Šta je novo?

PHP code se ne izvrsava

Che_Guevara

Čuven
Učlanjen(a)
15.05.2002
Poena
619
[code:1]phpinfo();[/code:1]
Vrsio sam update moje web strane prebacivajuci sav tekst u cirilicu.
Posle toga sam pokrenuo moju stranu na exploreru i vidim ono meni se ne izvrsava php code... server je galeb,a php code je radio ranije sasvim u redu.
Cak sam namerno unosio sintaksne greske u php code i explorer nije nishta prikazivao... u chemu je problem?

Che_Guevara je napisao(la):
[code:1]phpinfo();[/code:1]
Vrsio sam update moje web strane prebacivajuci sav tekst u cirilicu.
Posle toga sam pokrenuo moju stranu na exploreru i vidim ono meni se ne izvrsava php code... server je galeb,a php code je radio ranije sasvim u redu.
Cak sam namerno unosio sintaksne greske u php code i explorer nije nishta prikazivao... u chemu je problem?

CHekaj stani pazi vidi... zar GALEB podrzava PHP??

Da si ti meni ziv i zdrav... Galeb ne da podrzava PHP nego rastura...

Ako si tako kucao kod, onda neće da se igra, jer mu nigde nisi ni rekao da je to PHP. Proveri ekstenzije, i proveri da li im je aktivan servis.
Trebalo bi ovako recimo...
[code:1]
<?php
phpinfo();
?>
[/code:1]

ej, bre vec dosta dugo pishem php da bih tu glupost pogresio...a i zaboravi za taj kod koji sam napisao...
Problem sam reshio...
Zbog cirilice koju sam nekim glupim razmishljanjem pisao u notepad-u u Unicode-u mi se desilo da se ceo php fajl napunio silnih escape sekvenci tako da je <?php izgledao kao <@?@P@H@P pa nije bilo ni chudo shto server nije mogao da prepozna php code...
Hvala svima na trudu...

`El vidiš da je glupost :D ... nisam hteo da te uvredim uopšte, nego mi je to prvo upalo u oko...

Eh, da imash samo windows 2000 teshko bi se setio toga...
al' dobro vazno je da je tebi to glupost...

RC forever type;

Sorry bre čovek... šala... dobro glupa je izvini... A meni se dešavalo da recimo u Notepadu neće da mi sačuva YU karaktere. Zato kada radim tako nešto radim u Ultra Edit-u, a ima i dodatak za obeležavanje HTML-a i PHP-a...

Nazad
Vrh Dno