Šta je novo?

Phenom II X3 -> X4 otključavanje :)

Pade mi na pamet sledece:
S obzirom da su AMD procesori "volili" niske latencije memorije, kako bi se X3 720BE snasao sa DDR2 800 CL3? (3-3-3-10). Ploca ce biti Biostar TA-790GXB A2+ (nemam pojma koliko daje napon za memoriju jer je potrebno 2.3-2.35V za CL3.
Ova memara (iz Moja masina) moze ~1100MHz sa latencijama 4-5-4-13 pa ce vjerovatno tako nekako i raditi.

Ako Bog da uskoro sam vlasnik jednog od gore pomenutih X3 720BE koji se mogu "otkljucati" :banana:

mali off: Moze li se ova ploca kupiti kod nas?
http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=276&grp=6

Negdje sam procitao da Sapphire plocu pravi DFI!? Mada, meni vise lici na pominjani Jetway HA-07 Ultra ili tako nesto...
Ima isti chipset cooler na SB

Da bi memorija radila na 800MHz na CL3 treba ti 1,9 VDIMM i nista vise od toga (u stvari, kako za koju).
Doticna Biostarka tera memaru do 2,6 VDIMM.
Da, ali kao sto sam kazes "ako Bog da...". Novije revizije X3ke su jako problematicne po pitanju samog otkljucavanja i, kasnije, otkljucane stabilnosti (naravno, ja ti od sveg srca zelim da ubodes dobar primerak).

Hebesh Sapphire mobo. Kupuj onu za koju imas dobru BIOS podrsku. Nije sve u imenu proizvodjaca i izgledu same ploce.

Poslednja izmena:
Ovaj HyperX trazi 2.3-2.35V za Cl3@800.

Rekao sam da uzimam jedan od gore pomenutih procesora, a to nije tvoj , nije ni SORD-ov vec staxm-ov :smoke: Danas bi trebalo biti preuzimanje :banana:

Sorry za gresku. Nebitno je ciji uzimas. Mislio sam da ne znas da li i kako radi, ali posto znas da je ok, tim bolje po tebe. ;)

:zgran: za KHX.

Koju mobo uzimas (uzgred) ???

Poslednja izmena:
Tu ko tvoju, ali mora da saceka jer mi kihnula graficka pa sam tanak sa lovom :S:
:S:

Sto se ploce tice neces pogresiti. Radi, razbija. NB ladan ko spricer, SATA2 brz ko zmaj, SB jos hladniji, mislim sta reciiii...

Prosto ce mi biti zao da je prodam ali vec sam nasao naslednika (TA790GXB A3+)!!!
Ukusna, slatka, ne goji :d:d:d. Cenim da ce se i na njoj otkljucati ovaj moj X3...

Poslednja izmena:
:S:

Sto se ploce tice neces pogresiti. Radi, razbija. NB ladan ko spricer, SATA2 brz ko zmaj, SB jos hladniji, mislim sta reciiii...

Prosto ce mi biti zao da je prodam ali vec sam nasao naslednika (TA790GXB A3+)!!!
Ukusna, slatka, ne goji :d:d:d. Cenim da ce se i na njoj otkljucati ovaj moj X3...

Nema "B" u oznaci. Meni je jos rano za DDR3, ali ploca obecava. Konacno je i Biostar pojacao naponsku (6 fazna).

De joj nadje 6phase sekciju???

Sve Biostar 790GXn ploce imaju 4phase naponsku sekciju sa po 3 mosfeta po sekciji iliti fazi i nista vise od toga. Cak su i mosfeti neke od prethodnih generacija...

Poslednja izmena:
Ovaj HyperX trazi 2.3-2.35V za Cl3@800.

Rekao sam da uzimam jedan od gore pomenutih procesora, a to nije tvoj , nije ni SORD-ov vec staxm-ov :smoke: Danas bi trebalo biti preuzimanje :banana:

Cestitam na dobroj kupovini.Nego,svi imamo 0851 primerke...

Poslednja izmena:
zozrze i ostali, moja topla preporuka je Xigmatek Big Scorpion HDT-S1284

Cooler je MAMA!! Sa ventilotorom na cirka 1000 obrtaja odvaljuje Scythe Infiniti sa Zalmanovim ventilatorom na 1800 obrtaja za 10-15 stepeni!!!

Big Scorpion je apsolutni best buy cooler danas!

Evo da i ja prijavim uspesno otkljucan X3 710 na Biostar 790GXB. :)

Jel ima neko resenje za biostar ploce i njihovo downklokovanje NB i HT?

@ Nedjo-Hvala za toplu preporuku i info...

@ zevs-Jos uvek nema resenja za downclock HT i NB,ocekivao sam da ce polygon sa rebels havena to resiti nekim bios mod-om,ali nista jos uvek.

@ Nedjo-Hvala za toplu preporuku i info...

@ zevs-Jos uvek nema resenja za downclock HT i NB,ocekivao sam da ce polygon sa rebels havena to resiti nekim bios mod-om,ali nista jos uvek.

Ima reseeeenja, naravno.
Komotno mu namestis u BIOSu 2600MHz NB strap (za neklokovan procesor) i restartujes, a potom iz Win-a u AODu namestis HT mnozilac na 2600 i eto resenja. Sve radi.

