Šta je novo?

Phenom II X3 720BE OC

@staxm Niiiiiceee:)
Eto razloga da ustekam malo kesha,TR ultra 120.
Nije ni ovaj TX2 losh,ali sto bi Fedja rekao,za vece napone je "mrsav".

Poslednja izmena:
Ljudi, uzeo sam GXB plocu i 710. procesor.
Jel moguce da ploca ne moze da tera HT ref. veci od 235 ??
Undercloackovao sam i Jezgra i NB i memoriju i i dalje je nestabilan.

Jok. Isto je i sa 3 jezgra.

Nemam više konfiguraciju, pa da vidimo šta bi rekao ovaj moj. Nisam ni pokušavao da podižem HT, jer imam otključan množilac.

@staxm Niiiiiceee:)
Eto razloga da ustekam malo kesha,TR ultra 120.
Nije ni ovaj TX2 losh,ali sto bi Fedja rekao,za vece napone je "mrsav".

Stvarno je za veće klokove potreban TRUE ili nešto u toj klasi

:wave:

Lep OC, ali bas i ne razumem PII "histeriju". I dalje to kaska za Intelom. Dzaba overklokova na 6+Ghz sa LN2, to na vazduhu nece na 4GHz. Ovaj PII na 3.8Ghz ne dostize jedan E8200 na 4Ghz u igrama. Bas sam gledao na:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=18
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=19

Ispada da PII 920 izlazi "na tesno" sa E8200, prakticno su isti. AMD se ocigledno da ubrzati na 3.6-3.8Ghz, a Intel na 3.8-4Ghz. Ispada da se PII 920 OC prosecno za 32%, a E8200 za 46%.

I evo,po ko zna koji put,u temi koja diskutuje o AMD procesorima,mora neko da flejmuje,hejtuje,omalovazava...AMD sa komentarima tipa:Sve je to lepo,ali Intel ovo i ono...Dokle?

ekstra skor, bravo majstore:)

fina je to mashina nema shta ;) :)
Jel to max za CPu da prodje 3dmark?

Lep OC, ali bas i ne razumem PII "histeriju". I dalje to kaska za Intelom. Dzaba overklokova na 6+Ghz sa LN2, to na vazduhu nece na 4GHz. Ovaj PII na 3.8Ghz ne dostize jedan E8200 na 4Ghz u igrama. Bas sam gledao na:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=18
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=19

Ispada da PII 920 izlazi "na tesno" sa E8200, prakticno su isti. AMD se ocigledno da ubrzati na 3.6-3.8Ghz, a Intel na 3.8-4Ghz. Ispada da se PII 920 OC prosecno za 32%, a E8200 za 46%.
Bez dalje dublje rasprave, pogledaj samo skorove na hwbotu za q6600@3800-4100MHz u CPU testu za Vantage perfomance i videćeš da je ovaj "moj"(nije više, treba da krene ka novom srećnom vlasniku) komad sa ovom ekstra povoljnom pločom i ramom, prišao ekstra, ekstra blizu ;)

ekstra skor, bravo majstore:)

cheers

fina je to mashina nema shta ;) :)
Jel to max za CPu da prodje 3dmark?

Jeste, nisam mu više dodavao više voltaže, a izgleda da je dosta voli i sve to pri sobnoj temp od 25°C

Nisam stigao do 4GHz za slikanje, mada se i nisam nešto specijalno trudio. Ispada da je najveći klok koji sam uspeo da uhvatim i ujedno najveći na kom sam uspeo da izvrtim Vantage i to nijednom test nije pukao na tom kloku

I moram da se izvinim svima koje sam doveo u zabludu, jer sam pogrešio u nedelji proizvodnje ovog 720BE.
Kod Joke sam gledao ostale komade 720BE i svi su bili iz 0903 nedelje, ali reklo bi se da nisam dobro gledao, jer je ovaj komad 0851 FPAW. To sam tek malopre video kad sam ga čistio:

I evo,po ko zna koji put,u temi koja diskutuje o AMD procesorima,mora neko da flejmuje,hejtuje,omalovazava...AMD sa komentarima tipa:Sve je to lepo,ali Intel ovo i ono...Dokle?

Koje ti to argumente imas? Dobru volju da branis nesto? Sedi dole, 1!

Bez dalje dublje rasprave, pogledaj samo skorove na hwbotu za q6600@3800-4100MHz u CPU testu za Vantage perfomance i videćeš da je ovaj "moj"(nije više, treba da krene ka novom srećnom vlasniku) komad sa ovom ekstra povoljnom pločom i ramom, prišao ekstra, ekstra blizu ;)

cheers
U ovo ozbiljno sumnjam, mozda CPU Vantage, ali realni testovi (igre) svakako ne.

Poslednja izmena:
U ovo ozbiljno sumnjam, mozda CPU Vantage, ali realni testovi (igre) svakako ne.

Samo Vantage i gledam. Samo sam njega probao, pa mogu da upoređujem, ostalo ne mogu, a vidim da se i ti možda slažeš za Vantage.

Kao što vidiš, na 3600MHz u CPU skoru sam imao 12350, a sa 200MHz više, zategnutijim ramom i NB@2800MHz, 13030 što je skoro 700 poena. Nagađam, ako bih kojim slučajem mogao da ga poteram za još 200MHz više(@4GHz) imao bih oko 13700 poena, što je za max nekih 500 poena manje od q6600 na otprilike istom kloku.

Možda više nije "možda" već se sada slažeš 100%. Po meni ogroman napredak za AMD, ali pod tim mislim samo ako ubodeš 720BE koji se otključava i da možeš da ga OC@3600MHz, jer je to otprilike isti cenovni rang sa q6600, a ne znam koji bi drugi Quad intel mogli da poredimo sa ovim.

Koje ti to argumente imas? Dobru volju da branis nesto? Sedi dole, 1!

Niko nije tebe licno prozvao,nemoj da pocinjemo raspravu,mislio sam generalno.U ovoj temi niko nije spomenuo Intel pre tebe,sto ce reci da nismo poredili performanse sa Intel procesorima,vec samo OC sposobnost PII X3 720BE.Tako da mi nisu potrebni argumenti za Intel vs AMD.
Sto se tice "sedi dole,1"...Lepo se ponasaj,da ne bi dobio ukor.:d

Poslednja izmena:
Samo Vantage i gledam. Samo sam njega probao, pa mogu da upoređujem, ostalo ne mogu, a vidim da se i ti možda slažeš za Vantage.

Kao što vidiš, na 3600MHz u CPU skoru sam imao 12350, a sa 200MHz više, zategnutijim ramom i NB@2800MHz, 13030 što je skoro 700 poena. Nagađam, ako bih kojim slučajem mogao da ga poteram za još 200MHz više(@4GHz) imao bih oko 13700 poena, što je za max nekih 500 poena manje od q6600 na otprilike istom kloku.

Možda više nije "možda" već se sada slažeš 100%. Po meni ogroman napredak za AMD, ali pod tim mislim samo ako ubodeš 720BE koji se otključava i da možeš da ga OC@3600MHz, jer je to otprilike isti cenovni rang sa q6600, a ne znam koji bi drugi Quad intel mogli da poredimo sa ovim.

Da, tako je, ali izmedju PII na 3,6Ghz i Q6600 na 3,6Ghz biram Q6600 na 3,6Ghz. No ovo sada vec odlazi od teme a to je OC PII, dakle samo napred, poteraj to na 4Ghz! :wave:

Poslednja izmena:
Glupo je porediti dual i quad (dobro triple + 1). U igricama E8xxx i moze da se drzi, ali to je to, jer igre ne koriste sva jezgra, po toj logici je E8xxx dosta bolji i od i7 :)

3,5 je neki moj max,sa trenutnim hladjenjem,napajanjem i plocom...Nadam se,da cu posle nabavke ove tri stavke izvuci jos 200-300 mhz.Inace,Hyper TX2 je poliran,stavljena je ocz freeze extreme pasta i umesto fabrickog venta montirana noctua 92mm.Saveti u vezi izvlacenja jos kojeg mhz na trenutnom setup-u su dobrodosli.

Prilozi

• prime.jpg
    prime.jpg
    283.1 KB · Pregleda: 102
stax kralju. kako si napucao NB na 2800, a se muchim i sa 2600? koja voltaza za Nb core? ja na GA imam samo +0.neshto, ne znam tachno koliko je defolt i koliko smem da je dizem.
940BE + GA 790X UD4 kombinacija

Fini skorovi. Nego sledeci put bar postavite u nazivu teme 56k warning ako mislite da kacite ovolike slike. Ima nas jos uvijek koji smo na dial-up.

stax kralju. kako si napucao NB na 2800, a se muchim i sa 2600? koja voltaza za Nb core? ja na GA imam samo +0.neshto, ne znam tachno koliko je defolt i koliko smem da je dizem.
940BE + GA 790X UD4 kombinacija

Pa trebao si da uzmeš biostar ploču :D
Na biostaru za Vnb ima 4 koraka(difoltni +3), stavljao sam prvi i drugi korak, a ne sećam se tačno koje vrednosti

Nismo se razumeli. ima na GA koraka koliko 'osh, ali ne znam koliko smem da dizem. ima za 0.025v su koraci pa do nekih +0.625 za NB Cpu, a samo za NB imaju tri korala po +0.1v.
jel od cpu-a zavisi koliko ce ici NB ili od ploche?
ma kakav biostar. deluje kao kineska igrachka u odnosu na ovaj ga, plus ima i CF :)

nije losh cpu skor

u visti je manji nekih 200 poena, al neshto mi opet ovo mnogo

Poslednja izmena:
Fantasticni rezultati, sve u svemu, fantasticni, bravo!
AMD je krenuo da radi poso!

Poslednja izmena:
@nikolas
ochekivao sam bolji rez od core i7 + 100MHz si u plusu
jel to sa ukljuchenim Ht-om?

@prostreet
hvala, super je fenomche, a malo koshta, relativno

Poslednja izmena:
Evo i moj score, onako na prvu, postavka 24/7h, ako treba moze jos da se nateze. :D :p

3DMark06.jpg

Poslednja izmena:
@demios

Pogresno si me razumeo,prvi rez je bio bez HT.

Znaci ista karta ,isti driveri,ostavio sam proc na 4000MHz jer mi je to 24/7 i to je to.

Moj komentar je ,razlika u poenima na slicnom kloku proca,a karta je default.(samo druga platforma)

Ovaj drugi rez je sa ukljucenim HT @ 4200MHz :p

Joj Nidzo kasapine, ode score u ***ac :D :wave:

Poslednja izmena:
au...ti ga bash razglavi shmekerski. aj mi zajmi taj proc da se poigram malo :)

Dobro ljudi imate temu I7 pa se tamo masite tim rezultatima, nasli ste da poredite procesore od 130 evra i od 300 evra ili koliko vec...

zbilja Nidzo omasio si thread i cenovnu klasu ...... :D
Imas onih 110000 u 3dmark03 na DDR2 platformi bolje to da ceras ..... jer kad se upari ovaj 4870X2 sa nekim Phenomom na DDR3 bojim se nece ti ni dve i7edmice pomoci :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno