Šta je novo?

Pioneer 112d i multisesija?

Masha2905

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2007
Poena
301
Kako se moze dorezivati DVD-R disk sa Nero programom na Pioneeru 112d .Meni daje poruku Disc is not writeable. Da li to treba nesto da se podesi u Neru?

Da li je predhodna sesija narezana preko Nero-a i na istom uredjaju?
Meni se desavalo (doduse nisam to radio sa 112D) da NERO nece da mi nastavi sa snimanjem nove sesije ako sam predhodnu sesiju snimio onim CD/DVD burning plug-inom za Total Commander!

Probao sa nekim drugim DVD-R diskom?

Poslednja izmena:
Probala sam i drugi DVD disk uspeva da doreze.Problem je bio u disku. Hvala za pomoc.

Ali ne uspevam dorezan fajl da procitam na DIVX plejeru.
Da li moze neki multisession disk da se procita na plejeru konkretno plejeru Xwave 9400?

Pa ako se ne varam kada rezes multisession NERO te upozorava da je moguce da dorezani disk ili neki falovi na njemu nece biti citljivi na stand alone uredjajima tj. upravo uredjajima tipa tvoga Xwave 9400 i ostalim DVD/divx kucnim plejerima.

Znaci imaj to u vidu... probaj da sadrzaj diska prebacis na komp i onda na novi DVD narezes odjednom cisto da potvrdis!
Mozes da prvo probas sa DVD-RW mada neki nece da citaju te pisi-brisi diskove a ako ne radi zrtvuj jedan prazan DVD-R (DVD+R)!

Poslednja izmena:
Cela mudrolija je u tome da ne zatvorite disk,vec ostavite OTVOREN disk.
Ne mogu sada da se setim ali nesto tipa: Dozvolite da podatci budu dodavani (e sada vi to prevedite na engeski :D i cekirate tu opciju pre pocetka rezanja i taj disk je OTVOREN i moguce je dorezivati disk.

Cela mudrolija je u tome da ne zatvorite disk,vec ostavite OTVOREN disk.
Ne mogu sada da se setim ali nesto tipa: Dozvolite da podatci budu dodavani (e sada vi to prevedite na engeski :D i cekirate tu opciju pre pocetka rezanja i taj disk je OTVOREN i moguce je dorezivati disk.

NHF... ali hajde pokusaj da pazljivije procitas ceo thread jos jedan put... ;)

Poslednja izmena:
Probala sam i drugi DVD disk uspeva da doreze.Problem je bio u disku. Hvala za pomoc.

Ali ne uspevam dorezan fajl da procitam na DIVX plejeru.
Da li moze neki multisession disk da se procita na plejeru konkretno plejeru Xwave 9400?

Cena DVD-R medija je ionako nenormalno pala (verbatim <20din), pa preporucujem da ne dorezujes. nije neka usteda, mozes samo da se iznerviras kad ne bude citljiv na nekom playeru.

Cena DVD-R medija je ionako nenormalno pala (verbatim <20din), pa preporucujem da ne dorezujes. nije neka usteda, mozes samo da se iznerviras kad ne bude citljiv na nekom playeru.

Upravo tako... ja samo predlozio (u nekom predhodnom postu) da proba na DVD-RW cisto da ne baca medije ako je do drajva, wina ili necega slicnog... :D

Bitno je da radi... :banana:

NHF... ali hajde pokusaj da pazljivije procitas ceo thread jos jedan put... ;)

Ne vidim sta to ja nisam razumeo??? Ja objasnih kako i kada je moguce dorezivati dvd ;)
(naravno da i ja to nikada ne radim bas zbog smesne cene diskova i ostalih navedenih razloga)

procitaj ceo topic

NIje samo zbog cene DVD diskova. Ja skidam serije sa interneta pa sam zbog toga mislila da dorezujem jednu po jednu epizodu na DVD disk ali izgleda nece moci posto mi plejer ne cita dorezane fajlove ni na -R ni na +R diskovima. Jos samo nisam probala DVD-RW sto se tice citanja dorezanih fajlova na plejeru.

Nista ovako sad koristim CD-RW diskove koje plejer moze da procita narezem 2 epizode pa obrisem 2 pa ispocetka.

NIje samo zbog cene DVD diskova. Ja skidam serije sa interneta pa sam zbog toga mislila da dorezujem jednu po jednu epizodu na DVD disk ali izgleda nece moci posto mi plejer ne cita dorezane fajlove ni na -R ni na +R diskovima. Jos samo nisam probala DVD-RW sto se tice citanja dorezanih fajlova na plejeru.

Nista ovako sad koristim CD-RW diskove koje plejer moze da procita narezem 2 epizode pa obrisem 2 pa ispocetka.

pametno za CD=RW.
pazi, ako nece da cita multisession DVD +/= R, ne verujem da citati ni multisession DVD-RW, jer problem nije do medija/lasera.

Nazad
Vrh Dno