Merdjutim, HT nema nekog uticaja na performanse samog rada CPUa. Da'l on stajao na 1600MHz koliko izbaci Biostar po difoltu ili na 2600, dodje mu na ~ isto. Glavnu ulogu igra NB frekvenca i performanse L3 skaliraju sa njenim povecanjeam, a samim tim i performanse tvog DDRa. :)

zozrze i ostali, moja topla preporuka je Xigmatek Big Scorpion HDT-S1284

Cooler je MAMA!! Sa ventilotorom na cirka 1000 obrtaja odvaljuje Scythe Infiniti sa Zalmanovim ventilatorom na 1800 obrtaja za 10-15 stepeni!!!

Big Scorpion je apsolutni best buy cooler danas!

Probao sam Xigmatek HDT-D1264 i uopste nisam zadovoljan njegovim performansama. Da bi dobro hladio mora fan da mu radi na max rpm a to je ~1300 sto stvara prilicnu buku. Na otvorenom je mozda ok ali kod mene u zarvorenom ali dobro provetrenom kucistu je prosecno (doduse ni ne kosta mnogo).

Xigmateg Big Scorpion kosta dilerski 1e vise u nabavci od Scythe Mugena tako da sam u VELIKOJ DILEMI !!!

Nekako mi Japanci ulivaju vise poverenja a ovi plagijat Kinezi tako, tako...

:S: HEEELP!

Evo nekih slicica Xigmateka Big Scorpiona: xigmatek.JPG i Scythe Mugena: Mugen.JPG.

Kako god, mislim da Xigmatek nije dorastao Scythe-u a skuplji je 1e u nabavci. Odlucio sam, pasce Scythe (ako se ne rasproda dok ja porucim).

Ima reseeeenja, naravno.
Komotno mu namestis u BIOSu 2600MHz NB strap (za neklokovan procesor) i restartujes, a potom iz Win-a u AODu namestis HT mnozilac na 2600 i eto resenja. Sve radi.

Merdjutim, HT nema nekog uticaja na performanse samog rada CPUa. Da'l on stajao na 1600MHz koliko izbaci Biostar po difoltu ili na 2600, dodje mu na ~ isto. Glavnu ulogu igra NB frekvenca i performanse L3 skaliraju sa njenim povecanjeam, a samim tim i performanse tvog DDRa. :)

Znam, nije mi do HT-a, vec do L3 :)
A nazalost 710 nije BE procesor tako da moguce povecati samo frequenciju NB.

A i taj racunar je otisao od mene, tako da sad radi ovako i ja mu vise ne mogu pomoci :)

nabavio sam 710 X3 0904, zaleteo se i nisam obratio paznju da sam za malo love vise mogao uzeti 720BE, no nisam ga jos otpakovao i bocnuo u masinu posto imam GA-MA78G-DS3H plocu i dvoumim se da li da uzimam 790GX+SB750.

- Sta bi dobio time, sem mogucnosti za otkljucavanje.
- Da li ima neko ko bi recimo uzeo procesor na 2-3 dana da testira da li moze da se otkljuca uspesno ili jos bolje ako ima mogucnost da pozajmi neku SB750 plocu da ja to testiram kod mene?

Poslednja izmena:
nabavio sam 710 X3 0904, zaleteo se i nisam obratio paznju da sam za malo love vise mogao uzeti 720BE, no nisam ga jos otpakovao i bocnuo u masinu posto imam GA-MA78G-DS3H plocu i dvoumim se da li da uzimam 790GX+SB750.

- Sta bi dobio time, sem mogucnosti za otkljucavanje.
- Da li ima neko ko bi recimo uzeo procesor na 2-3 dana da testira da li moze da se otkljuca uspesno ili jos bolje ako ima mogucnost da pozajmi neku SB750 plocu da ja to testiram kod mene?

Samo ploce koje imaju SB750 mogu da ga "otkljucaju" tako da ramizljanja skrenes u tom pravcu. Tehnicki cpu sa 3 jezgra je shit jer gro aplikacija vidi/radi sa 2 ili sa 4 jezgra. Tri jezgra niko ne vidi osim samog OSa tako da ne vidim koji ce ti vrag X3 ako neces/ne mozes da ga otkljucavas. :D

:smoke:

Samo ploce koje imaju SB750 mogu da ga "otkljucaju" tako da ramizljanja skrenes u tom pravcu. Tehnicki cpu sa 3 jezgra je shit jer gro aplikacija vidi/radi sa 2 ili sa 4 jezgra. Tri jezgra niko ne vidi osim samog OSa tako da ne vidim koji ce ti vrag X3 ako neces/ne mozes da ga otkljucavas. :D

to sto pricas je apsolutno netacno!!

sve aplikacije koje su multithreadovane bez problema vide tri jezgra!!

Pogledaj gomilu testova X3 procesora na Netu i videces da su brzi od DualCoreova samo zbog dodatnog jezgra!

Ako te mrzi da gledas po Netu imas u novom SK test 720-ke i X2 7750 gde nedvosmisleno mozes videti prednosti tri u odnosu na dva jezgra!

A evo ti i jedan primer u igrama:

ut3.gif

Poslednja izmena:

Stvarno bre zemljače, neki put baš znaš da lupiš.

Ja znam da (neke verzije?) sandre ne detektuju 3. jezgro, ali multithreding programi prvo najcesce nemaju ni potrebu da detektuju (ako on ima > 3 niti sistem ce sam da ih rasporedjuje po jezgrima), a oni koji detektuju (da bi izabrali tacno toliko niti) ne vidim sto bi imali problem :)

evo jos malo dokaza da je tri-core optimum danas:

Crysis_Warhead_Core_scaling_8800_GTX_800x600.png

Evo jos malo, samo za naseg druga zzorza:

;)

Nazad
Vrh Dno