Šta je novo?

PHP pristup .txt fajlovima na prezentaciji?

dekius

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
630
Pitanje je vise za ljude sa iskustvom ili zaposlene u provajderima. Dakle,
imam .txt fajl iz koga bi php trebalo da procita sadrzaj i napuni stavke u combo box-u na web strani. To sve lepo funkcionise kod mene (IIS 5, php4.2,Win2000) ali kada prebacim na test lokaciju (svoju free prezentaciju) combo ostaje nepopunjen . Dakle pitanje je da li je problem u dozvoli provajdera tj. hosta da skript "brlja" po disku ili je mozda negde moja greska . Skript ne da saljem zbog duzine posta (i nepotrebnog smaranja citalaca ) , a ukoliko smatrate da nije problem na strani provajdera naknadno cu proslediti i skript.
Hvala na paznji i ne menjajte kanal (ovo zadnje nisam sam smislio).
Dekius!

Da nije problem u pathu ako koristis apsolutne putanje?

da, sto kaze silver, daj kod ovamo da vidimo koji otvara teskt fajl za citanje i prenos u taj combo box

Ne samo tacan path, nego i nacin zapisivanja dirova (slash i backslash) ako je provajding na toj web masini pod linuxom, a ne pod windowsom.

OK, stize SKRIPT:
(Naravno bez suvisnih HTML detalja) a mislim da je u pitanju Linux na serveru (Apache) ,na Veratu , ako se dobro secam.

[code:1]
<form id=form1>
<select id=datumi name="arhiva" size=1>
<option selected>---------
<?php
$handle=fopen ("archiv.txt","r");
$charc="p";
$buffer="";
$count=1;
while ($charc!=feof($handle))
{
$charc=fgetc($handle);
switch ($charc)
{
case " ":
$buffer=$buffer.$charc;
break;
case "0":
$buffer=$buffer.$charc;
$charc="n";
break;
case "\n":if ($count!=1){
echo "<option value=";
echo $buffer;
echo ">";
echo $buffer;
}
$count++;
$buffer="";
break;
default:
$buffer=$buffer.$charc;
break;
}
}
fclose ($handle);
?>
</select>
<input type=button value=PRIKAŽI onclick=SetArchive(form1.datumi)>
</form
[/code:1]

Dopuna prethodne poruke. Fajl koji se otvara, "archiv.txt", se nalazi u root-u zajedno sa stranicom koja sadrzi opisani skript tako da mislim da nije problem do toga. Konkretno u fajlu se nalaze datumi, od kojih se prvi preskace, jer bi trebalo da se pojavi na vrhu strane , kao aktuelan , a ne kombo box-u koji sadrzi datume iz arhive.
Hvala jos jednom svima na trudu.
Dekius

php-manual

Example 265. fopen() example:

<?php
$fp = fopen ("/home/rasmus/file.txt", "r");
$fp = fopen ("/home/rasmus/file.gif", "wb");
$fp = fopen ("http://www.example.com/", "r");
$fp = fopen ("ftp://user:p[email protected]/", "w");
?>
If you are experiencing problems with reading and writing to files and you're using the server module version of PHP, remember to make sure that the files and directories you're using are accessible to the server process.

A mozes i ovo:
You can usually change file permissions with FTP. Just open a FTP connection and say "chmod o+w filename".

a da pokusas da otvoris fajl kao "./fajl.txt" ?

Miroslav je napisao(la):
a da pokusas da otvoris fajl kao "./fajl.txt" ?
Probao , ne daje rezultat.
Gizmo, na koji nacin da primenim "chmod" pokusao sam sa ftp- om iz
prompta ali prijavljuje invalid command , (ostali nacini ne funkcionisu)?
Dekius

Nemas chmod u windows-ovom ftp-u niti u wincommanderu.
(probaj neki ftp client bolji cuteFTP ili instaliraj linux :) )

ALi mozes da uradis sledece, kucaj
ftp>pwd
257 "/users/dekius/www" is current directory.

pa stavi
$handle=fopen ("/users/dekius/www/archiv.txt","r");

Ukoliko radis ftp upload Total Commanderom, onda selektujes fajl, pa ides u meni Files / Change Attributes.

silverglider je napisao(la):
Ukoliko radis ftp upload Total Commanderom, onda selektujes fajl, pa ides u meni Files / Change Attributes.

Pokusacu jos to , ali izgleda da je problem na strani provajdera (Verat), jer sam pokusao da u frejm ubacim samo :

<?php echo "Hello" ; ?>
od skriptova,ali cak ni to nije procesirao (strana regularno sa .php ekstenzijom).
Takodje , sa zadatom apsolutnom putanjom na serveru , fajl se otvara kada na njega postavim link <a href...> ali skript ne vidi fajl.
Hvala svima , pokusacu da kontaktiram i tehnicku podrsku na Veratu.
Dekius!

Nazad
Vrh Dno