Šta je novo?

php cms - koji >?

Učlanjen(a)
01.12.2005
Poena
349
Imam jaku dilemu ovih dana, jer mi treba cms za sajt.
Sve sto sam za sada isprobao ima rupe i moze da se hakuje lako.
Treba mi cms koji je ajde bar 99% siguran, onaj 1% cu da krpim.
Gledam joomla cms, dobar je ali isto tako ima dosta da se krpi i updateuju modovi, jer je izbusen kao edamer.
help ?

Napisi svoj.

Probaj E107, PHP-Nuke, drupal.Ima ih gomila, valjda ćeš naći neki koji ti odgovara.

Šta fali joomli? Odličan CMS.

Problem predstavljaju pluginovi (moduli, komponente i botovi) koji su razvijali nestručni ljudi (3rd party). Njih samo zaobiđi i instaliraj neke druge (ili napiši svoje jer je lakše nego pravljenje novog CMS-a sa ovoliko opcija koje poseduje joomla).

Poslednja izmena:
dam drupal je trenutno najsigurniji.
Jomla ima oko 200 rupa (manje-vise, nisam brojao), doik 107-ica mu dodje isto probushena kao i php-nuke (manje-vise oko 100000000000000000... rupa).
Ipak, nasao sam CMS po imenu Koobi, i svideo mi se - testiram ga sad, pa cu da vam javim rezultate.
Hvala svima na odgovorima 😉

Ja bih ipak isao na Joomlu i redovno krpio kod... i gledao da mi server bude tako konfigurisan da ne bude suvise kompromitovan u slucaju da skripta popusti 🙂

A Joomla je meta za krekere!
Isto kao i phpBB, phpNuke, e107... etc
Moze da se krpi kol`ko `oces, nema spasa ako zakasnis makar samo 1 dan sa zakrpama - ode.
Bekap nekad nije dovoljan... mogu da ti postave (recimo) scam page na sajt, pa ti lepo hosting bude suspendovan + budes krivicno gonjen 🙂

Moze da se krpi kol`ko `oces, nema spasa ako zakasnis makar samo 1 dan sa zakrpama - ode.
Bekap nekad nije dovoljan... mogu da ti postave (recimo) scam page na sajt, pa ti lepo hosting bude suspendovan + budes krivicno gonjen 🙂
Jel ti pitaš za savet ili šta?
Mi ti nudimo alternative a ti za svaku nađeš zamerku.Čemu onda uopšte tema? Očigledno da znaš šta hoćeš (odnosno šta nećeš).A usput, Koobi je isto tako šupalj ko i ostali.

Poslednja izmena:

Ne znam sta ti onda hoces? Isprsi se za par stotina eura pa nek ti neko napise CMS ili koristi javno dostupne i prestani da kukas. Jeez.

Nazad
Vrh Dno