Šta je novo?

phpbb backup problem!

• Začetnik teme Začetnik teme Legacy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Legacy

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2005
Poena
309
Naime backupovao sam cijelu bazu, izbrisao forum, instailirao ga ponovo, ubacio backup,ali baza ostaje nepromjenjena, znaci nema starih postova, usera, tema...nema nista iz backup-a!
Ja inace nemam pojma sa programiranjem i tim *******cijama.
Btw. kad sam instalirao forum, izbacivalo mi je neku gresku pa sam potrazio na phpbb sajtu rjesenje i nasao...Tamo mi je pisalo da u polje "Prefix for tables in database", umjesto, prilikom instalacije preporucenog: phpbb_ , upisem phpbb2_ ili bilo sta slicno, ja sam upisao phpbb3_ Ovo sve pominjem jer kontam da backup ima neke veze sa ovim, inace backup baze je pod nazivom phpbb_db_backup .Pa razmisljam da li bi mi backup uspio ukoliko bih mu ime promijenio u phpbb3_db_backup ?

Da, pretpostavljam da je to razlog, mora biti isti table prefix kao i u prethodnoj instalaciji kada si ga bekapovao. Dakle, prilikom instalacije moras uneti isti prefix.

Ili mozes i sada da u fajlu "config.php" na serveru izmenis red:

"$table_prefix = 'phpbb3_';" --> "$table_prefix = 'phpbb_';"

Naravno da ne koristim free forum, free forumi ne dozvoljavaju ni da sacuvas backup, a ja imam backup...

Mislim da ti je Inodius praktično rekao šta treba da uradiš, ali evo detaljnije.

Naime, tvoja stara baza je ostala netaknuta, tj. stare tabele sa podacima. Te tabele imaju prefiks phpbb_
Šta se desilo? Kada si ponovo instalirao forum on nije hteo da ti instalira sa phpbb_ prefiksom jer, pogađaš, te tabele već postoje, a on podrazumeva da nijedna od tih tabela ne postoji. Zato je javljao grešku. Kada si uneo phpbb3_ kao prefiks on je napravio tabele phpbb3_... Znači potpuno nove tabele.

Kada ti i ubaciš backup tvoje stare baze, taj backup u svari samo ponovo upiše podatke u phpbb_... tabele, a ne u nove phpbb3_...

Čemu cela priča? Da bi shvatio da imaš dva kompleta tabela, ali forum trenutno koristi one koje je napravio sada, tj. proklete phpbb3_ koje su prazne.

Naravoučenije: Uradi kako je Inodius rekao, tj. promeni taj red u config.php da pokazuje na phpbb_ (tj. tvoje stare podatke), a ne na phpbb3_ tabele u kojima ništa nemaš

Javi šta si uradio.

Poz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno