Šta je novo?

Phenom II X3 -> X4 otključavanje :)

Zanimljivo, samo je pitanje da li je to otkljucano jezgro ispravno, na nekim primercima ce verovatno raditi OK, na drugima ce zezati, kao sto se zalio jedan na tom forumu da nije mogao da izgura Prime.

Da, neki su stvarno neispravni... Ali koliko vidim dosta njih lepo radi, a cena je dosta manja, tako da se isplati rizikovati, nisu lose sanse da se ubode ispravno jezgro :)

Poslednja izmena:
Sutra mi stize PII X3 720BE,ali nazalost nemam 790GX mb da probam.Ma da,za neko vreme...Ko zna...Zanimljiv info,u svakom slucaju.

I jel ima neki ponosni vlasnik 720 ili 710-tke da isproba?

Nisam siguran da AMD vecinu svojih X3 procesora pravi od ispavnih X4-ki...

Verovatno ce veoma mali broj primeraka biti 100% ispravan. Ipak, ukoliko nekome i X3 zavrsava posao, mogucnost otkljucavanja moze da bude samo cisti dobitak.

Zanimljivo ! :) Nije mi palo napamet da probam da ukljucim ACC kada mi je tu bio X3 720.

Sad ce oni koji imaju veze kod prodavaca opet da biraju primerke :d

Bas sad, razmisljam, koje smo mi lozane ljudi... :D Koliko je vas pomislilo:"E aj da kupim mozda ga i odkljucam iovako mi treba nov procesor"??? A ustvari to je marketinski trick... :p

Pa pazi neki otkljucani nece lepo da rade (tj to cetvrto jezgro nije stabilno), tako da skarta ima :)

Evo jedno glupo pitanje sa moje strane.Sta ako se pokaze da je otkjucano jezgro defektno?:trust:

Evo jedno glupo pitanje sa moje strane.Sta ako se pokaze da je otkjucano jezgro defektno?:trust:

Onda ga zakljucas ponovo (iskljucis acc).

Sad citam navodno samo serija 0904 moze da se otkljuca, tako da je moguce da je to AMD namerno pustio radi malo reklame, a opet moguce je da je neka greska :)

Onda ga zakljucas ponovo (iskljucis acc).

Sad citam navodno samo serija 0904 moze da se otkljuca, tako da je moguce da je to AMD namerno pustio radi malo reklame, a opet moguce je da je neka greska :)
Pa stigao mi je PII X3 720BE i izbunario sam neku Biostar 790GX plocu,ubo proc,usao u bios,prikazuje 3 jezgra.Posle stavljanja ACC na Auto i restarta bios prikazuje 4 jezgra.Potom sam disable ACC,restart i kad sam usao u bios i dalje je prijavljivao 4 jezgra.Sad,nemam puno vremena da se zezam sa plocom,ali nosim cpu kod mene,pa cu da vidim sta kaze sa Biostar TA 770 A2+.Uglavnom,moze da se otkljuca,ali nisam testirao stabilnost,zbog nedostatka vremena sa 790 GX plocom.Some other time...
Javljam se kasnije.

uuuu ovo predstavlja bas dobru kupovinu, samo da se nadje neki primerak koji se zaista otkljucava

CPU: 0904CPMW
MoBo: Asrock AOD790GX/128MB
--> Success

CPU: 0904EPMW
MoBo: Biostar 790GX XE
--> Success

CPU: 0904BPMW
MoBo: Biostar TA790GX 128M
--> Success

MoBo: Gigabyte MA790GP-DS4H
--> Success

CPU: 0904CPCW
MoBo: Biostar TA790A GX2
--> Success

CPU: 0904EPMW
MoBo: Asus M3A78-T
--> Failure

MoBo: Asus M3A78-T
--> Failure

CPU: 0904CPCW
MoBo: Jetway HA07
--> Failure

Pa stigao mi je PII X3 720BE i izbunario sam neku Biostar 790GX plocu,ubo proc,usao u bios,prikazuje 3 jezgra.Posle stavljanja ACC na Auto i restarta bios prikazuje 4 jezgra.Potom sam disable ACC,restart i kad sam usao u bios i dalje je prijavljivao 4 jezgra.Sad,nemam puno vremena da se zezam sa plocom,ali nosim cpu kod mene,pa cu da vidim sta kaze sa Biostar TA 770 A2+.Uglavnom,moze da se otkljuca,ali nisam testirao stabilnost,zbog nedostatka vremena sa 790 GX plocom.Some other time...
Javljam se kasnije.

Nista ti nece "reci" sa TA770, jer je za otkljucavanje potreban ACC, a ACC ide samo uz SB750 ;)

iz koje nedelje proizvodnje je tvoj X3 720?

Cela ova priča stane u jednu rečenicu:

According to some info around the net, some of the X3's aren't stable when working with all four cores, but apparently AMD did deliberately cut some good X4's into X3's so it's a lottery.

Pade li ikome na pamet da isproba ovo isto sa dualcore K10?

Nazad
Vrh Dno