Šta je novo?

PHP kod u HTML strani

• Začetnik teme Začetnik teme Bocy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bocy

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Nikako mi ne ide da stranici dam ekstenziju .htm a da se onda PHP kod koji se nalazi unutar te stranice izvrsi normalno.

Konkretno, pokusao sam da ubacim program poll program na web stranicu i kod koji treba da ubacim je:

<?php
include_once "www.mysite.com/booth.php";
echo $php_poll->poll_process("newest");
?>

Kada tu stranicu pokrenem normalno se prikaze sve ostalo, a na tom mestu gde treba da se pojavi anketa pojavi se linija gde pise

poll_process("newest"); ?>

Znaci sve posle znaka -> kao da se ne izvrsava, vec je to tekst koji on smatra da treba da ispise na ekran.

Zna li neko resenje?

slabo se razumem al' mislim da to sto hoces nije moguce. ako fajl nema php ekstenziju onda se ne provlaci kroz parser (jel se tako bese zove? 😀) i samim tim ne izvrsava.

i ja sam to pokusavao medjutim bezuspesno. pa sam na kraju ipak nazvao prvu stranu index.php type; ..bahati je verovatno upravu 🙂

Ne, to radi sasvim normalno, zato sto u html strani <?php tag poziva php engine da parsira sve do zatvarajuceg ?> taga, a za parsing odatle je opet zaduzen html engine.

Nisam nikada pokusao da includujem php stranu sa drugog sajta, vec samo path do fajla na istom serveru. No, probao bih prvo par stvari ovde...

1. proveri prvo da li ti je include uopste prosao - mozda udaljeni sajt nije online ili su promenili path fajlova na samom sajtu:

<?php
$rezultat = include_once('www.mysite.com/booth.php');
if(rezultat) {
echo $php_poll->poll_process('newest');
}
?>

2. problem sa menjanjem patha udaljenog fajla mozes svesti samo na jedno mesto, tako sto u php.ini stavis url i putanju u include_path direktivu, a u svom fajlu inkludujes samo fajl; ukoliko ga oni menjaju, a ti pozivas fajl na vise mesta, moras da editujes samo jednu liniju u php.ini fajlu
Ili kao konstantu.
define('WEB_PATH','www.mysite.com/');
...
include_once($WEB_PATH . 'booth.php');

3. zavisi kako je ta funkcija poll_process definisana. Mozda da je pozoves samo bez "echo".

4. pitanje je kako je php_poll objekat definisan; mozda je definisan samo u okviru neke tamosnje funkcije i ne vazi van nje (scope).

problem lezi u tome sto PHP mora koristiti dodatne funkcije, biblioteke, ili kako se zovu da ostvari neki link ksa drugom masinom. isto kao mySQL.

PHP moze da radi i u Html stranama, samo mu stavite da bude izvrsn fajl, kao recimo cgi. mislim da bi jedan chmod 755 sredio stvar

1. proveri prvo da li ti je include uopste prosao - mozda udaljeni sajt nije online ili su promenili path fajlova na samom sajtu:

<?php
$rezultat = include_once('www.mysite.com/booth.php');
if(rezultat) {
echo $php_poll->poll_process('newest');
}
?>

Nije prosao, ali to nema veze sa promenom putanje fajlova na samom sajtu jer na sajt na kome se hostuje prezentacija ja postavljam fajlove, tako da tu sigurno nisam pogresio.

2. problem sa menjanjem patha udaljenog fajla mozes svesti samo na jedno mesto, tako sto u php.ini stavis url i putanju u include_path direktivu, a u svom fajlu inkludujes samo fajl; ukoliko ga oni menjaju, a ti pozivas fajl na vise mesta, moras da editujes samo jednu liniju u php.ini fajlu
Ili kao konstantu.
define('WEB_PATH','www.mysite.com/');
...
include_once($WEB_PATH . 'booth.php');

ne mogu da menjam fajl php.ini jer se nalazi na serveru provajdera.

3. zavisi kako je ta funkcija poll_process definisana. Mozda da je pozoves samo bez "echo".

Nece.

Hvala svima koji su odgovorili.

Ja sam ipak odustao od toga posto imam gomilu drugih obaveza i nemogu sada da se bakcem sa tim.

Dao sam fajlu ekstenziju .php i zavrsio posao.

Hvala jos jednom.

Ma ljudi smeshni ste...

Chim je include naredba iza php taga to znachi da je i sama include naredba php, prema tome ne mozhe da se izvrshi ako je ekstenzija html.

Bocy, uradio si jedinu valjanu stvar na kraju (bolje ikad nego nikad) :mrgreen:

ponavljam, nemam mnogo pojma o temi, al' zar nije moguce podesiti server da fura i htm(l) ekstenzije kroz php parser? 😉

Bahati [SiD] je napisao(la):
ponavljam, nemam mnogo pojma o temi, al' zar nije moguce podesiti server da fura i htm(l) ekstenzije kroz php parser? 😉

Sigurno da mozhe, ali chemu onda sluzhe ekstenzije uopshte?

Drunk Devil je napisao(la):
Sigurno da mozhe, ali chemu onda sluzhe ekstenzije uopshte?
samo kazem... mozda neko hoce da ima sajt sa ekstenzijom .znjkzk... 😀
uostalom, covek je pitao kako da fura php sa html ekstenzijom i mislim da bi mu moj odgovor resio problem, zar ne?

Ovo više gubi smisao... Stvar je vrlo prosta: neka postavi (zakupi) kompletan WEB server, pa onda može da ga namešta kako mu je volja.
Sigurno da nijedan host neće zbog nekoga menjati uhodane sisteme.

Moguce je podesiti web server da i html ekstenzije "provlaci" kroz pharser, ali to je malo besmislena stvar. Naravno to ne moze da se uradi u koliko provider, odnosno "vlasnik servera na kome je hostovan site" nije voljan da tako podesi web server...

Naravno, provideri nisu loodi da nameste .htm ili html ekstenziju kao jednu od php ekstenzija. Onda bi se svaka .htm ili .html strana provlacila kroz pharser, a to je pomalo umobolno.

Mada, mozda bi moglo da se napravi neko pravilo, a to naravno zavisi od volje providera da se samo jedna od HTML ekstenzija dodeli za PHP strane..

Ali pobogu ko voli sam sebi da komplikuje zivot :hump:

ma jasno je da bi to bilo bezveze, al' ucinilo mi se da je covek bas resen da fura php u *.htm fajlovima. 😉
mada je interesantno to znati jer u sustini mozes da lupas ekstenzije po slobodnom nahodjenju. ako imas pristup konfiguraciji servera, naravno. 😀

Bahati [SiD] je napisao(la):
ma jasno je da bi to bilo bezveze, al' ucinilo mi se da je covek bas resen da fura php u *.htm fajlovima. 😉
mada je interesantno to znati jer u sustini mozes da lupas ekstenzije po slobodnom nahodjenju. ako imas pristup konfiguraciji servera, naravno. 😀

Pazi ja sam naterao iis da mi fura .sht ekstenziju za php fajlove, cisto radi testa. Poceo sam da ucim taj PHP, pa je s**t dok ga ne savladam....
Sad, posto nisam radio sa Apache-om, ne znam kako je tamo, ali je sigruno da je i na ovom WS-u moguce "doterivanje" ekstenzija...

Nazad
Vrh Dno