Šta je novo?

picocomputer program...

ucenik89

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2007
Poena
304
pozdrav, opet ja za pomoc..treba da napravim program, evo kako glasi:

za učitani niz brojeva proizvoljne dužine pronalazi i ispisuje elemente maksimalne i
minimalne vrednosti;
2. određuje najveću razliku između dva susedna elementa u zadatom nizu;
3. od zadata dva niza brojeva pravi jedan, tako da sadrži elemente oba niza koji su deljivi
sa 5;
4. od zadatog niza pravi dva, tako da jedan sadrži samo pozitivne, a drugi samo negativne
elemente zadatog niza;

e evo pocetak;

A=1
B=2
...

ORG 8

dalje sam malo zbunjen...ne volim ovaj picoComputer, pascal je dosta bolji, al eto, moram da ga preguram..
jel zna neko kako ide dalje ovaj zadatak, tj. da napise program ?
castim pivom

Taj picoComputer je hipotetički računar za koji postoji poseban asembler, koji je razvijen isključivo za potrebe nastave na ETFu. Tako da, nemoj očekivati da mnogo ljudi ovde zna sintaksu tog asemblera, pogotovo što se jako brzo zaboravlja jer se koristiti samo na P1 i PP1.

Moj ti je savet da postaviš pitanje na forumu ETFa ili forumu SIa (budući da vidim da je domaći za taj smer).

btw Ne treba da radiš prvi problem u sve četiri varijante. Za svaki problem treba da radiš varijantu sa rednim brojem koji se dobija na osnovu tvog broja indeksa, po formuli koja se nalazi na kraju dokumenta.

Ne treba da radis sve zadatke vec samo onaj koga dobijes na sledeci nacin:

i=(R+G) mod 8
i-broj zadatka
R-broj indeksa
G-poslednje dve cifre godine upisa (npr. 07)

i onda sve to podelis sa 8 i koliki dobijes ostatak to ti je zadatak. Npr. 400+07=407
407:8=50, ostatak 7, dakle radis 7. zadatak

Ako ti ispadne 0., javi na PM, pomocicu ti oko programa...

Da nisi mozda na SI smeru ETFa, i da nije upitanju prvi domaci iz Praktikuma iz programiranja🙂 Kolega
Sada sam video da jeste domaci iz PP1 i da je prosao rok za odbranu, ako ti bude trebala pomoc oko ovoga javi se..

Poslednja izmena:
Da li se ovi domaći ponavljaju?
Ako da, znam dosta kolega (i koleginica 🙂 ) sa ETF-a od kojih bi mogao da vam nabavim urađene ove domaće.

Znam koliko su se neki od njih mučili na prvoj godini oko P1 i PP1 baš zbog ovih stvari.

ma p1 i pp1 su laganica 🙂

To već ne znam, jer ne studiram na ETF-u, već na MATF-u. 🙂

Nazad
Vrh Dno