Šta je novo?

Pioneer DV-575A i DV-470 firmware sa podrskom za subtitles!!!

Zorro

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
660
I to se desilo, hvaljen Isus... Pioneer je objavio firmware-e za ova dva DVD playera, sa dodatom podrskom za subtitles. Da sve ne bude tako bajno, uz sledecu napomenu :
-----
Only the ISO 8859-1 (also known as "Latin 1") font set is supported for displaying subtitle text, covering the following languages: Albanian, Basque, Catalan, Danish, Dutch, English, Faroese, Finnish, French, German, Icelandic, Irish, Italian, Norwegian, Portuguese, Rhaeto-Romanic, Scottish, Spanish, and Swedish.
-----
Kao i cinjenicu da firmware nije pusten za slobodan download, vec se mora traziti od lokalnog distributera (ITM kod nas)...

http://www.pioneer.co.uk/uk/products.jsp?category=divx_firmware&category_id=222&taxonomy_id=62-84

No, medjunarodne sile mraka i anarhije su odmah reagovale, tako da:

-Pioneer470_1250_v1_Mtz. Firmware suitable for this languages:
English, Croat, Czech, Hungarian, Polish, Romanian, Slovak, Slovene and Serbian.
http://board.softpedia.com/index.php?act=Attach&type=post&id=67

-Pioneer575A_1250_v1_Mtz. Firmware suitable for this languages:
English, Croat, Czech, Hungarian, Polish, Romanian, Slovak, Slovene and Serbian.
http://board.softpedia.com/index.php?act=Attach&type=post&id=69

(ISO fajlovi, snimiti kao image na CD i ubaciti u player. Sta dalje, uputstvo pogledati na onoj strani sa Pioneer sajta)

Podrzani su sledeci formati: srt, .sub, .ssa, .smi

Napomena: nisam licno isprobao firmware-e, trenutno nemam pri ruci ni jedan od ova dva modela. Modifikovane verzije su se pojavile tek pre dva dana, tako da ima veoma malo reakcija (ali sve su pozitivne). Ako ne zelite da rizikujete, sacekajte nedelju-dve da se info rasiri po netu, pa da vidimo kakvi ce biti utisci, ima li nekih problema. Mada sumnjam...

Poslednja izmena:
svaka cast,dakle moj izbor ce biti ipak lako nalazljiv Pioneer 575 a ne Philips DVP 720 koga nema nigde u Srbiji

Zorro, gde nalazis info ?
Za oko mi je zapala Yamaha S550, koja navodno podrzava titlove + divx, ali bih da proverim sve to pre kupovine.
U BGD je ima za oko 190€ sto mi se cini kao OK cena. Ne pusta SACD, ali za to me bas briga, DVD + DivX navodno odlicno radi.

Pozdrav!

Sutra cu da ga fleshnem pa javljam dal shljaka (na pioneer 575 mislim).

Sasa je napisao(la):
Zorro, gde nalazis info ?
Za oko mi je zapala Yamaha S550, koja navodno podrzava titlove + divx, ali bih da proverim sve to pre kupovine.
U BGD je ima za oko 190€ sto mi se cini kao OK cena. Ne pusta SACD, ali za to me bas briga, DVD + DivX navodno odlicno radi.

Pozdrav!

Nema nekog "zbirnog" mesta, sve je to tezak fizicki rad ;) : www.videohelp.com, http://forums.divx.com, info od drugih ljudi, a ponajvise Google.

Ta Yamaha inicijalno nije podrzavala DivX titlove, ali videh negde da kao postoji novi oficijelni firmware u koji je dodata podrska za njih. Pitaj ove iz 4Audio, ako to nesto valja onda su sigurno flashovali primerke koje prodaju. No, Pioneer 575 kosta otprilike isto, razmisli ipak i o njemu.

Ma imam Yamaha reciver, a volim komplete :)
A video sam tog Pioneera i ovu Jamanu, deluje mi da je Y bolje uradjena + je lepsa.

Tako da ne gubim nadu da ce joj resiti titlove :)

Pozdrav!

Gde ima da se uzmu ti pinirri i koja je cena?

Hm sto se tice ovog firmwarea za Pioneer 575 verzija 2 kako se to tacno reze. Kad odem na burn image onaj fajl on ne prepoznaje ko iso, tj ne prepoznaje ko ko nijedan image fajl, te mi trazi da unesem neke podatke vezano za velicinu fajl, dal je arw data itd. Kako tacno ide postupak rezanja?

I da jel mogu nekako posle da vratim stari firmware ako ovaj ne valja?

Koliko znam Pioneer 575 je preko 200€. Mozda je ovaj slabiji model 150-180€.

face je napisao(la):
Hm sto se tice ovog firmwarea za Pioneer 575 verzija 2 kako se to tacno reze. Kad odem na burn image onaj fajl on ne prepoznaje ko iso, tj ne prepoznaje ko ko nijedan image fajl, te mi trazi da unesem neke podatke vezano za velicinu fajl, dal je arw data itd. Kako tacno ide postupak rezanja?

Meni ga Nero prihvata bez problema. Da li si u "files of type" izabrao: image files (nrg, iso, cue) ?

Snimas ga kao "disc at once", sa "finalize CD". Preporucena brzina je 4x, mada to i nije bitno.

