Šta je novo?

Photoshop - pitanje oko verzija i kupovine licence

Iwantchitzz

Cenjen
Učlanjen(a)
08.05.2012
Poena
170
Pozdrav!

Da ne bih dužio i davio pričom, napisaću par pitanja i nadam se da će mi neko odgovoriti. :)

1. Koja je razlika između PS-a CS5 i CS6 (osim šminke) i vredi li prelaziti sa petice na šesticu?

2. Na Adobe sajtu sam naišao na Photoshop CC ili tako nešto. Je l' je to neka najnovija verzija ili šta?
Nmg sam da proverim jer neko vreme neću moći da koristim komp jer je pokvaren, a preko moba mi je teško da gledam to...

3. Vredi li uopšte kupovati licencu za PS ili je bolje terati pirata?
Da li dobijam nešto više (i šta?) ukoliko kupim licencu?

4. Gde mogu kupiti licencu i da li mogu kupiti tako da jednom dam novac i koristim program ili ću morati da plaćam mesečno?

Izvinjavam se ako je tema trebalo da bude otvorena na drugom mestu. Molim moderatore da je prebace ako je potrebno.

Nadam se da će mi neko pomoći i odgovoriti. :)

Hvala unapred!

Photoshop CC je naslednik CS, koji je baziran u cloud, ali imas i da skines sam Photosop za off-line rad. Nisam siguran, mislim da moras povremeno na mrezu radi reaktivacije, i bazirano je na pretplati (mesecnoj ili godisnjoj).
I takodje ti uvek nudi da imas najnoviju verziju programa.

Licenca ti treba radi legalnosti, inace je sve isto.
I verovatno ti se ne isplati prelazak na CS6, ako vec imas CS5.

3. Vredi li uopšte kupovati licencu za PS ili je bolje terati pirata?
Da li dobijam nešto više (i šta?) ukoliko kupim licencu?
1. Ne kupuj licencu, koristi pirata (jednako upotrebljiv kao i legalan PS) kao i većina korisnika (u Srbiji).
2. Kupi licencu ako ćeš koristiti Photoshop u profesionalne svrhe (za posao, to jest pravljenje profita).
3. Kupi licencu u svakom slučaju, jer to je moralno/zakonski ispravna odluka.

Zavisi od tebe..

Photoshop CC je naslednik CS, koji je baziran u cloud, ali imas i da skines sam Photosop za off-line rad. Nisam siguran, mislim da moras povremeno na mrezu radi reaktivacije, i bazirano je na pretplati (mesecnoj ili godisnjoj).
I takodje ti uvek nudi da imas najnoviju verziju programa.

Licenca ti treba radi legalnosti, inace je sve isto.
I verovatno ti se ne isplati prelazak na CS6, ako vec imas CS5.

Aham, ok. Znači, ako već imam CS5, onda je bolje da i ostanem na njemu. :)

1. Ne kupuj licencu, koristi pirata (jednako upotrebljiv kao i legalan PS) kao i većina korisnika (u Srbiji).
2. Kupi licencu ako ćeš koristiti Photoshop u profesionalne svrhe (za posao, to jest pravljenje profita).
3. Kupi licencu u svakom slučaju, jer to je moralno/zakonski ispravna odluka.

Zavisi od tebe..

Čitam ovu drugu stavku i nije mi jasno nešto. Bavim se dizajnom (web & app dizajn, itd.) i već zarađujem od toga.
Kakve veze u tom slučaju ima da li ću imati pirata ili legalnu verziju?

Čitam ovu drugu stavku i nije mi jasno nešto. Bavim se dizajnom (web & app dizajn, itd.) i već zarađujem od toga.
Kakve veze u tom slučaju ima da li ću imati pirata ili legalnu verziju?
Dve suprotnosti (stavka 1. i 3.) i srednji put (stavka 2.)

Srednji put su ljudi kojima ima smisla/prihvatljivo im je/žele da plate SAMO softver koji koriste profesionalno.

Ona stavka koja tebi ima najviše smisla je prava stvar za tebe.
Zavisi od tebe kao što sam već napisao.

Važi, hvala ti na pomoći. :)

Samo još nešto, odakle još mogu kupiti licencu osim sa Adobe sajta?
Video sam da ima par naših firmi koje su kao ovlašćene (ne znam kako drugačije da se izrazim) za prodaju toga, pa da li od njih da kupim?

I, nisam dobio odgovor na moje 4. pitanje. Da li mogu kupiti fizičku kopiju, online kopiju ili kako god, koju ću jedanput platiti i koristiti ili ću morati da plaćam mesečnu pretplatu? :)

Izvinjavam se ako sam naporan. Unapred hvala.

CS6 na primer kupis jednom i koristis zauvek. CC se placa mesecno/godisnje i imas uvek najnoviju verziju programa, do god si u pretplati, i imas cloud mogucnosti ako ti nesto znace...

Dakle,

CS je trajna kupovina,

CC je pretplatnicki.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno