Šta je novo?

PHP dinamički link i javascript

nidzoni

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Javascript funkcijom onMouseOver, kada se mišem pređe preko linkova-sličica koji su u petlji, želim da prikažem kratak tekstualni opis u div-u negde na strani.
E sad, javascript radi kako treba kada link nije u petlji, tj. kada se ne kreira dinamički iz baze, npr. <a href="nekastrana.htm" onMouseOver="textme('kratak tekstualni opis')" onMouseOut="textme('<br>')">Link</a>.

Međutim, kada funkciju ubacim u php, odnosno petlju npr: {.... <a href=\"skript.php?id=" . $row["id"]. "\" onMouseOver='textme('kratak tekstualni opis')' onMouseOut='textme('<br>')'>...} browser ne prijavljuje nikakvu grešku, ali ni skript ne funkcioniše, tj. ciljni div kada se mišem pređe preko linka, ostaje prazan.

Ako neko zna u čemu je caka..

možda je fora u tome da svaki link ima svoj ID? To je meni par puta rešilo slične probleme sa nekim već gotovim JS-om.

Poslednja izmena:
Probao sam i to, posebno, znači van petelje, ali ne radi..

I to sam već sve probao.. I ja sam prvo pomislio da sam napravio grešku sa navodnicima, pa sam ubacivao i kose crte, al neće pa neće 🙁

Pomislio sam da nije nešto do samog skripta:

<script language="JavaScript">

function textme(msg) {
textbox.innerHTML=msg
}

</script>

Međutim, sve lepo radi kad se odstrani php..na istoj strani..

mislis, probao si jednu od ove dve verzije:

{.... <a href=\"skript.php?id=" . $row["id"]. "\" onMouseOver=\"textme('kratak tekstualni opis')\" onMouseOut=\"textme('<br>')\">...}

{.... <a href=\"skript.php?id=" . $row["id"]. "\" onMouseOver='textme(\\'kratak tekstualni opis\\')' onMouseOut='textme(\\'<br>\\')'>...}

i nece da radi?

TO Crni ! Proradilo je !!

<a href=\"skript.php?id=" . $row["id"]. "\" onMouseOver=\"textme('kratak tekstualni opis')\" onMouseOut=\"textme('<br>')\">" -- to je to !!!

Moja varijanta je bila:

<a href=\"skript.php?id=" . $row["id"]. "\" onMouseOver=\"textme(\'kratak tekstualni opis\')\" onMouseOut=\"textme(\'<br>\')\">"

što nije šljakalo, prijavljivao je Parse error

Hvala!!!

Nazad
Vrh Dno