je grafika decija, svi imaju velike i krupne oci kao da su ispali iz diznijevog filma, igra je puna "komicnih" animacija u borbi i sl :trust: . Inace igra je identican stari Pirates! sa istim opcijama kad udjes u grad, i dalje je jurnjava za blagom i rodbinom. Borba je identicna, i na moru i na palubi i na kopnu, znaci krajnje arkadna, ali i Pirates! su bili arkada zar ne? :D Posle Sea Dogsa malo razocaravajuce, ali nostalgija... :D

Pa jeste grafika kao iz crtaca, ali to toliko i ne smeta... Vise mi smeta to sto likovi ne pricaju nijedan jezik, vec kao Simsi brbljaju neke gluposti. Mnogo bi bolje bilo da prica svako na svom jeziku. Francuski, spanski, holandski i engleski, ne bi bio problem, posto ima opcija za titlove, a i nije neki ogroman tekst koji treba da se izgovara, tako da je to bilo sasvim izvodljivo. Ovako generalno, veoma sam zadovoljan igrom. Ali istina, mnogo bi jaci trip bio gledati u neku "krvaviju" verziju igre, gde se svi redom napijaju i da pored guvernerove cerke imaju i neku cicu na brodu kao roba... ali, mozda se i toga neko seti.

Bas sam to hteo da kazem za pricu... znaci ide neki titl i muzika a niko nista ne govori... meni je to uzas...

Zao mi je, igra je mogla biti savrsena. Ovako, te gluposti (kao da je budzet za igru bio nikakav, ne verujem) su potpune srozale utisak kod nekoga ko nije igrao stari Pirates!. Ali kada se predje preko budjavog introa, grafike u "veselom" fazonu i toga sto likovi mrmljaju ostaje ulepsana legenda, jos uvek fenomenalna.

Ja stari Pirates! nisam igrao, ali ovo ne preporucujem osobama starijim od 10 godina. Igra odise atmosferom "Dr. Piplfoksa" Dusana Radovica, sve je veselo i prilagodjeno klincima koji prave svoje prve korake u kompjuterskim igrama. Igrao sam jedno dva sata, igra je prelaka i prelazi se bez problema.

Mene su malo razocarali, pa sam ih ekspresno obrisao... Posle Vampira ce mi se malo koja open world radi-sta-hoces igra svideti...

PyC je napisao(la):
Ja stari Pirates! nisam igrao, ali ovo ne preporucujem osobama starijim od 10 godina. Igra odise atmosferom "Dr. Piplfoksa" Dusana Radovica, sve je veselo i prilagodjeno klincima koji prave svoje prve korake u kompjuterskim igrama. Igrao sam jedno dva sata, igra je prelaka i prelazi se bez problema.

A koliko ti godina imas? Onako pitam...
Sta fali i malo se opustiti uz ovakvu igru cak i da je laka? Ja sam eto, bas zapoco prve korake u kompjuterskim igrama uz Pirates! (ne Gold) jos na C64, pa igram ponovo i ne slazem se da je za decu.
Igra i nije toliko laka kada ne igras na laksim nivoima tezine.

Poslednja izmena:
Prvi deo igre nisam igrao .. ali sam chuo da nisi mogo tek tako da plovish i potapash kog stignesh jer onda necesh biti dobrodoshao u tim gradovima chije si brodove potopio ... ovde ... ja krenuo i redom ... ko god mi padne shake .. samo chepim .. i nishta .. kod svim dobijam unapredjenja ...
... tako da mi se to malo ne svidja ... chuo sam da je stara imala foru da ako te vidi neka flota koja pripada recimo francuzima, a ti bash pre desetak minuta potopio iste .. onda krecu da te jure .. ovde toga nema ...
Inache ... igra je dobra za opushtanje .. ima svtarno neke propuste ... a grafika mi je bash smpatichna ...

:wave:

Agilni je napisao(la):

da, ali je nesto teza sa lakshom tezinom lakoce!
:d :d

hehe, morao sam :) A i ja sam se edukovao sa starim piratesima (C64, kasetna :d , pa onda i disketna verzija, koja je bila sharenija). Probacu i ove nove ako mi padnu shaka.

Igra je bas ok, opustena laganica, sasvim korektno odradjena sa divnom mehanikom igranja koja je izuzetno prijemciva za bilo koga.

Agilni je napisao(la):
A koliko ti godina imas? Onako pitam...
Sta fali i malo se opustiti uz ovakvu igru cak i da je laka? Ja sam eto, bas zapoco prve korake u kompjuterskim igrama uz Pirates! (ne Gold) jos na C64, pa igram ponovo i ne slazem se da je za decu.
Imam 24, igra je simpaticna, moze da prodje "za opustanje", ali sam ocekivao malu vecu kompleksnost, verovatno zbog Sea Dogs-a koji sam igrao ranije. Znam da igre nisu za porediti, ali sam mislio da ce biti nesto slicno. Ovde svaki segment igre odise jednostavnoscu, i nema izazova. Dakle onaj ko ocekuje da ce ga dobiti, dzaba instalira igricu, ostali (deca i nostalgicari ;) ) neka uzivaju.

PS nisam hteo da prozivam, samo da ostavim utisak, sasvim slucajno je moj post odmah iza tvog (sa zakasnjenjem od tri dana) :wave:

Poslednja izmena:
Ja sam proveo sate uz Pirate na C64....ne secam se kada sam igrao neku igru na PC-u, ali ovo je pod morati_probati :)

Pa ne koristi komp za igranje,ali sad nije odoleo.

:d
Dobro receno...ne igram se.,...samo, vise ne znam ni gde se nabavljaju igre....sacu da okrenem nekog ortaka koji je u tim vodama da mi nadje Pirate :)

Ti si rekao "ne secam se kada sam poslednji put igrao igru na PC-u" ili tako nesto, sto znaci da igras igre ali ne na PC-u nego na nekoj drugoj platformi...

PJ je napisao(la):
Ja sam proveo sate uz Pirate na C64....ne secam se kada sam igrao neku igru na PC-u, ali ovo je pod morati_probati :)
Da,da i ja sam dane proveo na C64, pa kad sam dobio zabranu od roditelja, lepo Commodeore odneo kod druga pa kod njega provodio -h dnevno.
Inace ko je igrao stare pirate ovi ce mu biti dobri. Propusta ima vise nego sto sam ocekivao, ali igra je svakako dobra.

samo nek mi neko kazhe jel ima josh problema u animacijama ?
meni trepere, i bude crn ekran,pa se onda nastavi animacija i opet treperi
drajveri su poslednji, catalyst 4.11 grafichka ati radeon 9700pro
mashina barton 2500, 512ddr kingston, epox 8rda (nf2)

Vrh Dno