Šta je novo?

Philips televizori

Pošto 55oled707 nema daljinski sa mikrofonom glasovna pretraga se može dobiti povezivanjem, u mom slučaju Logitech web kamere.

Pozdrav svima, planiram da uzmem televizor za vikendicu i iz tog razloga gledam neki sa android sistemom a jedan od televizora sa izbora je "PHILIPS 55PUS8007 ".
S obzirom da je vikendica na takvom mestu da nemam mnogo izbora oko provajdera itd, plan mi je da koristim KODI, iris/eon, youtube i ostale streaming aplikacije. Da li moze neko ko ima iskustva da mi kaze da li se KODI ponasa koliko toliko ok na televizoru kao i iskustva sa pustanjem youtube klipova u 4k recimo i generalno o ponasanju samog sistema, da li ima seckanja i da li ima nekih "kriticnih" stvari na koje bi trebalo da obratim paznju?

Hvala

Imam Philips 43PUS8545 model, i na njemu sve to što si nabrojao(Kodi samo ne koristim) radi preko WiFi odlično, bez seckanja. Takođe i YouTube na 4K radi odlično.
Android takođe radi stabilno, bez ikakvih problema.

Valja li ovaj TV za 65000?
Ima li nesto bolje mozda za ove pare?

PHILIPS 55PUS8007.​

Sta znam, moji su uzeli za SBB Eon, primetno je manje opcija za podešavanje slike, azuran Android TV, moze da prodje za nezahtevnog korisnika.

Kakvo vam je misljenje o PHILIPS LED TV 55PUS8807/12 modelu? Ne mogu nigde da nadjem da li je VA ili IPS panel, ostalo mi deluje da je dobro.

Po ovom sajtu je ips panel.
Sad kakav je ne znam?

Po ovom sajtu je ips panel.
Sad kakav je ne znam?
Hvala, ne znam kako sam omasio ovaj sajt. Inace nasao sam neku recenziju za njega, deluje da sve ima ali da je sve prosecno...

Ako je neko skorije kupovao Philips tv za koliko vremena nakon prijave šalju produženu garanciju ?

Meni posle 31 dan , rok bio 30 dana , cim sam im poslao ponovo mail sa pitanjem zasto nije poslata produzena garancija odmah su odgovorili i poslali garanc.

Kada sam prijavio TV za produzenu garanciju, u njihovom mejlu je pisalo da potvrda stize "najkasnije 30 dana od datuma prijave aparata".
Nisam dobio nikakav odgovor 35 dana od njih, pa sam im poslao mejl da vidim zasto jos nisu poslali.
Tri dana nakon poslatog "podsetnika" mi je stigla garancija.

Nakon dosta razmisljanja, odlucio sam se za Philips TV za dnevnu sobu, uglavnom zbog ambient light-a, kog zelim konacno da isprobam.
Medjutim, jos uvijek sam u dilemi da li da uzmem OLED (sto je bio inicijalni plan) ili neki best buy kao ova Philipsova The One serija - ciljam konkretno Philips 65PUS8807/12 koji bi za tih nekih otprilike 120k dinara bio bas dobra opcija (uz jedinu manu sto je sa VA panelom, a ipak je za dnevnu sobu namijenjen).

Imam samo jedno pitanje - da li Philipsova 65-ca OLED varijanta (konkretno Philips 65OLED707/12) vrijedi dodatnih ~70.000 dinara?

Znam da donekle poredim babe i zabe, ali ne znam da li tih 70k ima smisla dodati samo za neki future-proof, jer je za moje kriterijume kvalitet slike i na The One modelu vise nego dovoljan (TV, poneki film/serija i mozda, ali veliko mozda nekad zavrtim neku igru na starom XBOX-u)!?

Bila je i opcija da za tih nekih 120-130k idem na 55" OLED (Philips 707-ca ili LG C2), ali nakon dosta razmisljanja sam skontao da bih mozda najmanje kompromisa trebao praviti na dijagonali, pa bih ipak isao na 65".

Ne žali novac na 65" OLED. Imam dva Philipsa, jedan stariji ips model od 49" i jedan noviji OLED od 65". Kvalitet slike na OLED-u vredi svake razlike u ceni.

Ja sam baš hteo da uzmem 65PUS8807 sa VA panelom. Ipak mi je bitnije da crna bude crna nego uglovi gledanja ali me je odbila činjenica da je u pitanju panel lutrija.
Na nekim testovima koji mogu da se nađu na netu, piše da je 65" sa VA panelom a negde da je IPS u pitanju.
Zvao sam i Philips podršku u Srbiji i to su mi i potvrdili. Na moje dodatno pitanje da li mogu nekako na osnovu serijskog broja ili sa neke oznake na samoj kutiji pre kupovine da saznam tip panela, rekli su mi da ne mogu i da u samim fabrikama ugrađuju različite panele u iste dijagonale.

