Šta je novo?

PHP pitanje

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
304
Hocu da naucim da radim u PHP-u. Imam neku knjigu, nabavio sam,uspesno instalirao i pokrenuo Apache server, ali ne znam sta treba da upisem u adress bar-u u Firefox-u da bi mogao da otvorim napravljeni .php. Radim gajbi i nisam umrezen ni sa jednim kompom.

A default web folder je npr. c:\apache\htdocs tj. htdocs folder unutar Apache foldera

E zaboravih da kazem da idem preko EasyPHP-a, a ne znam koji mi je default Web folder, taj htdocs nemam.

Poslednja izmena:
Kako bre nemas htdocs?? Pogledaj jos jednom, u instaliciji Apache servera...
A u browseru otvaras tko sto kucas http://localhost pa tu nadjes fajl koji si napravio...

Ma mrzi me da trazim. Zar je toliko komplikovano? Nisam instalirao odvojeno apache i odvojeno MySQL vec sam samo instalirao EasyPHP 1.8 i oj mi je zavrsio posao, samo mi treba da vidim to sto sam napravio. htdocs mi ga on nije napravio, imam foldere bin, conf,icons, lib, logs i modules.

Pa moraš naći folder gde ti je instaliran Apache. Najsigurniji metod: na root C diska rokni search za "apache" pa ćeš skontati di je instaliran. Unutar instalacionog direktorijuma imaš direktorijum htdocs i to je to.

Hmmm... ovo sto navodis jesu direktorijumi koji treba da budu u .../apache/ ali tu treba da ih ima jos...
Ako ti se uskoro ne javi neko ko koristi EasyPHP, uzmi pa odvojeno instaliraj...
Vrovatno ti instalacija ne valja, moguce je da EasyPHP nesto izmeni instalaciju apachie-a, ali cisto sumnjam...

Sad sam se setio. A što ti majstore ne bi lepo pročitao README ili HELP fajl, i lišio i sebe i nas muke traženja tvog htdocs direktorijuma? :)

Vladimir Matovi je napisao(la):
Ma mrzi me da trazim.

Ja posle ovakve recenice, ne bih ni pokusao da pomognem vise...

ali ajde hocu, lep je dan i hocu da ucinim svoje dobro delo za danas: najblji 3u1 paket je xampp, pa ti preporucujem da skines njega i proucis njegovu dokumentaciju.
takodje ti preporucujem phpdesigner

I ja mislim da je tom rečenicom potpuno sve rečeno. Ako te mrzi da tražiš, onda bolje potraži novi posao. Ili te i to mrzi?

Pa zato sam i postavio post ovde, da ne bih gubio sate trazeci na internetu dokumentaciju, ali ako niste voljni naci cu nekog ko jeste. Hvala na dosadasnjoj pomoci.

Možda ti se čini da ti odmažemo time što ne želimo da ti damo na tacni rešenje, ali veruj mi - ako želiš da programiraš, moraš naučiti da sam iskopaš rešenje.

Pitanje koje si ti postavio je toliko puta prežvakano i toliko puta objašnjeno na Internetu, da je sramota da ti treba neko da te vodi za ruku da bi namestio...

Idi lepo pročitaj što su ljudi napisali, to nije gubljenje vremena, to je sticanje iskustva u veoma bitnom delu programiranja - guglanju rešenja :)

kazi mi da li imas obicaj da sednes u taksi i kazes taksisti daj prepricaj mi kako se vozi, mene mrzi da ucim, a necu ni da ti platim voznju??? mislim ovo je isto tako... ti nisi dosao da pitas za neki konkretan problem, nego si dosao sa toliko osnovnom stvari da je prosto smesno i nejasno zasto uopste mislis da treba da se bavis tako necim...

Za EasyPHP default folder je www u EasyPHP folderu. Pozdrav...

Da izvalio sam da je www i uspeo sam da pokrenem. Hvala svima na sto ste pomogli osim naravno danijelu.

Jel neko probao WAMP5? Ja sam ga instalirao pre dve nedelje i
radi OK. Ima u sebi Apache, PHP5, Mysql, i veoma je jednostavan za
podesavanje. Koristim ga uglavnom za testiranje stranica u PHP-u.

Koji jos postoje programi slicne prirode a vredni su pomena?

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno