Šta je novo?

PHPBB backup foruma?!?!? Problem!Pomoc!

Legacy

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2005
Poena
309
Naime, imam forum, ubacivao sam nekakve modove i skontam neki program EasyMOD install, instaliram njime par modova i sve bude ok, pokusam da instaliram mod za upload slika i tu nesto *****em, mod se instalira, ali ne u potpunosti...Poslije sam pokusavao instalirati neke druge modove, neki su uspjeli, neki ne,jer mi kao pise da u nekom fajlu ne moze da pronadje neki code koji treba da zamjeni...
Nista vise nisam cackao, forum je radio ok-danas sam pokusao da u admin control panelu izvrsim aktivaciju novog korisnika(bte. ukljucena je e-mail aktivacija korisnika) i ne moze, nece da ga aktivira!Poslije mi se javi drugi stari korisnik, koji vec ima solidan broj postova, ne moze da se uloguje, odem na user menagment, upisem njegovo ime, korisnik neaktivan?! I ne mogu da ga aktiviram...

Poslije tog izvrsim bacup baze(backup iznosi 48mb) i sad razmisljam da potpuno izbrisem forum, instaliram novi i vratim backup.
Interesuje me da li ce se backupom vratiti svi korisnici, sve informacije, svi postovi...?

(inace radio sam potpuni backup?
Znaci, sta ce se desiti ako uradim sve ovo, hoce li backup vratiti i one stare fajlove u kojima su greske...?

Ammm.... Modovi (obicno) podrazumevaju izmenu postojecih fajlova foruma i promene u bazi (tipa - dodavanje nekog polja u odredjenu tabelu i sl.). Sve je u bazi - bar ono najvaznije kao sto su korisnici, postovi, teme, user grupe, setovanja foruma i sl. Tako da, ako si bekapovao bazu, njenim vracanjem ces povratiti sve to. Podigni ciste fajlove foruma, sredi konfiguracioni fajl (upisesp odatke o bazi) i to bi trebalo da radi.

Posle polako dodaj modove, jedan po jedan.

ja se izvinjavam, ali koja je ekstenzija, ili koji su fajlovi koji sadrze bazu/koji folder treba kopirati ? (treba isti posao da odradim, a nisam admin na forumu ali jesam root admin, a admin na forumu se ne seca svoje sifre i ne moze da se uloguje kao admin :wall: )

Nema ekstenzije, nema foldera. Na FTP-u su samo skript fajlovi pisani u PHP-u a baza je na drugom mestu. Obicno hosting provajder omogucaa pristup istoj putem PHPMYADMIN-a preko kojeg mozes da izvrsis bekap baze u SQL fajl i sacuvasa ga na svom disku.

hmm...prekopirao sam forum na drugi sajt (bukvalno folder "forum" ) i forum radi najnormalnije...e sad mozda on i dalje vuce bazu sa starog hosting provajdera...

hvala na odgovoru u svakom slucaju !

To je najverovatnije zato sto se baza ne nalazi na localhostu vec na nekoj drugoj adresi. U tom slucaju skoro da je nevazno da li si na jednom ili drugom hostingu jer je u config fajlu PHPBB-a definisan host MYSQL servera.

ma...jeste definisan je u bazi tj u konfigu foruma. Problem je u tome sto je to sve pre mene radio neko treci, koji je angazovan sa strane i taj naravno NECE da pomogne oko ovoga, niti da me stavi za admina, tako da sve sto mogu i imam je root pristup koji ne umem da iskoristim. A ovaj nece da pomogne jer je angazovan van firme i ocekje covek svojih 20e po intervenciji, koje pored mene zivog tamo nece dobiti makar ja rucno copy pasteovo sve usernameove i postove u txt fajlove i digao novi forum (i tako mi je dosadno na poslu trenutno)

PS. gde se nalaze nalozi ? jer mogu preko root-a negde da otvorim nesto i dodam sebe kao admina ili tako nesto...

Poslednja izmena:
aha, hvala.
NA svu srecu pa najebee hosting ima cpanel ahahaha (naravno da nema, ima neko ***** na njihovom hosting sajtu, najzesca stvar koju mozes da uradis tamo je da forwardujes mailove lol )

snaci cu se nekako. Hvala svima !

gx-x je napisao(la):
aha, hvala.
NA svu srecu pa najebee hosting ima cpanel ahahaha (naravno da nema, ima neko ***** na njihovom hosting sajtu, najzesca stvar koju mozes da uradis tamo je da forwardujes mailove lol )

snaci cu se nekako. Hvala svima !

Resenje je prosto - pogledaj u nekoj drugoj phpbb bazi koji status nosi admin (ima polje u tabeli koje oznacava da li si admin, user, mod.... obicno je to neki broj) i sve sto treba da posle toga uradis je da napises php skriptu od 10 redova sve skupa da uradi updatei promeni tu vrednost kod tebe :D Posle toga si administrator :D

Nazad
Vrh Dno