Šta je novo?

Pioneer DV-380 firmware - upgrade

rade1111

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
304
:wall: Koji je najbolji firmware koji omogucava da subtitl bude razlicitog imena od naziva filma i da omogucava pustanje subtitla ako u folderu ima vise video fajlova i vise subtitlova? Gde se moze skinuti ovakav firmware? Puno hvala

Dark Angel je napisao(la):
Verija je 1.09 modovana by Gufiak ... by subzero... tacna oznaka 1.09.02_gufiak_subz3ro_rev.3.zip

http://board.softpedia.com/index.ph...pic=2217&st=280

I ja sam fleshovao taj firmware. Za sada je najbolji ali i on ima par mana koje ce (nadam se) uskoro biti ispravljene:

1) Nemogucnost citanja subtitlova iz nekog drugog direktorijuma
2) Kod reprodukcije nekih DVD-ova na 4:3 TV-u, film DVD meniji umeju da budu malo pomereni u odnosu na kursor za izbor
3) Ako imas dva tipa subtitlova, jedan u .srt formatu i jedan u .sub formatu (npr engleski u .srt i srpski u .sub), onaj u .sub formatu nece biti vidljiv odnosno dostupan. Ako su u istim formatima, sve je OK.
4) Naziv subtitla mora biti isti kao i filma, ili barem da se naziv filma sadrzi u nazivu subtitla, npr,
film: TheHitch.avi
sub1: TheHitch-srp.sub
sub2: TheHitch-eng.sub

Moja iskustva sa titlovima za sada

Prvo ide ime filma pa titl

Procitao je sve titlove

river-dotd
DawnOfTheDead.srt

House_Of_Wax
House_Of_Wax.srt

Fox
Fox_cro.srt
Fox_eng.srt

Mohicans
Mohicans_eng.sub
Mohicans_ser.sub

Lady
Lady_eng.sub

Meet the Parents
MeetTheParents_SER.sub

film
film-eng.sub
film-srp.sub

film
bigalow-srp.sub

U-571.vob
U-571_cro.sub
U-571_eng.sub

dvl-wim
dvl-wim.sub

film
titanic-srp1.sub

film
titanic-srp2.sub

film
srpski.sub

Ladykillers
Ladykillers_cro.srt

Bandits
Bandits_cro.sub

Hostage
Hostage.sub

StateProperty
StateProperty_cro.srt

7Seconds
7Seconds.srt
7Seconds.sub

Sleepy hollow - Sleepy hollow
SleepyHollow-sr.sub

FridayNightLights
FridayNightLights_cro.sub
FridayNightLights_eng.srt

PhantomMenace
PhantomMenace-srp.sub

MonsterInLaw
MonsterInLaw.srt

ManOnFire
ManOnFire-ser.sub

MinorityReport
MinorityReport_ser.sub

//////////////////////////////
Uopste nije procitao titlove

The Master - Boogeyman 2005
Boogeyman.srt

film
6sense.sub

Saw
Saw_eng.sub samo eng
Saw_ser.sub

Enemy at the gates - Enemy at the gates - Enemy at the gates
Enemy at the gates.txt

film
divx_ser.sub

dmd-dirtydscr
DirtyDancingHavanaNights.srt

aster-doom
Doom_ser.srt

Green Street Hooligans
GreenStreetHooligans.sub

dvl-ep2a
starwars1.txt

Movie - Dvd - Blow divx dvd rip
Blow_SR.sub

Boat trip 2003 dvd - Boat trip 2003 dvd - Boat trip
BoatTrip.srt

Top gun - Divx - Top gun divx 2
TopGun_SR.sub

film
srpski.sub

da li se gubi garancija ako ubacim modifikovan fw?
i kako ide postupak flashovanja? samo narezem fw na disk, ubacim u player i stisnem play? :)

velko je napisao(la):
da li se gubi garancija ako ubacim modifikovan fw?
i kako ide postupak flashovanja? samo narezem fw na disk, ubacim u player i stisnem play? :)

Ja verujem da se u principu gubi garancija (sem verovatno ako je to uradio ovlasceni servis i ti imas papir-dokaz o tome), ali ako ti recimo polako otkazuje mehanika, najbolje vrati originalni firmware (ima i oni da se skinu sa weba) pa onda reklamiraj uredjaj.

Jeste postupak fleshovanja u principu ide tako. Jedino pazi da ti je to jedini fajl na disku, koji mora imati labelu PIONEER i mora biti zatvorena sesija. Kada plejer sam izbaci disk, sacekaj jos par (10-tak?) minuta dok se proces fleshovanja ne zavrsi u potpunosti.

