Šta je novo?

Philips DVP 5990, 3260. U BG?

TwistedMind

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600KF & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte Z790M AORUS ELITE AX
RAM
Corsair VENGEANCE 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C36
GPU
ASRock RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Storage
1TB Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD
Zvuk
FiiO K7 + HiFiMan Sundara, Soundpeats H1 TWS
PSU
Seasonic Prime PX 850W Platinum
Kućište
Cooler Master Storm Trooper
Monitor
2x ASUS MG279Q
Miš & tastatura
Logitech G502 LIGHTSPEED & Asus ROG Falchion MX Brown
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pristup internetu
  1. Optički internet
da li negde u bg jos ima da se kupi jedan od ovih playera? u tehnomaniji su mi rekli da uviznik vise nece da ih uvozi ali da zato imaju novi model(koji naravno nema usb).

Pogledaj u metro-u za 3260, cini mi se da sam ga video kada sam bio pre nekoliko dana.

Poslednja izmena:
u kom? krnjaca ili zemun? vec sam zvao jedan ali imaju samo 3350(koji cu verovatno i uzeti ako ne nadjem drugi)

zvao opet oba i nema ih. opet samo 3350. hvala u svakom slucaju

A Tehnomanija, Tehnomarket i Tehnomax?

A jel' i za DVP-3350 vazi ista prica kao i za prvopomenuti DVP-3260? Sredjivani firmveri, potpuna podrska za nasa slova, podesavanje velicine i boje fonta... ?

Htedoh da uzmem 3260, bas zbog tih stvari... ali ga nema. Ako je ista prica i sa 3350, onda njega da uzmem?

tehnomanija je trebala da dobije 5990. ja sam se prijavio telefonom da narucim cim dobiju ali od toga nema nista. zvali su me i rekli da treba da dobiju u toku nedelje i da je to poslednje sto ce dobiti od uvoznika. ali izgleda da nisu dobili uopste. i kao tu je novi model ali on nema usb. evo upravo vidim 3260 i jos neke modele opet dostupne za narucivanje(to znaci da cekaju uvoznika da donese).

u tehnomarketu ima raznih modela ali koliko vidim samo 3350 sa usb-om. ali ima i jedna caka. kosta 10000 din(sto je vise nego duplo u metrou).
inace u tehnomarketu ne kupujem jer kod njih ima dosta problema. cesto ih pominju kao prevarante. nisu samo price vec i potvrdjeni primeri za koje sam siguran da su tacni...

tehnomax sam zvao i rekli su mi da nema.

za 3350 ne znam nista. pitao sam i bokaca da li zna nesto o njemu ali ne zna ni on. i ja sam se odlucio za njega kada vec nema ostalih. nadam se da je podjednako dobar. tako izgleda.

tehnomanija je trebala da dobije 5990. ja sam se prijavio telefonom da narucim cim dobiju ali od toga nema nista. zvali su me i rekli da treba da dobiju u toku nedelje i da je to poslednje sto ce dobiti od uvoznika. ali izgleda da nisu dobili uopste. i kao tu je novi model ali on nema usb. evo upravo vidim 3260 i jos neke modele opet dostupne za narucivanje(to znaci da cekaju uvoznika da donese).
Ma, to porucivanje kod njih... nesto mi to mrka kapa.
tehnomax sam zvao i rekli su mi da nema.
A vidis, Tecnomax u HR ima... pa ako oni imaju na stanju, mislim da (teoretski) ne bi bio problem da ovi nasi to povuku od maticne firme, i da bude raspolozivo u nekom pristojnom periodu.
tehnomanija
za 3350 ne znam nista. pitao sam i bokaca da li zna nesto o njemu ali ne zna ni on. i ja sam se odlucio za njega kada vec nema ostalih. nadam se da je podjednako dobar. tako izgleda.
😀😀😀

Dobro je sto nista ne znamo 😛
A ni Philips-ov sajt ne pomaze mnogo 🙂

u ponedeljak dobijam 3350. ako iko zna kako da ga testiram i sta da uradim neka javi. prvenstveno mislim na brzinu usb. kako da vidim da li je zapravo 1.1 ili pravi 2.0.
slobodno okacite linkove sa medijom da proverim da li ih podrzava....

p.s. necu stavljati dvd u zamrzivac ili rernu da testiram izdrzljivost 😛

Nije vazno da li je 1.1 ili 2.0, proveri samo jel on normalno cita fajlove sa usb-a, da nema seckanja ili tako nesto... Jel radi i sa titlovima ok, ne bira foldere, ekstenzije titla i tako to... 🙂

jos nisam stigao da isprobam dosta filmova tako da ne znam jos sta da kazem. pustio sam par dvd-ova(original) i rade super. takodje i neka anima u avi formatu(koju sam sam rezaona dvd). tek treba da vidim kakav je sa titlovima sa cd-a/dvd-a.
usb radi dobro. muzika ide tecno, slike bi mozda mogle da se ucitaju "malo" brze ali to mi i onako ne treba, a i ne znam velicinu slika(mozda je i do kingston flesha). i jedan film sam samo probao. ne sece ni malo i premotavanje je brzo(4x ide ubrzan video, 8x i vise, frejmovi). imam samo problem sto nije video srt. nemam pojma do cega je. mrzelo me danas da isprobavam sve moguce filmove koje imam i da cackam taj sub koji ne radi. ako neko vec zna do cega je neka kaze da se ne mucim sam.

okacio sam srt koji ne radi.

