Šta je novo?

php pocetnicki problem

• Začetnik teme Začetnik teme set
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

set

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
nabavio sam neku knjigu Osnove PHP 4 od Bill McCarty-a, a skinuo sam PHP 5 i odma na pocetku zaglav. U poglavlju o prikazivanju podataka iz forme u browseru u knjizi sintaksa izgleda ovako
PHP:
echo "Nickname=$nickname";
gde je nickname ime textbox-a ali to nema sanse da da pravilan izlaz, vec mora
PHP:
echo "Nickname: ";
echo $_POST['nickname'];
sto sam provalio posle jedno sat gledanja u onaj kod i u php manual.

moje pitanje je : da li je ovo greska u knjizi [nadam se da nije] ili je to razlika izmedju PHP 4 i PHP 5 tj dal da bacim ovu knjigu u kantu i da nabavljam neku drugu koja obradjuje PHP 5???

baci knjigu u kantu, to vazi za php 3 |)))
u 4 i 5 je po defaultu to ponasanje ukinuto... mada bese moze da se ukljuci, ali se ne secam ovako iz glave kako...

uzmi jos jedno stvar u obzir... provajderi ti uglavnom daju php 3, tako da ono sto je uradjeno po njemu ce raditi, a ono sto odradis u 5, pa jos sve sa klasama, to nece...
tako da dok se drzis osnova i stvari koje rade svuda, (osim u tako nekim zvrckama, sve sto radi u php3 radi i u php5)

pa dobro daleko sam ja od provajdera, zasad samo ucim, pa bi da naucim tacno, a ne da lupam glavu oko svake skripte koja je u knjizi kako da je poteram da radi, znaci resenje mi je ili da trazim novu knjigu ili PHP 3??

Koji ti to provajderi daju php3?!?

Čovek je sigurno mislio na php4, a daju i php5.
Za php3 stvarno nisam čuo da iko daje.

priznajem da nisam skoro provajdera trazio, ali sam par puta pola programa menjao (pre godinu i kusur), zato sto su provajderi podrzavali php3... a rekao bih da je verat bio u pitanju...

@set naucises sasvim dovoljno osnovnih stvari i iz ove knjige, a stvari koje rade u php3 a ne rade u novijim ima relativno malo, tako da verujem da ces se snaci... ili pazljivo procitaj neki manual, ima kako treba php.ini podesiti da ti radi isto kao php3...

Verat ima 4.1.xx. Ali zato još uvek ima bazu 3.23. Kažu da će u skorije vreme da je zamene. Verovatno sa 4.1.xx (ne verujem da će staviti 5icu).

@set
Najbolje je da skineš php_manual_en help fajl sa php sajta. Tu ćeš mnogo lakše pronaći sve što ti treba vezano za razne funkcije PHP. Jeste da je to za verziju 5, ali stoje napomene u opisu svake funkcije od koje verzije je podržana i slično.

ma imam ja php_manual_en ali bi da ucim iz knjige, posto je bas dobro rasporedjena, od najosnovnijeg ka visem,ali kako ide to za podesavanje da radi kao php3 jel zna neko???

Poslednja izmena:
pretpostavio sam da je ovo ali nisam bio siguran, hvala

Nazad
Vrh Dno