Stari firmware mozes da vratis nazad na isti nacin, ako ga imas. A nemas ga ;) . Originalna verzija ovog novog firmware-a, ona koju Pioneer distribuira preko svojih partnera, se trenutno ne moze naci na netu. Bila je nekoliko dana na sajtu hrvatskog Pioneer distributera (odakle ga je tip koji je radio modifikaciju i skinuo), ali su ga ubrzo povukli. AKo ne zelis da rizikujes, sacekaj malo, sigurno ce ga neko uskoro postaviti za DL...

Hm evo opet probah i nista. Kad odem na burn image i izaberem file of type: image files on nista ne pokazuje, tek na all files ga prikaze. Mada i ne bi trebao valjda da ga prikaze jer tamo kaze nrg, iso, cue, a ovo je bin fajl???

Probao sam da ga narezem sa all files ali ne radi kad ga ubacim u dvd. Stvarno sam sad zbunjen. Ne znam kako tebi prepozna? Jel si ti koristio taj firmware?

Sasa je napisao(la):
Koliko znam Pioneer 575 je preko 200€. Mozda je ovaj slabiji model 150-180€.

Zavisi gde i za koga ;)

face je napisao(la):
Hm evo opet probah i nista. Kad odem na burn image i izaberem file of type: image files on nista ne pokazuje, tek na all files ga prikaze. Mada i ne bi trebao valjda da ga prikaze jer tamo kaze nrg, iso, cue, a ovo je bin fajl???

Probao sam da ga narezem sa all files ali ne radi kad ga ubacim u dvd. Stvarno sam sad zbunjen. Ne znam kako tebi prepozna? Jel si ti koristio taj firmware?

Ahhh, ti si raspakovao i iso fajl, i iz njega izvukao bin fajl :) . Nemoj to da radis, snimaj iso, dakle ono prvo sto dobijes kada raspakujes zip fajl koji si preuzeo.

Poslednja izmena:
Aaaa, hvala:)! Sad mi je kasno, probacu sutra pa cu da javim.

gozilla je napisao(la):
Zavisi gde i za koga ;)

Nepisano pravilo je da se cene pisu u MP varijanti, a da dileri i povlasceni cute o svojim "dilerskim/nabavnim" i ostalim cenama. ;)

Pozdrav!

Ja sam moj u Super Veru platio nekih 15 000 cini mi se i to na rate, sto znaci da je kes jeftiniji. Dakle tu negde oko 200 eura +/- koji euro.

u 4audio je < 200 eur,bar je bilo kada sam ja pitao,mozda su mu digli cenu sada od kada cita i titlove za divx(ne bi me cudilo s'obzirom da je ovo najbolji ubedljivo player koji reprodukuje i DIVX sa subtitle)

Jel' ovo cena za 575, posto mise cini da sam 470 video za koko 11.500 dinara, sto ce reci oko €150

575 220 evra
470 150 evra
Flashuju na licu mesta za minut.

Koliko vidim, razlika je sto 470 nema 5.1 i podrsku za DVD-Audio? Da li ima jos neka razlika?

Da li je neko probao 470 sa novim firmware-om? Kako se snalazi sa YU slovima i razlicitim formatima titlova?

Potreban mi je jedan ovakav uredjaj za poklon i ljudi koji ce ga koristiti sigurno nece kupovati 5.1 zvucnike (imaju Sony TV sa wooferom), a da ce doci u posed nekog DVD-Audio izdanja je jos manje verovatno. Da li postoji neki razlog da dam tih 70e vise ili...?
Ideja je bila da se kupi SkyVision, ali mi ovo "Pioneer" nekako uliva vise poverenja.

PJ je napisao(la):
Koliko vidim, razlika je sto 470 nema 5.1 i podrsku za DVD-Audio? Da li ima jos neka razlika?

Da li je neko probao 470 sa novim firmware-om? Kako se snalazi sa YU slovima i razlicitim formatima titlova?

Potreban mi je jedan ovakav uredjaj za poklon i ljudi koji ce ga koristiti sigurno nece kupovati 5.1 zvucnike (imaju Sony TV sa wooferom), a da ce doci u posed nekog DVD-Audio izdanja je jos manje verovatno. Da li postoji neki razlog da dam tih 70e vise ili...?
Ideja je bila da se kupi SkyVision, ali mi ovo "Pioneer" nekako uliva vise poverenja.

Pa 575 podrzava i SACD pored DVD-audio formata

Hm, SACD dodajem na posednje mesto po verovatnoci da ce potencijalni vlasnici Pioneera da ga koriste....dakle 5.1, pa DVD-Audio, pa SACD....a 5.1 ce da kupe, mozda, za 2-4 godine....huh....

Jos neka bitna razlika? :)

Ma i ja se *****ah zbog tog DVD-A i SACD, Kao prvo nemam pojma sta je, jos manje cu ga ikad koristiti. Dzabe dade pare, kad mi je samo trebao dvd i dvix. AL ajde nije puno kesa, a Pionner je. I od viska glava ne boli. Makar ne puno.

Arahne je napisao(la):
575 220 evra
470 150 evra
Flashuju na licu mesta za minut.
Ima Pioneer 470 i za €110 kod F-groupa, ali ne znam da li flashuju.

Nazad
Vrh Dno