Prilozi

Ima ovde da se skine oficijelni i modovani firmver ako budes hteo da isprobavas.

http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showtopic=1853

Kakva su podesavanja za titlove (velicina, boja)? Takodje kako radi pan-scan tj jel moguce custom zumiranje kako bi se lepo popunio ekran? 🙂

Primetio sam da ima vise varijanti plejera, tipa 3350/58 ili 3350/12... jel to ima veze sa regionima ili sta?

Poslednja izmena:
hvala ti za link, ali malo mi je tesko da procitam, a jos teze da razumem sta sam procitao. na kom je to jeziku?
edit: ok vidim da je to vb6 fw. pa sam otisao na njegov blog. mada mi i dalje nije jasno bas sve(ne jezik nego tehnicki ne razumem)

za titlove nisam uspeo da pronadjem podesavanja. bar ne na plejeru. cini mi se da je i u temi za 3260 i 5990 pominjano da toga nema. zato su ljudi sami stavljali svoje fontove u fw.

plejer ima tri klasicne opcije za displej(4:3 lb, 4:3ps i 16:9), pored toga i zoom. prvi klik na zoom je opcija fill screen, posle su ps. lb, 16:9 i na kraju pravo zumiranje x2, x3.. 1/2, 1/3...

nemam pojma sta znaci oznaka. na sajtu tm pise da je ovaj model /58, kada su isporucili naglasili su da je model /12 sto i jeste tacno. mislim da je razlika u nekoj hardverskoj komponenti. tipa jedan koristi jedan cip dok drugi neki drugi. pa zbog toga moraju i razlicite verzije fw.... mozda i lupam 😛

kao sto sam vec naveo u nekom postu, nisam neki expert za testiranje tako da nisam od pomoci za pitanja. ali slobodno mozete da trazite neki odredjen test za plejer.

Poslednja izmena:
e ovako. skinuo sam novi fw i ubacio na dvd. nove opcije su namestanje pozicije titlova(po visini) i nekoliko fontova(4). sasvim solidno prikazivanje. lako je za citanje. problem sa citanjem srt-a je bio sto je po defaultu titl iskljucen. kada sam namestio na others(u preferences) titl je ucitan bez problema. i dalje se sam fajl ne vidi na disku ali kada pocne film moguce je izabrati jedan od vise titlova(ako ima vise)

Jesi skinuo ovaj modovani firmver sa linka koji sam stavio ili neki drugi?
Verovatno cu i ja uzeti ovih dana plejer, posto 3260 nema vise nigde izgleda, a mislio sam njega da uzmem, kao proverenu opciju. Ovaj sam nasao za nekih 4k din.
Znaci rade titlovi ok i imaju mogucnost podesavanja sa novim frmverom?
Bitno mi je najvise da cita filmove bez problema sa USB flasha. Jesi isprobao jos neke filmove jel rade ok?

Poslednja izmena:
nisam skinuo fw sa tvog linka nego sa bloga vb6. zapravo to je isti taj modovani...

svi titlovi rade dobro. sa tim da su potrebna dva titla za svaki film. jedan za gledanje na dvd-u drugi za komp(ukoliko titlovi imaju srpska slova)

usb radi dobro. probao sam par filmova i nijedan nije nimalo seckao. ne znam sta jos da uradim.

za titlove koristim program koji se zove jubler. prilikom otvaranja titlova moguce je izabrati encoding preferences. ima dosta mogucnosti(IBMxxx, utf-xx, windowsxxxx, isoxxx....). to je kao neka podrska za razna slova. malo pribliznije ovde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_code_pages

titl koji dvd cita savrseno na windowsu izgleda ovako: ch->è, tj->æ
ostala slova su ok. ako nekako uspem da namestim da windows sva slova vidi kako treba onda na dvd-u vidim najraznije znakove. zbog te razlike.
recimo ako je titl utf-8(unicode), vlc cita kako treba dok wmp11 i dvd plejer prikazuju znakove umesto nasih slova. ako namestim windows1205, onda dvd plejer cita kako treba dok svi programi prikazuju znakove.
to nije samo sa titlovima koje sam pravim. neki filmovi koje sam kupio na dvd-u su ok a na kompu i ne. mozda nesto treba da sredim ali ne znam sta. svasta sam probao i ne ide mi nista.

