Air Jordan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 30.08.2004
- Poena
- 710
Pretpostavljam da bi ADSL trebao da ima daleko manje problema, ali jel ima neko konkretna iskustva sa ovim?
Pretpostavljam da bi ADSL trebao da ima daleko manje problema, ali jel ima neko konkretna iskustva sa ovim?
Ja uvek imam za jedno 20 manji ping u doti na beogrid wirelessu nego na adsl. E sad fora je sto si ljudi napravili mrezu ljudski... ako sam pravis pa ne bude dobra antena ko zna kako ce da radi
Cekajte malo,da li je tacno da je na kablu(ADSL) do gateway-a 60ms kod svih vas??
Ako je to tako onda je to tezak krsh.Koliki su vam pingovi na serverima inostranim,preko 150!?
KAkva su vam iskustva kod ISP-a ??
Postoje 2 moda adsl konekcije, direktna i interleave. Sa direktnom je ping do gateway-a oko 20-25ms, a u interleave modu je ping oko 50-60ms. Interleave se ukljucuje kad je velik shum na liniji i ne dao bog da te zapati![]()
Nije toliko strasno ako te zapati interleave. Da sad ne bih predetaljno objasnjavao o cemu se radi, recimo samo da je to "izum" engineering inteligencije iz Yupaka koji oumogucava ljudima koji imaju opremu koja se ne kapira sa koncentratorima i problema da ukopcaju liniju, po cenu veceg laga. A ako zaista imas 20-25ms u srbiji (u sta cisto sumljam) smatraj se nevidjeno srecnim covekom.
Dakle, na ADSLu je ping ka GW cca 40-60ms. A koliki ce biti ka gameserveru zavisi od ISPa i njegovih prioriteta. Wireless (moze) da bude bolje resenje, jer su iz jednacine iskljuceni koncentratori vrlog Telekoma, koji i predstavljaju najveci problem.
sve ima svoje mane. adsl ima telekom, a wireless sismise i rode koji kad prolete ode sve u tri lepe. cim krene magla ili sneg, dodje mi da iskljucim icq, svi koji su na wirelessu skacu online-offline. a opet na adsl-u malo-malo pa zeza nesto.
a i sneg i magla nemaju nekog uticaja na wirelessu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari