Šta je novo?

Pes4

Ovaj Boris kao da mi je brat. Na forumu smo obojica od avgusta,imamo isti broj postova,igramo iste igre,imamo istu graficku,kupujemo isti DVD-rezac...

Djes Buraz... ;)

Djes!!! Pazi da ti ne strada motor,teras ga puno u crveno.

Danas sam nabavio igru na DVD-u (oko 1.93GB) medjutim nakon instalacije krajnji folder u program files-u je tezak oko 860MB. Da li je ovo ok ili je u pitanju neka sakata verzija?

Ja sam juce nabavio PES4 na jednom CD-u,i imaju i komentatori. Ne vidim u cemu moze da bude razlika izmedju DVD i CD verzije?

Razlika je u tome sto DVD verzija ima komentatore na engleskom,spanskom, francuskom... Nije u pitanju nikakva sakata verzija, instalacija je 850Mb...

tacno... samo podrska za jezik/komentatore se razlikuje.. i da obavezno italijana pustite englezi su jako losi...

inace da dodam da smo kod hajlija ceo petak peglali 2vs2 i bilo je neverovatno dobro...

igra je automatski bolja i dublja za jos 35%

naravno da je igra bolja i dublja kad si primio 2 x po 7 komada, 1 x 6, 1 x 5 ... :d

sva sreca pa nisam igrao sa tobom kad sam primao po 7 komada :D

Nego jeste provalili kako golmani imaju tako debilne reakcije(nereakcije), znaci uopste se ne pomere, samo isprate pogledom nikad sporiju loptu, i ti sad mislis kao zna golman, verovatno ce da izadje, kad ono ulazi u go... da li to mozda ispravlja onaj patch sto je izasao..??

Da, golmani su zaista poprilichno nezainteresovani za celu igru, mada se meni nije do sada desilo da odgledaju sporu loptu i da primim gol. Jedino shto su Djidji-ja nagruvali, ne moz' mu dati gol :)

@ azda: jednom si primio samnom, drugi put od mene 7 komada, ako cemo bash da brojimo :p

playerPA je napisao(la):
Razlika je u tome sto DVD verzija ima komentatore na engleskom,spanskom, francuskom... Nije u pitanju nikakva sakata verzija, instalacija je 850Mb...

Jel ima Milojko,zvani "Aut za Holandiju"?

Da li koristite joypad ili igrate na tastaturi? Da li moze da se kupi neki solidan joypad za ~20 jevreja?

Mozes da kupis kvalitetan gamepad za te pare, ali "obichan" tj. bez dva analog stick-a.
Koja ja ni ne koristim za PES&WE.
Mi koristimo 3 THRUSTMASTER gamepad-a, placena po ~1000din josh od pojavljivanja PES3 kod nas, i dalje shljakaju dobro. dobili su epitet neunishtivi.
Pre toga smo uzeli jednog jadnog genius-a koji je potrajao nedelju dana.

Boris Lozac je napisao(la):
Oce neko konacno da kaze razliku izmedju PES i WE??
Da li da uzimam PES4 ili da cekam WE8, i kad on uopste izlazi....??

Jednom zasvagda - postoje tri verzije svakog izdanja Konamijevog fudbala

Prvo se pojavljuje japanski Winning Eleven (u ovom slučaju 8) koji se izbaci samo za konzole, zbog strahovito malog interesovanja za PC igre tamo.

Posle mesec-dva na red dolazi Pro Evolution Soccer (u ovom slučaju 4) koji se izbacuje na svim konzolama i PC-ju, ali ISKLJUČIVO za Evropu. Dakle, Konamijev fudbal se zove PES samo u Evropi i identičan je japanskoj varijanti, bez prednosti i mana.

Na kraju, izbacuje se verzija za Sevenu Ameriku koja nosi ime Winning Eleven International. Ona obično kasni 3-4 meseca i donosi nikakve ili praktično nevidljive izmene, i ne vredi je čekati.

Kod nas kod dosta ljudi vlada fama da je WE bolji, ali nije. U pitanju je ista stvar. Moja preporuka je da uvek nabavite PES.

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Da li koristite joypad ili igrate na tastaturi? Da li moze da se kupi neki solidan joypad za ~20 jevreja?

Mislim da bi ti se dopao Logitechov Dual Action Gamepad, košta nešto više od 20 evra. U principu, igranje je bolje preko digitalca, ali ti desni analogni džojstik omogućava izvođenje trikova koje ne možeš da izvedeš ni na koji drugi način.

Igranje na tastaturi je gubljenje vremena...

forsaken demon je napisao(la):
Igranje na tastaturi je gubljenje vremena...

Ne lupaj bre forsaken!
Daleko od toga da se na pad-u igra bolje nego na tastaturi.
Isto je, naravno ako znas. Ako ne znas... Uchi....

