Šta je novo?

Pioneer DEH-2900MP - neka pitanja...

japi

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2005
Poena
309
335159650DEH-P2900MP_front_Med.jpg

Kupio sam ovu muziku za auto ppre jedno mesec dana, i mogu reci da sam zadovoljan:

Razlozi: odlican zvuk, nema ni trenutka preskakanja, lep, jeftin itd itd.

Ali zasto nisam prezadovoljan???

Evo nekih problema pa ako bi mogao neko da mi pomogne, bilo bi fino:

- "resume" opciju ne mogu da ukljucim, konkretno - kada ugasim auto izvadim muziku(dok je jos na nekoj 50-toj pesmi), i sledeci put kada upalim auto, ubacim muziku, on ne nastavlja gde je stao, vec od pocetka... Sto je najgore, sve settings-e sto sam namestio dok sam slusao muziku su vracene na "default"

- ne mogu da namestim da moze da mi svira i kada mi nije nataknut kljuc u kolima. Izvukao sam radio i probao kao sto je pisalo u upustvu(umesto crveno-crveno i zuto-zuto povezao sam crveno-zuto i zuto-crveno) i nije hteo da mi radi tu opciju...

- jos jedna stvar kojame ubija je sto ime pesme nece da se scrool-uje po "default"-u, vec svaki put kada se promeni pesma, on prestane da scrool-uje pesme, i vidim samo prvih 10 slova naziva pesme :mad:

Pa bilo bi lepo kada bi neko mogao da mi pomogne oko ovih pitanja :banana:

Poslednja izmena:
Stavi i zutu i crvenu na + i resio si problem...
Pobuda ti netreba...
pozdrav!!!

Uf... Ovako... meni resume radi po defaultu. Nisam nista menjao i cackao, jednostavno je tako bilo otkako sam ga ubacio. Pogledacu po knjizici i po setovanjima na aparatu, pa cu da ti javim na pvt.
Sto se tice kontakt kljuca, tu ne mogu da ti pomognem. To valjda zavisi od kablaze po kolima, ne? Tu sam laik.
Ali meni nije hteo da radi ako zuta nije isla na bateriju.
A to za skrol ce verovatno nastaviti da te ubija. Nisam uspeo nista da uradim iako sam mu cackao svuda. Ovih dana cu da se zainatim pa da vidim da li na netu ima neko resenje tog stvarno *****skog problema. Javljam, naravno.

A mozda je u tome deo tvog problema... Je l' ti ide zuta na bateriju (akumulator)

Stavis i + i pobudu na plus (i zutu i crvenu) i svirace ti bez kontakta + radice ti resum i sacuvavace opcije ;)

Eh kako je to u stvari bilo logicno, kad je stalno napajan cuva podatke u memoriji :)

to za skrolovanje pokusaj da pretisnes ili da drzis dugme "DISP/SCRL" , mislim da je tu problem ...

To nije resenje, posto je za jednokratnu upotrebu.

Uz sve to me nervira random opcija i to sto next ne ide na sledecu slucajno izabranu pesmu, vec na sledecu po redu (tako je na starijim Pioneer-ima - ne verujem da su menjali).

Uz sve to me nervira random opcija i to sto next ne ide na sledecu slucajno izabranu pesmu, vec na sledecu po redu (tako je na starijim Pioneer-ima - ne verujem da su menjali).

zaboravih na biranje psledece pesme u random mode-u, stvarno je mnogo glupo! Aj neko da nadje novi firmware ili da ga napravi :bottle:

Poslednja izmena:
Jos gori random imaju iRiver plejeri iz serije iFP-79x i iFP-89x.
Tamo je bar 1/3 pesama totalno van "konkurencije" + raspored se skoro stalno ponavlja, odnosno kao da postoji par glupih pattern-a i to je to... :wall:

Poslednja izmena:
Off:
Ima li DEH-2800MP resume opciju?

Morao bi da ima.

Jedno porpuno ******sko pitanje:
Da li je AUX na ovom pioniru sinonim za audio ulaz ili izlaz? :S

Tako vam i treba kad slusate MP3:d

Ja vozim Juga, tako da mu je i MP3 premija... :p

Decko prvo procitaj uputstvo pre nego sto se dohvatis "komplikovane" tehnike. Mislim sta treba reci? 100% odgovor za tvoja pitanja imas u uputstvu, tako da ... Dobro ih prouci. Ako ti i tada nesto ne bude bilo jasno onda je najbolje da odgovore potrazis u cudesnoj:

Prilozi

• twilight_zone1.jpg
    twilight_zone1.jpg
    76.2 KB · Pregleda: 108
E kad bi tako svi odgovarali na forumu, gde bi nam bio kraj... :wall:

Decko prvo procitaj uputstvo pre nego sto se dohvatis "komplikovane" tehnike. Mislim sta treba reci? 100% odgovor za tvoja pitanja imas u uputstvu, tako da ... Dobro ih prouci. Ako ti i tada nesto ne bude bilo jasno onda je najbolje da odgovore potrazis u cudesnoj:

Vrlo drzak i bezobrazan odgovor na postavljeno pitanje!!! Bolje da si cutao nego da citamo ovakve postove.

E, mrzim ovo izvlacenje iz naftalina samo da bi neki rookie dodao sebi koji post. A taman sam pomislio da je neko konacno nasao novi firmware za player...

Poslednja izmena:
Pioneer DEH-2900MP? Ovaj sa slike nikako ne odgovara onome sto sam ja nasao u prodaji pod tim imenom. Bas me zanima da li je ovo bio neki specijalni model pa su ga sad pojednostavili. Pozdrav!

Prilozi

• 11769_(1).jpg
    11769_(1).jpg
    40.6 KB · Pregleda: 182
Obrati paznju da se modeli za razlicita trzista razlikuju.

kao sto je vec recheno treba da spojish crvenu i zutu zicu i nastavice da ti svira gde je stao kao i ostala podesavanja,a sto se tiche tog scrola neznam i meni je tako na sony-u isto :(

Sad sam tek uocio da slika sa vrha teme ne odgovara modelu o kome pricamo. DEH-2900MP nema ulaz sa prednje strane. Ovaj na slici koliko ja vidim je DEH-P2900MP. Sad me zanima da li je moguce negde naci taj model koji ima AUX sa prednje strane? Da li neko koristi ovaj pioneer u dizelasu? Ne znam koliko im prija to konstantno ljuljuskanje... Taj anti shock ima svoj kapacitet...

Ja imam upravo taj DEH-2900MP u dizelašu već duže vreme i nikakav problem nikad nisam imao zbog "ljuljuškanja", osim kada zabodem neki krater, onda mi ispadne i CD iz plejera i bubreg iz tela :D

Pre toga sam sahranio jedan 1500, radio je 5 godina kao sat i jednostavno umr'o...

i ja ganjam dizelasa pa ne "ljuljuska" to bas kao na traktoru pa nema brige oko preskakanja! Samo kada izuzetno dobru, pravu domacu, srpsku rupicu na putu nabodes oce da preskoci, ali nista strasno, ne desava se to bas cesto, ponekad,... po par puta... u minuti... hehe salim se

@gago80

To sto si postovao je slika Pioneera 2900MP. Slika koju je posotovao user japi na pocetku thread-a je isto Pioneer 2900MP, ali za americko trziste. Primetio sam da Pioneer ima neku gadnu naviku da isporucuje slabije uredjaje na evropsko trziste, u odnosu na USA.

Evo npr. user Delija ima Pioneer 4700MP, ali je oznaka za taj model u Americi 3700MP.
Ja u kolima imam 3700MP i nije ni slican modelu 3700MP sa USA sajta, ali zato je isti kao na http://www.pioneer-eur.com.
Naravoucenije, ako trazite slike svojih Pionira, trazite ih na jevropskom sajtu da ne bi bilo konfuzije.

Takodje sam prilicno siguran da ces da sacuvas memoriju i resume ako stavis obe zice(crvena i zuta) na + na akumulatoru. Mislim da jedan moj drug ima isti takav sa AUX-om, i tako je povezao i ne zali se, ali sam i siguran da mozes da sredis i taj scroll, posto njemu na istom modelu radi kako treba. Mada, kad se setim, mozda ipak nije bas isti model, njemu je osvetljenje panela crveno, ali je sigurno vrlo slican. Mene jedino zanima nesto oko realne RMS snage svih ovih nasih playera. Cuo sam da ovi sa MOSFET pojacalima koji su deklarisani na 4x45W ili 4x50W ustvari imaju pravu RMS snagu od 4x22W, a ovi bez MOSFET-a koji su isto deklarisani na 4x50W imaju oko 4x17W. Zanima me da li je to tacno, posto treba da uzmem nove zvucnike za vrata, a onda me ova dilema zbunjuje koju snagu zvucnika zapravo uzeti?

Ja sam otvorio novi post,ali evo i ovde da probam.

pomoc pioneer deh 2920MP

Dobio ga u kolima kad sam ih kupio pre 3 meseca.Tip od kog sam ga kupio kaze da je muzika u kolima nova,ali tip je negde u NS i zabole ga .... za moj problem.Naime sta se desilo.Juce iz cista mira,prelazio sam preko neke od milion tramvajskih sina na bulevaru,slusao omiljeni CD i puf!Iz cista mira plejer se ugasio,totalno mrtav.Posle 10sec. ponovo se ukljuci i nastavi.Pa opet se iskljuci.Skinem plocicu,vratim je ,mrtav.Posle par sati probam ponovo radi,sina,rupa,ugasi se .Kontakt kazem ja.Skinem plocicu,mrdnem ,drmnem,vratim plocicu,mrtav.Posle par sati probam ponovo,mrtav.Probam danas,mrtav.Krenem kod majstora(mehanicara)probam,radi!I to citavih 20km sa sve rupama.Krenem kuci,radi,ravan put,ugasi se.Taman sam se nameracio da ga izvadim i pogledam na zadnjem panelu kontakte,ali pade mrak,te odustadoh.Jutro je pametnije od besa,a trebam na put u cetvrtak i ocu muziku!A ovo me j..e!Gde da ga vozim,kome da se obratim,pomazite,ako je plocica u pitanju licno cu je cekicem,ne mogu da vozim bez muzike.Pomoc!.http://www.pioneer.eu/eur/products/25/121/61/DEH-2920MP/index.html

Poslednja izmena:
Vrh Dno