Šta je novo?

Photoshop tips, tricks, other stuff

Potrebna mala pomoc, pa ako neko zna. Kakako da najlakse isecem objekte i da mi samo oni ostanu bez pozadine. Posle silnih pokusaja uvek mi ostane bela pozadina iz meni ne pozatog razloga. Kako da mi ostane samo zeljeni oblik. Npr. Flasica i samo njen oblik bez bele pozadine !

Prilozi

• ColgatePlaxGC_md.jpg
    ColgatePlaxGC_md.jpg
    21.6 KB · Pregleda: 107
podesish u new, da background bude - transparent, a ne da bude background white.

i naravno - sachuvash ko gif.

ko moze da mi uradi jedan wall paper,nije uopste komplikovan sudeci po ovome sto radite...

crna pozadina sa fluorescentnim slovima sa natpisom od desetak slova.... ja sam duduk za te stvari, ps znam samo da ukljucim i iskljucim :D

ja cu ti uradim, samo daj tekst koji treba da napishem .. ?

rekoh choveku - gif, ako oce da odma koristi to shto je napravio, za internet. :) najkvalitetnije je zapravo kao - PSD. :)

Ima li negde neki dobar tutorial za pocetnike u PS, nesto za amatere bez takmicarskih ambicija? :)

Mislio sam ustvari na neki tutorial koji je neko od "nasih" ljudi napravio jer vidim da kod nas ima experata u ovoj oblasti. Nesto kao sto je Igoritza ovde zapoceo, samo bas za pocetnike. Video sam vec ovaj link. U svakom slucaju hvala :)

Mislio sam ustvari na neki tutorial koji je neko od "nasih" ljudi napravio jer vidim da kod nas ima experata u ovoj oblasti. Nesto kao sto je Igoritza ovde zapoceo, samo bas za pocetnike. Video sam vec ovaj link. U svakom slucaju hvala :)

Imam ja jednu skriptu za pocetnike, poslao sam ti na PM.

Kako odraditi u photoshopu?

Sta treba uraditi i kako save-ovati ovu sliku ali da kada se ponovo otvori u photoshopu i odradi se "Sellect all", bude selektovana samo slika, bez bele pozadine.
Pozeljno jpg i photoshop ekstenzija.

Hvala :)

Prilozi

• Clipboard011_resize.jpg
    Clipboard011_resize.jpg
    38.7 KB · Pregleda: 52
Mislim da to nije moguce uraditi tako kako si ti zamislio i da ces uvek rucno morati da pravis selekciju zeljenog dela.

Prebaci u layer i obrisi belu boju. Zatim snimi kao PNG ili PSD. JPG ne podrzava transparenciju.

Isekao sam sliku. Kreirao novi dokument i pasteovao. Obrisao sam belo (postalo je kockasto) tako sto sam obrisao background layer (vidi sliku).
Zapamtio sam kao png i psd ali pri otvaranju dokumenata i select all opet obuhvati i kockice (nekadasnje belo.
Sta gresim? :(

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    14.6 KB · Pregleda: 27
  • Clip1.jpg
    Clip1.jpg
    55.6 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Isekao sam sliku. Kreirao novi dokument i pasteovao. Obrisao sam belo (postalo je kockasto) tako sto sam obrisao background layer (vidi sliku).
Zapamtio sam kao png i psd ali pri otvaranju dokumenata i select all opet obuhvati i kockice (nekadasnje belo.
Sta gresim? :(

Pa mora tako zato sto kad mu kazes SelectAll on selektuje upravo ono sto si mu i rekao - sve... ali to ti nije problem, uzmes MagicWand selektujes kockice, desni klik pa SelectInverse i resio si...

Pozz

Sve je u redu :)

Photoshop selektuje sve ali kada pastujem onda ide samo slika.

Hvala svima na odgovorima i pomoci :wave:

Photoshop - Page up and down promena postavke

Kada u Photoshopu otvorite sliku i zumirate da se ne vidi cela, a onda pritisnete page up ili page down, da predjete nadonji ili gornji deo slike, photoshop bukvalno predje na gornje (donje) delove slike i ne vidi se uopste deo na kome ste prethodno radili. Isto vazi i za levo, desno kada kliknete na slide bar. Da li je moguce podesiti da recimo na page up slike "ode gore" 70% a 30% ostane deo slike koji smo prethodno videli? Takva je recimo situacija u illustratoru i to mi bas odgovara.
Ko me je razumeo, svaka cast :)
Hvala na odgovoru :)

Znam za to, ali volim da radim desnom rukom, a levom se nalaktim na bradu :)

He he, a kojom rukom, ako mi je desna na misu a leva na bradi :)

Stavis da ti neki dodatni taster na misu bude SPACe sema ko ne zivis u 19 veku pa imas mis sa 2 tastera ;)

Imam isječeno drveće za ubacivanje fotošopom i to po 2 slike: RGB i Alpha.
Kako to da iskoristim da ubacim u neki render-sliku?
Probao sam samo rgb ali ostane bjelina, kontam da je ova alpha da to sredi.

Kome nije jasno o čemu je riječ evo slika:

attachment.php

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    39 KB · Pregleda: 170
Prvo pozdrav svima na forumu;)
A sada sto se tice selekcije. Uvezi sliku u PS, znaci normalnu sliku, ne alfa. Odmah je dupliraj, i donji lajer iskljuci, znaci neka ostane samo gornji. Zatim odmah idemo na opciju Select>Color range, slika br.1. Sada kliknemo na belu pozadinu od slike, Fuzziness podesimo na oko 11 i kliknemo na OK. Videcemo da je samo drvo selektovano, slika.br.2.
Sada cemo malo doterati nasu selekciju. Pored kartice Layer, kliknucemo na karticu Channels, zatim u dnu prozora na Save selection as channel, videcemo da se u paleti pojavio novi lajer Alpha1, slika br.3. Sada cemo sve lajere iznad iskljuciti, znaci ostaje ukljucen i obelezen samo Alpha1 lajer. Sada idemo na opciju Image>Adjustments>Levels i vrsimo podesavanja kao na slici br.4. Kada smo podesili Levels, na tastaturi pritegnemo taster CTRL i kliknemo na lajer Alpha1, i opet smo dobili selekciju, slika br.5.
Sada gasimo lajer Alpha1, a aktiviramo ostale lajere iznad njega, kliknete samo na lajer RGB i svi ce se aktivirati, slika br.6. I na kraju se vratimo na karticu layer, obelezimo prvi lajer (drugi nam je znaci nevidljiv), i samo pritegnemo na tastaturi taster delete i pozadina je izbrisana, ostaje samo drvo, slika br.7.
Sada samo izvrsimo deselekciju, i prevucemo drvo na sliku gde smo planirali da ga iskoristimo.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    450.3 KB · Pregleda: 37
  • 2.jpg
    2.jpg
    387.6 KB · Pregleda: 27
  • 3.jpg
    3.jpg
    336.5 KB · Pregleda: 28
  • 4.jpg
    4.jpg
    312.4 KB · Pregleda: 35
  • 5.jpg
    5.jpg
    335.1 KB · Pregleda: 33
Slika br.6, i br.7. Posto samo pet slika moze da stane u jednu poruku, ili ja ne umem da stavim vise:D.

Prilozi

• 6.jpg
    6.jpg
    386.3 KB · Pregleda: 25
  • 7.jpg
    7.jpg
    397.2 KB · Pregleda: 32
E baš ti hvala na objašnjenju.

Pozz!

Vrh Dno