Htedoh da ti bacim PM, ali bolje ovde, da vidi jos neko, mozda ce koristiti...

Par pitanja, neka si mozda i pokrio, ali eto da rezimiramo 🙂, mo's da odgovaras i samo sa "da" i "ne" 😀
1. Podesavanja titlova po velicini? Ima/nema... odnosno, ima u fabrickom firmveru ili ne?
Citam neki tvoj prethodni post, ako sam u pravu, toga nije bilo u opcijama kada si tek uzeo player (fabricki firmware), nego tek kada si uflesovao ovaj modovani?
2. Podesavanje boje titlova?
3. Podesavanje pozicije titlova? (ovo jos i manje-vise, nije mi bitna stavka, ali vidim da si pominjao... 🙂)
4. *Potpuna* podrska za nasa slova? Ali bas sva, čćšđž... ako ima jos neko 😛 ... a ne da neka rade, a neka ne :d
Jel' to OK, nekako nemam taj utisak nakon citanja tvog poslednjeg posta, ali mozda i gresim...
5. Podrska i za .sub i .srt titlove?

To je to, ako ti nije mrsko da bacis odgovore po stavkama, bilo bi sjajno 😉

P.S. Postoji mogucnost da nadjem bas DVP-3260, provericu sutra, ako nadjem (a da nije greskom neki drugi model), javljam odmah ovde... i da, ako vec jeste 3260, sta mislite, da idem na njega proverenog ili da se pak "kockam" sa 3350?
I zna li neko uopste koja je tacno razlika izmedju 3260 i 3350? 🙂

Poslednja izmena:
naravno da mi nije mrsko da odgovorim po stavkama 🙂)

1. player po default-u ima 4 fonta(cini mi se latinica, cirilica, grcki, turski). tako je mislim i sa 3260. ocigledno je da to nije bas najbolje. zato onaj lik u fw ubacuje nove fontove(standard+3 po velicini). nazalost moguce je ubaciti samo 4.
dakle odgovor je NE
2. nema. kao ni u modovanom. mozes jedino da napravis font obojen. isto je i na 3260 koliko sam uspeo da shvatim.
3. nema. samo u modovanom(po visini)
4. potpuna podrska postoji. ako imas titl uradjen kako treba videces sva slova.
5. cita i sub i srt. nisam siguran za ass. ali ova dva mogu.

sto se tice novog fw-a. mislim da ista pravila vaze i za prethodne playere. nije moguce ubacivati neke nove opcije vec samo menjati stare. tako je moguce samo zameniti stara 4 fonta novima. i podesavanje titla po visini je ubaceno umesto opcije koja prikazuje divx kod za registrovanje filmova na netu. to su sve samo sitne izmene. tako da nije moguce uraditi bas puno novim fw-om.

o razlici smo vec pricali ali nije lose opet. prema karakteristikama na sajtovima, playeri su identicni. bar sto sam ja uspeo da pronadjem. jedino u dizajnu. cini mi se da je 3350 dosta manji. i lepsi.
da li da se kockas??? ne znam sta da ti kazem. 3260 jeste proveren i ja bih kupio njega da sam mogao da nadjem ranije. ali kada bih u ovom trenutku, kada sam vec malo koristio 3350, morao da biram... verovatno bih poludeo. mozda bih bacio novcic ili tako nesto. jedino sto nisam siguran da li je 3350 dobar na duge staze, ali ne mogu da kazem daje bolje kupiti neki drugi.

naravno da mi nije mrsko da odgovorim po stavkama 🙂)
Blagodarim 😉
1. player po default-u ima 4 fonta(cini mi se latinica, cirilica, grcki, turski). tako je mislim i sa 3260. ocigledno je da to nije bas najbolje. zato onaj lik u fw ubacuje nove fontove(standard+3 po velicini). nazalost moguce je ubaciti samo 4.
dakle odgovor je NE
Dakle, nema u *fabrickom* firmware-u... u modovanom ima? Cisto da potvrdim, mada mi je iz onog boldovanog sve jasno 😛
2. nema. kao ni u modovanom. mozes jedino da napravis font obojen. isto je i na 3260 koliko sam uspeo da shvatim.
??? :trust:
Bokacov citat, iz onog thread-a o 3260: "4 velicine fonta, nekoliko boja, nekoliko boja oivicenja titlova, i nekoliko boja pozadine titla"
Ja odavle kontam da ima biranje boje titla 😛
o razlici smo vec pricali ali nije lose opet. prema karakteristikama na sajtovima, playeri su identicni. bar sto sam ja uspeo da pronadjem. jedino u dizajnu. cini mi se da je 3350 dosta manji. i lepsi.
da li da se kockas??? ne znam sta da ti kazem. 3260 jeste proveren i ja bih kupio njega da sam mogao da nadjem ranije. ali kada bih u ovom trenutku, kada sam vec malo koristio 3350, morao da biram... verovatno bih poludeo. mozda bih bacio novcic ili tako nesto. jedino sto nisam siguran da li je 3350 dobar na duge staze, ali ne mogu da kazem daje bolje kupiti neki drugi.
Videcu... mozda na kraju i bacim pedesetoparac 😀😀😀

