Šta je novo?

PHP-Nuke vs Joomla

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Space

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
740
Ovako treba mi konstruktivno mišljenje, tj. zašto bi se opredelili za jednu, a zašto za drugu opciju? Zašto je jedan bolji od drugog itd? Dobio sam mnogo komentara, ali nikako da izvučem konkretan zaključak, stoga daj prosvetlite me jer nisam do sad mnogo razmišljao u tom pravcu, a trebalo bi da pokrenem jedan mali sajt koji će da predstavlja moj SX-Team.

Hvala unapred drugari!

Poslednja izmena:
Danas nema ni jedan jedini razlog da se odlučiš za phpnuke (u poređenju sa joomlom). Nuke je pregazilo vreme i danas se u dilemi Joomla vs Mambo vs Drupal vs Xoops vs e107 vs whatever, phpnuke više ni ne pojavljuje.

Koji od ovih tebi najviše odgovara zavisi od tvojih potreba i želja - na netu ima dosta CMS reportova gde se upoređuju njihove osobine. Za tvoje potrebe možda ni nije potreban full blown CMS teškaš tipa Joomle - moguće je da ti već blog skripte tipa Wordpressa ili Nucleusa završavaju posao i više nego dobro.

Poslednja izmena:
Hvala na informaciji, upravo sad sam na istu temu pričao i sa Kutijom, i čovek mi kaže da nova instalacija joomle, tj. 1.5 završava posao i više nego što je za naše potrebe dovoljno (prezentacije neke sesije ili iventa i ništa više). Stoga, najverovatnije da ću od večeras da počnem sa proučavanjem cele skripte, još jednom hvala na informaciji. 😉

Poslednja izmena:
Joomla, apsolutno. Jednostavna instalacija...pregrst modula, komponenti...

Hvala na informaciji, upravo sad sam na istu temu pričao i sa Kutijom, i čovek mi kaže da nova instalacija joomle, tj. 1.5 završava posao i više nego što je za naše potrebe dovoljno (prezentacije neke sesije ili iventa i ništa više). Stoga, najverovatnije da ću od večeras da počnem sa proučavanjem cele skripte, još jednom hvala na informaciji. 😉

Mislim da ti je i joomla previše. Ima blog portala koji su manji, jednostavniji i generalno više lightweight (kako po održavanju, tako i footprintu na sajtu) za takvu primenu (a ništa manje "atraktivan") - baci pogled i na Nucleus ili Wordpress.

Ovde imaju već instalirane gomile CMS portala koje možeš da probaš (i frontpage i admin panel), kao i linkove ka sajtovima proizvođača.

Probao sam i jedan i drugi (PHP Nuke i Joomla), ali kao sto silver rece, php nuke mi nije legao (ima cak i gresaka), a joomla je ogroman - za moj licni mali portal je prosto isuvise veliki...

Sada sam u potrazi za necim manjim i kompaktnijim....bitna mi je samo interakcija sa korisnicima i upload nekolicine slicica....

Joomla imam osecaj moze da vozi NASA centar :d

Ako ti treba za blog, WordPress.
Ako ti treba CMS, Textpattern (vise posla, lepsi osecaj kad se zavrsi), Joomla (out of the box bla bla).
Za neko 'ludilo, sta ti ja znam' SilverStripe.

Uzivaj.

Moj glas ide za joomlu ... kao sto je neko gore vec napisao imaju gomilu komponenti modula i mambota ... sve sto zamislis moze se odraditi u joomli a najbitnije od svega je da joomla ima jako dobru zajednicu na nasim jezicima (srpski, hrvatski i bosanski) i podrsku

Ali je problem, uslovno receno, sto je ona ***** friendly tako da nista neces nauciti i vezaces se samo za nju.

Ali je problem, uslovno receno, sto je ona ***** friendly tako da nista neces nauciti i vezaces se samo za nju.
Pazi, ja ne vidim nista lose u tome 😉
Ako radi posao i resava sve tvoje potrebe za krace vreme nego bilo sta drugo... pa jos ako i bolje resava... zasto i pomisljati onda na nesto drugo? 😀
Naravno, uvek postoje specificni zahtevi kada ni jedno od gotovih resenja ne pomaze i nekad je potrebno vise vremena nesto modifikovati nego uraditi sve s nule.

joomla definitivno, u pocetku ce ti trebati malo vise vremena da se uhodas, ali kada provalis kako radi i kada pronadjes sve skstenzije koje ti odgovaraju neces zeleti nista drugo. Osim toga mnogo ces lakse naci neke cool skinove sa finim vizualnim effektima za nju nego za nuke.

Crni, nije to problem. Problem je kada neko podigne jednu Joomlu i smatra da je web dizajner/developer a ne zna da promeni favicon.

Crni, nije to problem. Problem je kada neko podigne jednu Joomlu i smatra da je web dizajner/developer a ne zna da promeni favicon.
To je vec druga tematika ... ali cinjenica je da na joomli mozes da uradis mnogo vise nego u bilo kom drugom CMS-u ... skoro sve sto pozelis

Mislim da ti je i joomla previše. Ima blog portala koji su manji, jednostavniji i generalno više lightweight (kako po održavanju, tako i footprintu na sajtu) za takvu primenu (a ništa manje "atraktivan") - baci pogled i na Nucleus ili Wordpress.

Skinuo sam Wordpress verziju sa prevodima na Srpski, zatim i jednu knjigu o tome na engleskom. Mislim da je Wordpress besplatan (ako sam pogrešio ispravite me ). E sad .... da li ima neke literature o Wordpress, koja je prevedena na naš jezik? Baš bi voleo da skontam kako radi. :wave:

zanima me zapravo kako na svom racunaru pomocu WampServer 2 da pokrenom wordpres, i literatura na srpskom

Ocigledno je problem da se bilo sta kaze.

Ja nisam ekspert, ali sama cinjenica da ti pitas na forumu koji je vezan za hw, o wordpress-u. A ako si se vec setio da odes na Wordpressov sajt mogao si da pogledas srpske sajtove, pogledas ko je najvise menjao svoj i stupis sa njim u kontakt. Da li je za to potrebno citanje Kanta, Hegela i Aristotela ili samo malo da se ukljuci mozak.

Nisam rekao da si duduk, niti implicirao. Ali ako vec tamo stoji download istaller, znaci skines installer, procitas opcije koje ti sta nude, ili pogledas FAQ stranu...

Ako te vec interesuju knjige, odes na sajt npr. Kompjuterske Biblioteke i potrazis...

Ne razumem...

Nazad
Vrh Dno