chimpresco
Čuven
- Učlanjen(a)
- 03.07.2004
- Poena
- 660
Jel probao neko, utisci?
na CDRlabs.com ima ovakav komentar:
In any case, this will probably be another Pioneer drive we won't review.
Pa realno je postalo skoro apsolutno nebitno za koji cemo se opticki uredjaj odluciti, kada su postali maltene potrosna roba. U principu nema razlika u citanju i pitanju diskova, ili su one minimalne, kao i razlike u ceni medju razlicitim proizvodjacima. Treba kupiti najnovije sto ima na lageru, jedina stvar za koju se treba odluciti je da li zelimo sata ili ata drajv.
Ja licno mislim da je najbitnija duzina garancije,a ona je sada samo na 1-2 god.
Eto i odgovora sta uzeti,sto duza garancija to i veca sigurnost.
Kako to misliš "a ona je sada samo na 1-2 god." ?
Pa kad je bila veća? Svojevremeno sam kupio TEAC 6x SCSI rezač i bio prezadovoljan što sam dobio godinu dana garancije, tada je bilo uobičajeno 6 meseci u najboljem slučaju. Ja dobio 1 godinu jer je to kao bila vrh sprava, koštala 600 DM i stvarno je bila neuništiva. Tek dobrano posle su počeli na neke LG-ove da daju 1 godinu pa su i ostali kod nas to prihvatili.
Apsolutno tacno.Pa realno je postalo skoro apsolutno nebitno za koji cemo se opticki uredjaj odluciti, kada su postali maltene potrosna roba. U principu nema razlika u citanju i pitanju diskova, ili su one minimalne, kao i razlike u ceni medju razlicitim proizvodjacima. Treba kupiti najnovije sto ima na lageru, jedina stvar za koju se treba odluciti je da li zelimo sata ili ata drajv.
Postoji i drugi rezon, kad nesto platis skuplje onda i bolje cuvas, pazis, ne akas, ne ubacujes diskove a da ga prethodno nisi obrisao od sitne prasine (koja zavrsi u samom drajvu), ne rezes 20 diskova za redom ili pravis pauze izmedju rezanja da se laser malo "oladi". Kad nesto platis 20 evra obicno na sve ovo i ne mislis pa te nije ni briga da li ce da izdrzi 500 ili 600 diskova, posle ga basas. Zato je 108D i mogao da nareze kod tebe 7000 diskova, ili 2500 diskova kod mene. A da se jave jos dileri koji su sa njim obrnuli 10k ili da kazu sa ovim novim rezacima koliko meseci ili nedelja im izdrzi nov rezac, ako rezu dnevno po 50-100 diskova.
Zadnji kvalitetan Pioneer (a i rezač uopštre) je bio 108D.
sa kojim simptomima ti ispusta dushu (jer je i moj mozda pri kraju)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari