Ljudi, uzeo sam GXB plocu i 710. procesor.
Jel moguce da ploca ne moze da tera HT ref. veci od 235 ??
Undercloackovao sam i Jezgra i NB i memoriju i i dalje je nestabilan.
Jok. Isto je i sa 3 jezgra.
@staxm Niiiiiceee
Eto razloga da ustekam malo kesha,TR ultra 120.
Nije ni ovaj TX2 losh,ali sto bi Fedja rekao,za vece napone je "mrsav".
Bez dalje dublje rasprave, pogledaj samo skorove na hwbotu za q6600@3800-4100MHz u CPU testu za Vantage perfomance i videćeš da je ovaj "moj"(nije više, treba da krene ka novom srećnom vlasniku) komad sa ovom ekstra povoljnom pločom i ramom, prišao ekstra, ekstra blizuLep OC, ali bas i ne razumem PII "histeriju". I dalje to kaska za Intelom. Dzaba overklokova na 6+Ghz sa LN2, to na vazduhu nece na 4GHz. Ovaj PII na 3.8Ghz ne dostize jedan E8200 na 4Ghz u igrama. Bas sam gledao na:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=18
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=19
Ispada da PII 920 izlazi "na tesno" sa E8200, prakticno su isti. AMD se ocigledno da ubrzati na 3.6-3.8Ghz, a Intel na 3.8-4Ghz. Ispada da se PII 920 OC prosecno za 32%, a E8200 za 46%.
ekstra skor, bravo majstore![]()
fina je to mashina nema shta![]()
Jel to max za CPu da prodje 3dmark?
I evo,po ko zna koji put,u temi koja diskutuje o AMD procesorima,mora neko da flejmuje,hejtuje,omalovazava...AMD sa komentarima tipa:Sve je to lepo,ali Intel ovo i ono...Dokle?
U ovo ozbiljno sumnjam, mozda CPU Vantage, ali realni testovi (igre) svakako ne.Bez dalje dublje rasprave, pogledaj samo skorove na hwbotu za q6600@3800-4100MHz u CPU testu za Vantage perfomance i videćeš da je ovaj "moj"(nije više, treba da krene ka novom srećnom vlasniku) komad sa ovom ekstra povoljnom pločom i ramom, prišao ekstra, ekstra blizu
cheers
U ovo ozbiljno sumnjam, mozda CPU Vantage, ali realni testovi (igre) svakako ne.
Koje ti to argumente imas? Dobru volju da branis nesto? Sedi dole, 1!
Samo Vantage i gledam. Samo sam njega probao, pa mogu da upoređujem, ostalo ne mogu, a vidim da se i ti možda slažeš za Vantage.
Kao što vidiš, na 3600MHz u CPU skoru sam imao 12350, a sa 200MHz više, zategnutijim ramom i NB@2800MHz, 13030 što je skoro 700 poena. Nagađam, ako bih kojim slučajem mogao da ga poteram za još 200MHz više(@4GHz) imao bih oko 13700 poena, što je za max nekih 500 poena manje od q6600 na otprilike istom kloku.
Možda više nije "možda" već se sada slažeš 100%. Po meni ogroman napredak za AMD, ali pod tim mislim samo ako ubodeš 720BE koji se otključava i da možeš da ga OC@3600MHz, jer je to otprilike isti cenovni rang sa q6600, a ne znam koji bi drugi Quad intel mogli da poredimo sa ovim.
:wave:
Da, tako je, ali izmedju PII na 3,6Ghz i Q6600 na 3,6Ghz biram Q6600 na 3,6Ghz. No ovo sada vec odlazi od teme a to je OC PII, dakle samo napred, poteraj to na 4Ghz! :wave:
stax kralju. kako si napucao NB na 2800, a se muchim i sa 2600? koja voltaza za Nb core? ja na GA imam samo +0.neshto, ne znam tachno koliko je defolt i koliko smem da je dizem.
940BE + GA 790X UD4 kombinacija
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari