Šta je novo?

Pinnacle PCTV Stereo - Problem

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ne mogu da je pustim u rad.
Imam disk sa PCTV 5.5 programom, isti prijavljuje neku grešku. (pogledaj sliku)
ChrisTV (4.10) ne vidi Capture i TV Display device, kao da ga nema...

5 sata se smaram i pokušavam na sve načine da je instaliram, poskidao sam neke "univrzalne" drajvere za kartice sa Philips 7134 čipom (na kojem je bazirana i ova iz naslova), instalirao sam većinu, evo link...
Da je do Win XP-a, ne verujem, ne radi ni na SP1 i SP2...

Treba mi pomoć nekog sa više iskustva od mene, ja sve do ove sam instalirao i pustio u rad za 10min, Leadtek uglavnom.
Čitao sam na .net-u o nekom "univerzalnom" driveru za Philips 7134 kartice, nisam sigiran da je to ovo što sam skinuo, kao ChrisTV bi trebao da radi samo uz pomoć tog drajvera...

Dajte mi neku ideju, ovo je kartica koja bi trebala bez problema da radi na Win XP-u? Nije ovo bt878čip (iako Leadtek sa istim radi bez problema na ovom OS-u)...

help.gif
:wall: :crash: :bottle:

Poslednja izmena:
Probaj sa driverima za V-stream terminator karticu.Ista je bazirana na Philips chipu.

borab je napisao(la):
Probaj sa driverima za V-stream terminator karticu.Ista je bazirana na Philips chipu.

Ako možeš da ih okačiš ili da me uputiš na neki link... ;)
:wave:

A tebi ne radi telefon? :)
- Deinstaliraj sve što si instalirao (vidi kako da najbolje to uradiš, postoji neko programče baš za tu namenu, nešto BTinstal ili tako nešto se zove).
- Ta kartica traži drajvere v5.6 ili v5.7 (sa kojih se posle radi upgrade na v5.8), a v5.5 je izgleda za kartice sa BT878 čipom (postoji PCTV stereo i sa tim čipom). Imaš na drugom (neoriginalnom) cd-u drajvere v5.8, pokreni .exe fajl i oni će se raspakovati na c: ali će te obavestiti da moraš imati instalirane v5.6 ili v 5.7 da bi odradio upgrade na v5.8
- sada ideš u device manager i gde god ti stoji žuti uzvičnik ili znak pitanja, pokreni update drivers i usmeri ga na taj folder na c: gde se v5.8 raspakovao i instaliraće se sve kako treba (bitno je da na kraju nemaš nijedan žuti uzvičnik).

Tako sam je ja instalirao.
Probaj DScaler, imaš ga na istom tom disku. Javi šta si uradio.

vectorman je napisao(la):
A tebi ne radi telefon? :)

:d

`ću da probam sutra pa `ću javim ovde! :D

Vecina kartica ovde ima 7131 chip, gde nadje bas 7134...
I pomenuti V-Stream ima 7131.

Pctv

Izvadi karticu iz slota i pobrisi u bazi registri sve kljuceve.Pusti jedno dan-dva da ti tako racunar radi i onda ubaci karticu i proradice.Ja sam taj slucaj imao pre dve godine i nema sta nisam probao dok mi covek koji je elektronicar nije rekao da uradim 'Srpski restart" i sad sve radi OK. ;)

...
- Ta kartica traži drajvere v5.6 ili v5.7 (sa kojih se posle radi upgrade na v5.8), a v5.5 je izgleda za kartice sa BT878 čipom (postoji PCTV stereo i sa tim čipom). Imaš na drugom (neoriginalnom) cd-u drajvere v5.8, pokreni .exe fajl i oni će se raspakovati na c: ali će te obavestiti da moraš imati instalirane v5.6 ili v 5.7 da bi odradio upgrade na v5.8
- sada ideš u device manager i gde god ti stoji žuti uzvičnik ili znak pitanja, pokreni update drivers i usmeri ga na taj folder na c: gde se v5.8 raspakovao i instaliraće se sve kako treba (bitno je da na kraju nemaš nijedan žuti uzvičnik)...

Probao sam na još 2 mašine, sveže instaliran Win XP SP2.
Do sada na i815, nF2 i nF4 čip set-u i uvek isto.
Da nema neko v5.6 ili v5.7 drajvera?
Evo šta se desi kada instaliram po vectormanovom uputstvu:

A uspeo sam i ovako da je instaliram ("ručnom metodom") uz pomoć fajlova za koje sam ostavio link u I postu.
Sada ChrisTV (4.70) i DScaler (4.1.8) "vide" karticu ali prilikom skena ne mogu da pronađu ni 1 program. Non-stop je crn ekran?
Pogledajte slike:

Driver

SuperStarr je napisao(la):
Probao sam na još 2 mašine, sveže instaliran Win XP SP2.
Do sada na i815, nF2 i nF4 čip set-u i uvek isto.
Da nema neko v5.6 ili v5.7 drajvera?
Evo šta se desi kada instaliram po vectormanovom uputstvu:

A uspeo sam i ovako da je instaliram ("ručnom metodom") uz pomoć fajlova za koje sam ostavio link u I postu.
Sada ChrisTV (4.70) i DScaler (4.1.8) "vide" karticu ali prilikom skena ne mogu da pronađu ni 1 program. Non-stop je crn ekran?
Pogledajte slike:
Ja imam v5.9 :guitar:

Kod sebe sam na sisovači bez problema iz prve instalirao baš onako kao što sam opisao, u device manageru je na listi bila onako kako i treba (Pinnacle...) a na Dscaler-u sam imao i sneg i programe. Nimijejasno :trust:

Kod sebe sam na sisovači bez problema iz prve instalirao baš onako kao što sam opisao, u device manageru je na listi bila onako kako i treba (Pinnacle...) a na Dscaler-u sam imao i sneg i programe. Nimijejasno :trust:

Koji si *.inf koristio kao driver? Onaj iz prve slike?
Kako je tačno pisalo u Device Manageru? Kao na trećoj slici?
Ako je tako kako si rešio problem onog malog žutog uzvičnika?
Ubeđen sam da nemam prave drivere ili ne znam da rukujuem tako dobro ChrisTV-om i DScaler-om?
Možda grešim oko softvera? Zašto ne mogu da pronađem ni jedan kanal i zašto stalno imam crnu (crno-zelenu treptuću) sliku?
Baš me namuči ova kartica...
:whip:

SuperStarr je napisao(la):
Koji si *.inf koristio kao driver? Onaj iz prve slike?
Kako je tačno pisalo u Device Manageru? Kao na trećoj slici?
Ako je tako kako si rešio problem onog malog žutog uzvičnika?
Eeeeee dobro da si ovo spomenuo inače se nikad ne bih setio :D
Da, imao sam i ja žuti uzvičnik (to je zbog sp2) ali to se rešava instalacijom fajla PCTVStereo_WinXP_SP2_WHQL.exe koga imaš na tom cd-u (ima na Pinnacle-ovom sajtu objašnjeno da je to patch koji rešava problem između drajvera za karticu i sp2) i to je to.
PS: onaj 5.90 nemoj ni da pokušavaš da instaliraš.
Javi šta si uradio.

...PCTVStereo_WinXP_SP2_WHQL.exe...

To je to, evo radi DScaler!
:banana:

Au, kakvo s**nje, ovo mi je prvi problem u vezi sa Win XP SP2, nisam ni pomišljao da je zbog Service Pack-a...

Vrh Dno