Azda' je napisao(la):
tacno... samo podrska za jezik/komentatore se razlikuje.. i da obavezno italijana pustite englezi su jako losi...

inace da dodam da smo kod hajlija ceo petak peglali 2vs2 i bilo je neverovatno dobro...

igra je automatski bolja i dublja za jos 35%
2on2 je keva bash, mnogo zanimljivo
po meni je pes4 igra godine, jebo doom3, hl2 i sl koje smo igrali po 10-20h dok ne predjemo,i onda u fioku

Ja preporucujem Saitek gamepad, u mom slucaju model je P220 digital...
Znaci ne biste verovali sta je sve preziveo, od bacanja u pod, udaranja rukom iz sve snage, gazenje klompama, svaki put kad sam izgubio ili primio gol, bio je bacen na pod.. To je bilo sve dok smo igrali WE7 sad vec nekih 7,8 meseci...
I onda se desilo da je nonstop isao u levo, i nismo mogli da ga popravimo, ali je onda ortak Bojanche samo ocistio neku prasinu ili sta vec, i opet je proradio, i evo sad ponovo trpi mucenje u PES4-ci....
Znaci totalna preporuka za SAITEK gamepad-ove, znaci cisto sumnjam da bi neki drugi izdrzao ovoliko mucenje, znaci bas je bilo izivljavanje..!! ;)
A Geniuse nikako ne uzimajte, znaci sje*u se za 2 nedelje max....

Za Geniusa znam da tradicionalno pravi smece. Vidim da u Piramidi ima shirok izbor (http://www.pyramid.co.yu/categories.php?cat=GPD), ali samo Logitech i Saitek, Trust ne. Ako je ono sto Boris kaze tacno onda je Saitek P220 za 15 evra best buy. Negde sam procitao da je i Logitech WingMan RumblePad odlican (cena mu je Imtelu oko 27e - http://www.imtel.co.yu/mpcen.htm, u Piramidi je preskup - 37e). I Logitech Dual Action Gamepad koji je pomenuo forsaken deluje ozbiljno (opet u Imtelu je cena 24e, a u Piramidi 27e). Bitno mi je da bude izdrzljiv jer kad krene da se rabi to ce biti pakao za njega :).
@Jox, koji je model tog Trusta? Vidim da Imtel ima 850F koji kosta 20e.
Ako je neko isprobao sve ili vecinu ovih modela neka ostavi utiske tipa koji bolje lezi u ruci, kako se pokazao u PES4 (posto planiram da ga tu i najvise koristim) i sl., thx.

Saitek P220 odlicno lezi u reci, ima 8 dugmica, i stvarno je IZDRZLJIV(vec sam napisao ukratko sta smo mu sve radili, ima tu jos dosta stvari tipa, za to kratko vreme kad smo igrali sa drugim dzojstikom, Saitek je bio vezan za radiator i onda kad recimo primim go, jednom nogom ga gazim iz sve snage.. itd..)... i USB je veza, posto vecina novih kucista nema Gameport, osim ako nema posebnu zvucnu, tako da obratite paznju na to kad uzimate...

Preporuka i za Saitek P150; takodje 8 dugmica (6+2) i veoma je robustan.
Genius je takvo djubre da to nije normalno - ja sam uspeo da polomim njihov gamepad za nedelju dana sasvim lagane upotrebe :(

Roy Jones Jr. je napisao(la):

SpeedLink Bullfrog,oko 15 evra.Prezadovoljan sam.Ima vibraciju i 2 aanalogne rucice.

Logitech Rumblepad 2.
Po meni najbolji joypad koji sam probao do sada(probao i imao ih dosta od geniusa,saiteka ...),dizajn je isti kao sonijev joypad-znaci dva analogna,vibracija uz to sto je sa strane presvucen nekom gumom protiv proklizavanja!Tastera ima dovoljno za sve sportske simulacije(PES,NBA,Madden) 10+2 na analognim=12!Jos ako upravljas na levom analognom ostaje ti "krstic" +4 dugmeta jos!
Za izdrzljivost jos nemam pojma za sad sljaka i nadam se da ce jos dugo!
Sto je najbolje cena nije velika za sve ovo... 25evrica

jox je napisao(la):
Ne lupaj bre forsaken!
Daleko od toga da se na pad-u igra bolje nego na tastaturi.
Isto je, naravno ako znas. Ako ne znas... Uchi....

Igrao sam godinama na tastaturi, neka hvala, ostavljam to "zadovoljstvo" tebi. Ovo nije 1990. godina i svako ko sebe smatra igračem morao bi da ima džojped. Ima ih stvarno dosta, u svim cenovnim kategorijama.

Ma dobro jox i forsaken ne idite u krajnosti ko sta voli neka koristi...

Sto se tice igranja u multiju keva, sve je proradilo skoro iz prve ( jer hajli ima samo 4 usb slota :) ) pa smo tu malo cackali cak je i misha slikao sva tri gamepada i tastaturu pa ako hajli cuva slicicu nek je okaci kao cutie :D

utrcavanja kombinovanje bunker ma sve je iha prisutno i vredi jako :) probati...
sto se tice koji gamepad Logitech Dual Action Gamepad za mene je keva jedino mu je 'krstic' shit ali ko igra na analognim ima savrseno da mu funkcionise.

Azda' je napisao(la):
sto se tice koji gamepad Logitech Dual Action Gamepad za mene je keva jedino mu je 'krstic' shit ali ko igra na analognim ima savrseno da mu funkcionise.

Ja ipak igram preko digitalca, jer mnogo brže reaguje na komande. I meni se u početku nije sviđao krstić, ali kada se malo "razradi" postaje ekstra.

Ima li neko iskustva u igranju ove igre preko neta ili preko direktne dial-up konekcije? Koje su max i min konekcije na kojima ste igrali. Postoje li neki serveri gde se okupljaju igraci ovog najboljeg ikad, u stvari jedinog pravog fudbala ;-)

Vrh Dno