Uzeo sam na kraju ovaj mali plejer i prvi utisak je da slika razbija koliko je dobra (na Samsung slimfit CRT-u), ne moze uopste da se poredi sa tvoutom sa graficke, cak je za klasu-dve bolja od nekog starijeg LG plejera sto imam. Citanje sa usb-a radi bez greske, jedina mana je sto je listanje sadrzaja medija malo sporije.
Sa fabrickim firmverom nema podesavanje velicine titla kao ni boje, moguce je birati samo encoding gde od ponudjenih ima i Central European koji radi dobro. Znaci postoji samo jedna vrsta titla, bela slova sa ~30% transparentnom crnom trakom iza. Meni cak i ovako odgovara. Podrska za nase karaktere kada je podesen CE radi, sto je najbitnije. Prosto za nepoverovati koliko bolje izgleda neki budjavi divx (koji je na kompu na tft-u na ivici gledljivosti) na ovom plejeri i crt-u. Moj model je 3350/58 sta god im to znaci.

imate ovde http://vb6rocod.euracks.com/ spisak playera za koji postoji modovan firmware o kom se dosta pricalo u temi za 3260/5990, tako da ne mora obavezno da se kupuje 3260 kad vise nema, vec nesto od tih sa liste, normalno proveriti na sajtu sta je sve ubaceno u modovani firmware jer nije za sve playere isto.

Najkompletniji firmware jeste za 3260/5990 ali se izgleda vise ne mogu naci u prodaji kod nas.

Poslednja izmena:
jet set je l si siguran da imas /58 verziju? na sajtu tehnomanije pise da oni prodaju tu i ja sam mislio da je to moja ali ipak imam /12. ne verujem da je neka razlika ali nemoj da pogresis za fw

Da, pise vidljivo na kutiji da je 58. Plejer je kupljen u Metrou u NS-u. Zbog toga jos nisam probao da stavim novi firmver. Ne mogu da nadjem nigde koja je tacno razlika, nasao sam samo na jednom rumunskom forumu nesto malo (bas je vb6rocod nesto napisao), al ne razumem nista...

Ipak je u pitanju verzija 12. Tako pokazuje "version info" opcija u meniju. Na samom plejeru i kutiji je nalepnica 58. Znaci verovatno je 58 hardver sa 12 firmverom 🙂

Jet Set Willy pa jesi probao firmware sa onog sajta?

Ja se razmisljao da uzmem taj model 3350/58, i nemoze da cita titl ako je drugacijeg imena nego film?

Jet Set 😀, pici ovde za firmware, sve ces razumeti 🙂
http://vb6rocod.euracks.com/index.php

Uzeh i ja (tacnije, drugar) ovaj 3350, u Metrou, pre neki dan... isto na kutiji pise DVP-3350/58, i ja sam se malo strecnuo, ali je ipak /12, tako prijavljuje sam player, a i osinuo sam mu modovani firmver sa oznakom "DVP3350_12.bin" i nije se bunio, samo ga je kulturno prihvatio 😛

Po default-u je sasvim OK firmver, bela slova sa transparentnom crnom/sivom pozadinom, kako vec i rekoste, izgleda cool... potpuna podrska za nasa slova u startu, nikakvih problema nema, bas kako je subtractor i napisao. Nema podesavanja velicine, niti boje.
Sa modovanim se dobija podesavanje velicine i pozicije titla, u par preset-a... ali se gubi i ona transparentnost, samo ide titl "nalepljen" na sliku. Takodje, sa modovanim firmverom automatski ucitava titl(ove), sa fabrickim mora rucno da se potera.

P.S. Zaboravih da kazem, nasao sa DVP-3260 na jednom mestu, u Philips-ovoj radnji u centru, kod garaze na Obilicevom vencu, kod Megatrendovog rektorata... ~4400 dinara kosta, ja se iznenadih i samom cinjenicom da ga ima negde! 🙂

CAR-e znaci moze da prodje i 3350, narucicu ga i ja zbog USB-a posto narezujem filmove bez titlova pa posle kad hocu sa titlom dupliram 🙂

Nadam se da ce vremenom da jos malko poprave opcije

Nazad
Vrh Dno