Aha, znači može da se zalomi i IPS panel na 65-ci. Znam da su 55-ca i 70-ka IPS, doduše na osnovu nekih stranih review-a.

E sad, ako se uzme online, imamo 14 dana da vratimo, samo ne treba skidati folije... 😉 To je jedna opcija.

@bobster Znači po tebi vrijedi razlike. Ali uh, još se lomim da li baš želim toliko para da dam za TV (pošto sam već podigao inicijalno budžet). Da su bar prošlogodišnje cijene, ali 190k, uh... Moram dobro razmisliti! Ili pak da se vratim na inicijanih 55" i uzmem OLED...

Skoro sam bio kod druga koji je uzeo Philips 65-icu PUS , a posto sam od skoro vlasnik 55 Oled morao sam biti neiskren i reci da je super i da je odlican da je slika slicna mom TV-u ali eto ovde na forumu mogu ti reci da je bas primetna razlika izmedju OLED-a i PUS-a a da li vredi toliko para i razlike e to ipak moras ti odluciti , a posto nisam od onih sto veci to bolje za nedoumicu 55Oled ili 65pus moj glas ide na Oled

Jasno, hvala na iskrenom mišljenju. Ići ću onda na OLED, samo ću još malo da dam sebi vremena i razmislim da li da napravim kompromis sa 55-om, ili da stisnem zube i uzmem 65-cu, konkretno 707 model.

Može li neko da podijeli iskustva za ambilight na prošlogodišnjim OLED modelima (707, 807), da li je podjednako dobro kao na PUS varijantama, pošto koliko znam ne ide po rubu TV-a, neko po dijelu sa elektronikom, zar ne?

Jedino sto znam mislim da razlika izmedju 707 i 807 ( al je dobra i razlika u ceni ) je sto 807 ima ambijent svetlo na sve 4 strane a 707 ima na tri kao i 706 koji ja imam i meni je odlicno uz napomenu da ranije nisam imao Tv sa ambijent okruzenjem da bi mogao da poredim
55" 130k 707 : 190k 807 kao i 65" 707 hmmmm kao sto rekoh jedino ako je bas velika dnevna soba 😁😆😉

Poslednja izmena:
Jedino sto znam mislim da razlika izmedju 707 i 807 ( al je dobra i razlika u ceni ) je sto 807 ima ambijent svetlo na sve 4 strane a 707 ima na tri kao i 706 koji ja imam i meni je odlicno uz napomenu da ranije nisam imao Tv sa ambijent okruzenjem da bi mogao da poredim
55" 130k 707 : 190k 807 kao i 65" 707 hmmmm kao sto rekoh jedino ako je bas velika dnevna soba 😁😆😉
Mislim da 707 nema 120Hz u 4k vec na nizoj rezoluciji, kod 807 120Hz radi i na 4k.
Ja sam baš hteo da uzmem 65PUS8807 sa VA panelom. Ipak mi je bitnije da crna bude crna nego uglovi gledanja ali me je odbila činjenica da je u pitanju panel lutrija.
Na nekim testovima koji mogu da se nađu na netu, piše da je 65" sa VA panelom a negde da je IPS u pitanju.
Zvao sam i Philips podršku u Srbiji i to su mi i potvrdili. Na moje dodatno pitanje da li mogu nekako na osnovu serijskog broja ili sa neke oznake na samoj kutiji pre kupovine da saznam tip panela, rekli su mi da ne mogu i da u samim fabrikama ugrađuju različite panele u iste dijagonale.
Ima fora kako da se proveri, kod va panela kada se malo pritisne ekran blicne okolo sve, a kod ips panela samo se ocrta krug tamo gde je pritisnuto, e sad, mozes da vidis sa prodavcem da li ce ti izaci u susret da proveris.

Poslednja izmena:
Da, to su te cijene koje mi zadaju glavobolju. 😉 Odlučio sam se za 65" 707-cu koja je sad "na akciji" oko 190k (planiram da odem po TV sutra ili prekosutra, ako još uvijek budu imali na stanju).

Za 807-cu mi je definitivno prejaka cijena , Vjerujem da osim te 2-3 vidne razlike (4-strani AmbientLight, napredniji daljinac i nešto drugačiji dizajn postolja) postoje i neka interna unapređenja, ali u mom slučaju to nije vrijedno razlike u cijeni (po nekim informacijama čak su i 707-ce dobile EX panel u novijim primjercima, pa ni tu ne zaostaje puno za 807-com).

Inače, razmišljao sam da još malo sačekam sa kupovinom, jer nešto kontam da bi cijene morale malo dole sad kad se pojave ovogodišnji modeli, ali sam prilično nestrpljiv pa ću vjerovatno da stisnem zube i oprostim se od 190k ovaj mjesec. 😉

Nazad
Vrh Dno