Šta je novo?

Phenom II X3 -> X4 otključavanje :)

Da li moze na ovom procesoru da se otkljuca 4-to jezgro.
Phenom X3 8750 be

Imam ovu plocu ali neznam da li ima AAC, nisam primetio.
GIGABYTE GA-M52L-S3P

da bi eventualno pokusao da otkljucas cpu moras da imas plocu sa sb710-om...taj cpu ne moze da se "otkljuca"

Da li moze na ovom procesoru da se otkljuca 4-to jezgro.
Phenom X3 8750 be

Imam ovu plocu ali neznam da li ima AAC, nisam primetio.
GIGABYTE GA-M52L-S3P

Kao sto rece matrixxsu, taj cpu se ne moze otkljucati. Samo Phenom II jezgra ili Athlon II uz min SB710.

Athlon X2 7750BE je mogao da se otkljuca u X4.;)

za to prvi put cujem...
ps vidim sada na netu da ima na par mesta da je kao otkljucan 7750 ali kod nas mislim da niko nije to uradio i postovao...

Poslednja izmena:
Ja znam za jednog sa drugog (domaceg) foruma koji je uspeo da otkljuca X2 7750BE u X4 i da mu pritom radi stabilno.

lepo...u svakom slucaju nije tema 7750be vec neki 8750be i ploca koja nema opciju "otkljucavanja" tako da je dobio odgovor
eto bar sam nesto novo naucio da se moze desiti da "otkljucas" i 7750be

da bi eventualno pokusao da otkljucas cpu moras da imas plocu sa sb710-om...taj cpu ne moze da se "otkljuca"

Malo sam laik sto se tice ove teme pa mi molim te objasni gde da gledam za SB710.
Posto hocu da pazarim Phenom x2 550be i neku plocu od 70-80 eura koja ima AAC. Znam toliko da ploca treba da ima tu opciju da bi mogao da ga otkljucam. Video sam na nekim forumima da treba da se obrati paznja na seriju procesora zbog otkljucavanja, jer u nekim serijama su zakljucavali ispravna jezgra.

najjeftiniju a dobru plocu sa acc i sb 710-kom je msi 770 c45(oko 50-tak evra)

Ne zbog graficke, imam dobru, nego zbog podrske procesora i zbog otkljucavanja

Ako ti ne treba integrusa,mozes i jeftinije da prodjes a da ne izgubis nista.
Gigabyte GA-770T-UD3P ~7000-7500,je takodje odlicna ploca koja poseduje ACC opciju i jos ima odlicnu naponsku,tako da bi ona bila moj izbor u tom rangu cena.

Ploča koja nudi najviše u odnosu cena/performanse je Asus M4A785TD-V EVO. Njen naslednik Asus M4A89GTD Pro/USB3 bi mogao biti interesantan nekome ko želi bleeding edge po razumnoj ceni. Ako je jedini kriterijum cena, pomenuti MSI model je dobar izbor.

Ploča koja nudi najviše u odnosu cena/performanse je Asus M4A785TD-V EVO. Njen naslednik Asus M4A89GTD Pro/USB3 bi mogao biti interesantan nekome ko želi bleeding edge po razumnoj ceni. Ako je jedini kriterijum cena, pomenuti MSI model je dobar izbor.

Ili MSI 770-G45 (za nijansu je bolje odrađena i isto toliko skuplja od C45) a radi extra (provereno).

Koja od ove tri ploce je bolja po vama, cene su in slicne.

Biostar TA790GX3 AM+
Asus M4785D-M Pro
Asus M4A785TD-V EVO

Biostar TA790GX3 AM+
Asus M4785D-M Pro
Asus M4A785TD-V EVO

Ova druga je AM2+ ploca tj. koristi DDR2 i fali ti jedno "A": M4A785D-M PRO ;)

Ploca je OK, otkljucava procesore a ako ti treba DDR3 onda bi ja izabrao br. 3

Poslednja izmena:

Biostar TA790GX3 AM+
Asus M4785D-M Pro
Asus M4A785TD-V EVO

Asus M4A785TD-V EVO je generalno najbolji izbor, a u ovoj konkurenciji koju si sam izabrao nema konkurenciju ;P

AMD AthlonII X3 425 iz 1ve -> AMD PhenomII X4 B25 Fully Stable Unlocked !!!
Linx.jpg

Ploca je BIOSTAR TA870+ a batch CPUa je CACYC... okacicu fotke cim budem mogao!

Ma ne moze kod njega nista da se "skrasi" duze od mjesec dana. :D
Samo prati oglase :d

Bravo neogeo, kad imas priliku, testiraj sto vise hardware-a i pisi na forumu.
Naravno, ukoliko imas vremena :wave:

Pokušaću ali sam pao u crnu rupu sa vremenom (kraj faxa, deca, zena, posao a Bog me i godine :D)...

Jel moguce otkljucati 4-vrto jezgro na AMD
Phenom X3 8450 ???

Nazad
Vrh Dno