Poslednja izmena:
Ima li neki firmware koji podrzava razlicit naziv filma i subtitla ?

Nije valjda da to ne shljaka na Pioneeru ?

Imam momentalno Gufiakov hackoviani ...
Ima li mogucnost 1.09.02-03 povecanja titlova i sl ?

Izasao je i novi "zvanicni" 1.20 fw ?
je li ga neko ubacio ?

Phoenix257 je napisao(la):
naravno da ima, a to je 1.09.02-03
,)

Jesi li siguran? :smash:
Kod mene ne radi... Čak i sam Gufiak kaže da ne radi učitavanje svih titlova bez obzira na naziv, ali da radi na tome i da će sledeća verzija to podržavati.

titl se nece ucitati, ako nije ispravan, a inace meni sve radi OK
,)

?

titl se nece ucitati, ako nije ispravan, a inace meni sve radi OK
,)

Kako mislis "ako nije ispravan" ?

Ako ima neki nezatvoren tag ili nije ispostovan format ili nesto trece,...

Ljudi sto kukate pa Pioneer je jedan od retkih uredjaja kod koga sve "radi od prve", a dajte neku adresu i okacicu prepravljeni fw za Pioneer sa promenom fonta i sa cirilicom i jos nekim sitnicama
,)

Ljudi, verzija 1.09.02_gufiak_subz3ro_rev.3.zip definitivno i provereno ne dozvoljava ucitavanje titla ako nije istog naziva kao i film, cak iako je u istom folderu.Koliko ja znam nijedna druga verzija firmwera to ne dozvoljava.A ako znate da neka dozvoljava recite tacan naziv i link do firmwera, i navedite da li se u meniju dobija neka nova funkcija tipa-load all titl- ili ostaje stari meni -titl on ili off.

Pozdrav svima.

Svi govore u threadovima o upgradovanim firmwareovima, pa
da ne bih otvarao novi thread postaviću par pitanja ovde.

Dakle (za Pioneer) sa fabričkim firmware-om ako imam:
folder1
NazivFilma1.avi
NazivFilma1_eng.sub
NazivFilma1_ser.sub

Pitanje 1: Da li može da pročita srpski titl i da prikaže naša slova (fabrički firmware)?

ako imam
Folder2
NazivFilma2.avi
NazivFilma2.sub

Pitanje 2: Da li može da pročita i pusti titlove i prikaže naša slova (fabrički firmware)?

Pitanje 3: Da li može u NS-u da se kupi Pioneer i da se u nekom ovlaštenom servisu uradi upgrade firmware-a? Prodavnice i ako neko zna adresu servisa neka mi pošalje na pm.

Pitanje 4: Ako se izgubi garancija i update firmware-a je neuspešan, da li postoji u NSu zvaničan servis gde bi to moglo da se otkloni (naravno plaćanjem ako je izgubljena garancija) / isto pitanje ali nezvanični servis.

Hvala

Poslednja izmena:
Može da učita titlove ako su tako imenovani.
Fabrički firmware prikazuje naša slova u titlu, ali je sam titl jako sitan.
Nemoj da brineš oko ubacivanja firmware-a, ne znam nikoga kome flešovanje nije uspelo... samo prati uputstva.
Ako ti nešto ipak krene po zlu, možeš čak i sam da napraviš kabal kojim ćeš moći da vratiš originalni firmware.

Otkada pravim svoje kolekcije, uvek imenujem:
NazivFilma.avi
NazivFilma_eng.sub
NazivFilma_ser.sub

Dakle bitno mi je da može tako da čita titlove,
da mogu da odaberem titl koji nije prvi abecedno (srpski je posle engleskog)
i da prikaže naša slova.

Ako to sve može fabrički firmware, onda super.
Veličinu fonta ću tek da procenim, to je subjektivan stvar a i matorci imaju 73cm ekran i gledaju ga sa relativno male razdaljine ;)

Ako ipak ne bude odgovaralo onda ću da vidim sa upgrade-om.
Tu me najviše plaši potencijalni nestanak struje (po Murphyjevom zakonu)

moze da ucita i ako nisu tako imenoviani
,)

Ti očigledno imaš neki drugi Gufiakov firmware nego mi ostali :p

Daj nam par primera naziva filma i titla koji nisu isti a da kod tebe rade!

Pogledao sam u par prodavnica razne modele. Video Pioneer i ne prikazuje naša slova, i suviše je sitan titl.

