Šta je novo?

Phenom II X4 955 BE O.C.

Da li je "sigurno" za plocu ASUS M5A97 R2.0 OC phenom-a II 965 @ 3.8 GHZ sa 1.416V sa LLC na enabled, i CPU-NB@2600Mhz 1.278V sa LLC ENABLED . Citam po netu da ova ploca nije bas za extremni OC,pa me zanima da nisam mozda preterao?
Ovo je moj prvi ozbiljniji OC, i nemam iskustva sa tim bas jako .
Sorry za offtopic :S

Mnogo je to 1.416 za 3.8 smanji na 1.375v radice bez problema

Meni je 955 c3 radio na 4.0ghz na m3a78 ploci, teko da ce na m5a97 da radi 100%, samo obrati paznju na mosfet da se ne pregreje i to je to.

Odradio korekciju OC-a. Prvo sam klokovao CPU NB na 2600 i uspeo da postignem stabilnost na nizem naponu, 1.225V. Test je bio 10 krugova STANDARD testa sa 1600 mb na INTELBURN, pa odmah zatim 5 krugova VERY HIGH sa 4 GGB rama. Posle toga sam pustio 2 sata Prime95 BLEND testa. Sto se mene tice ,meni je stabilno :D. Sad radim na kloku procesora i za sada cu verovanto uspeti da spustim napon sa 1.416 na ispod 1.4. Za sada je stabilan na 1.39V

Vidi ,sto se tice tebe mozda jeste stabilno, ali ako zelis da gradis visociji klok, na nestabilnoj osnovi(koja nije barem 8-12h p95) onda se ne trudi preterano jel ces izgubiti vreme, oc se gradi, ne pogadja se.

Znam, ali iskreno 3.8 je neki max koji zelim da postignem. Sa druge strane posle proslog testa od 2 sata prime95 igrao sam danima po par sati CoD4 i BF3 i nisam imao nikakvih problema,tako da sto se mene tice i mojih potreba ovo je okej. Tesko da cu opteretiti vise od toga Pc u realnom radu. Generalno su ljudi, po raznim forumima, dosta podeljeni po pitanju testiranja sistema 12 sati u kontinuitetu. Probacu ovako, mislim da ce zadovoljiti moje prohteve po pitnaju stabilnosti i koriscenja racunara ( konverotvanje DVD-ova, muzike,igara, filma internet). Znam da se dosta Vas nece sloziti sa mnom ,ali eto ,to je moje misljenje i ako je mozd apogresno >

Ne moze da bude pogrersno nikako ako si ti zadovoljan ;)

neki dan sam kupio CPU cooler, konacno, i reko ajde malo za vikend da se upustim u OC...

ovo je moj score trenutni, pa bih voleo da cujem neke sugestije, konkretno da li je to ok voltaza, ili sam mozda mogao i manje?

u biosu sam ukucao ravno 1.4000

http://i47.tinypic.com/2rc2909.jpg

e da ne vidi se sa slike, memorija je 1838, na 1.65V, sto je njoj default voltaza...

Kad kacis cut, 1:cpu id ,prva strana+memorija, 2: hw mon sa core/package temperaturom.

tnx, sad znam za ubuduce...isti setup sigurno necu pustat opet da bi napravio drugi cut... a temp su se kretale oko 54-55, i vidi se tamo da je max bila 56... radio sam i prime i prosao mi i to... kontam da ga ostavim ovako...

Nazad
Vrh Dno