Pogledao i uzeo Xoro 3100 na kraju. Koliko sam testirao u prodavnici, čita titl koji mu selektuješ, čak i iz drugog foldera. Titlovi lepi veliki :)
Ne izgleda nešto naročito, u meniju se ne vide celi nazivi fajlova (nisam brojao karaktere) ali ono što mi je trebalo to sve radi ok (uzeo matorcima da mogu da gledaju filmove koje imam po DVD-ovima)

Cena 7990, prodavnicu neću navoditi.

Više neću o njemu pisati ovde da ne idem u off jer nije više reč o Pioneeru.

Pioneer Dv380 7290 din tamo gde je i Svetsko, a nase, a on je neuporedivo bolji od Xoro-a (bar se ne kvari kao Xoro)
,)

Pioneer Dv380 ..., a on je neuporedivo bolji od Xoro-a (bar se ne kvari kao Xoro)
,)

Pazi u to sam uveren. Pogledao sam Pioneer u drugoj prodavnici i odmah se vidi razlika u kvalitetu izrade, tu nema govora.

Sinoć sam malo testirao. Imam Sony DVD (home theater) i on je majka za njega. I po kvalitetu izrade i po slici koju pušta (LOTR original DVD prošireno izdanje).
Razlika nije drastična, ali je primetna.

DivX nisam mogao uporediti jer Sony to ne pušta (za DivX-ove mi je komp povezan na TV)

Na Xoro-u sam pustio DivX-ove i sve je pročitao samo je sa jednim .sub titlovima pravio problema (verovatno sadržaj u fajlu nije baš standardan)

Ono što mi se ne sviđa kao najveća mana je fioka. Ne izlazi skroz pa se mora oko 20% DVD-a zavlačiti i nekako mi je krhka te se mora pažljivo rukovati.

Ono što mi se sviđa je da su titlovi jasni, krupni i prikazuju se dole u crnom delu (boja je neka blago siva, možda malkice vuče na sivozelenu (ali to u tragovima))

U menijima prikazuje samo 11 slova od imena fajlova (mislim nevažno jer ima ikonica pored pa se vidi koji je film a koji je titl ili jpeg).

Sviđaju mi se thumbnails za pregled slika :D. Mislim da to moj Sony nema.

Scorpio76 je napisao(la):
Pogledao sam u par prodavnica razne modele. Video Pioneer i ne prikazuje naša slova, i suviše je sitan titl.

Pogledao i uzeo Xoro 3100 na kraju. Koliko sam testirao u prodavnici, čita titl koji mu selektuješ, čak i iz drugog foldera. Titlovi lepi veliki :)
Ne izgleda nešto naročito, u meniju se ne vide celi nazivi fajlova (nisam brojao karaktere) ali ono što mi je trebalo to sve radi ok (uzeo matorcima da mogu da gledaju filmove koje imam po DVD-ovima)

Cena 7990, prodavnicu neću navoditi.

Više neću o njemu pisati ovde da ne idem u off jer nije više reč o Pioneeru.

Nemaš pojma koliko si pogrešio! :wall:
Pioneer i sa originalnim firmwareom prikazuje naša slova - potrebno je samo kao zemlju postaviti Srbiju (ili neku drugu zemlju koja koristi čćšđž).
A što se tiče veličine titla - čak i sam možeš da ubaciš bilo koji font veličine koju želiš (postoji programčić sa kojim možeš da modifikuješ fimware).
Mada je Gufiakov firmware ipak najbolje rešenje, a uskoro će podržavati i odabir titla bez obzira na ime!

Da li se kod Vas desavalo da Pio 380 ne vidi sve MP3 pesme na DVD-u. Numere su u folderima, pa kad otvorim odredjeni folder vidi samo recimo 2,3,5,8 i 12. pesmu.

Koristim Gufiak-Sub3ero rev4 fw. Rezem na Verbatim diskovima sa booktype (DVD+R to DVD-ROM - Piodata DVR108) na 4x ili 6x.

Vidi sine sta si propustio...

Prilozi

• dv380s_large.jpg
    dv380s_large.jpg
    23.9 KB · Pregleda: 303
  • dv2850s_large.jpg
    dv2850s_large.jpg
    24.9 KB · Pregleda: 269
Molio nekog ko je to vec uradio, da napise ovde detaljno kako se upgradeuje fw u Pioneeru 380 i da okaci link(ove)za d/l istog.

U skladu sa tim sam editovao naziv threada.

Nisam na Pioneer evropskom sajtu uspeo da nadjem zvanicni fw.

Kako se utvrdjuje koji fw je u playeru?

Vrh Dno