Šta je novo?

PES 2012

@dulsrules, gatuzo odavno vise nije standardan, tu su Ambrosini i Van Bomel, a sto nema te ocene ne znam, napisi im pismo...Po ocenama je i Kristiano Ronaldo za klasu bolji od Mesia, a svi znamo kakva je realnost, kao sto rekoh ne moze se sve vrednovati ocenema...

@G!!!, to tako izgleda na tim klipovima, a da li ce tako biti i u finalnoj verziji igre ostaje da se vidi.

Poslednja izmena:
Novi klipovi :)

[YOUTUBE]JF3eLatNOqw&list=UUYOFCSmD0oHU[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]TnDtf3PyI7c&list=UUYOFCSmD0oHU[/YOUTUBE]

@'DoG, ja ne znam da li treba da okacim sliku na kojoj sam nacrtao da se tema zove "PES 2012", a ne "koji fudbal igrati?" pa da ti ne smaras o FIFI.
Iznosis isusktva: stvarno si izneo izuzetno iskustvo, neprocenjivo, Aj relano nemoj vise baljezgati.

@Boris Lozac, istina, kad te neko zove da "pikate neki fuzbal" ne zove te na FIFU, zove te "e brate aj svrati na PES skuplja se neka ekipica" :) imam neki trip kad bi me neko pozvao na FIFU automatski bi pomislio da je derpe :d

hahahahahaha...SO TRUE!

Secam se da je neko prosle godine napisao "FIFA je bolja igrica, PES je bolji fudbal.

Elem, da ne spamujem....mene kod PES-a izuzetno nerviraju deprimirajuce glupi ofsajdi koje sudija svira uvek cak i kada je u istom igrac koji nema veze sa igrom (uticajem na igru).

Mene oduševljavaju kartoni. Ponekad je nemoguće dobiti drugi žuti.

Instalirao sam PES 6 pre 2-3 dana, niko od tada nije ni pomenuo 2011.

Poslednja izmena:
Mene oduševljavaju kartoni. Ponekad je nemoguće dobiti drugi žuti.

Instalirao sam PES 6 pre 2-3 dana, niko od tada nije ni pomenuo 2011.

Stoji da je PES 6 bio dobar tada, ali kretnja u 4 smera, nema punjenja dodavanja i mnogo mnogo drugih stvari mi prosto ne dozvoljavaju da ga igram u 2011 godini, jednostavno vreme ga je pregazilo, pes6 mi je nesto poput tetrisa i kad to kazem ne mislim na grafiku.

Sve to zvuči odlično, tj zvučalo je kad smo prvi put čuli za njih. Kretanje u 360 stepeni, pa posle manuelni pas, zvučalo je odlično. Ali, realno, nije mnogo poboljšalo igru, šestica je i dalje uzbudljivija i zabavnija. Čini mi čak i da je bolja od Fife 11. Zato se i nisam mnogo uzbuđen zbog ovog kontrolisanja dva igrača u isto vreme. Zvuči fino, ali i pre sam čuo lepe stvari, i dobio frustrirajuće nezanimljive igre.

Ovo kontrolisanje drugog igraca sa right stickom je genijalno...videcemo kako ce se pokazati u praksi, s obzirom da otvara dosta mesta potencijalnim bagovima...

****te, za ovu kontrolu drugog igraca treba da pritisnem R3+desni stick, a da pri tome i dalje koristim svoje JEDINE dve ruke da kontrolisem glavnog igraca. Miisssim...smesno. Nema to pojma da uspe u praksi.

šestica je i dalje uzbudljivija i zabavnija.

To je ono sto meni fali jos od PEs 5/6 ere, sto nijedan pes posle toga nije imao.

Da je Konami posle PES 6 u narednom izdanju samo malo poradio na detaljima ja cisto sumnjam da bi se danas uopste i pominjalo ime Fifa na PC. Konzole su vec druga prica. Ali koliko se secam da je tadasnje izdanje PES-a (2008) najavljeno kao REVOLUCIONARNO i zaista je bilo, pes od tog izdanja vise nije ni malo licio na pes 3, 4, 5, 6 tj na pravi digitalni fudbal. Cinjenica je da je radjeno na nekoj sminci i pokusano je nesto ali od izdanja 2008 pa preko 2009, 2010 i 2011 PES ne lici na sebe. Upravo oni temelji igre koji su godinama privlacile igrace su iz korena izmenjeni i pes sve vise podseca na fifu. Sad nekome vise lezi PES nekome FIFA i to je nebitno ali istina je da je PES do svog 6 izdanja bio bez konkurencije najbolji fudbal. I dan danas igram PES 6 sa poslednjim Shollym patch-om a najverovatnije cu ga nastaviti igrati cak i posle izlaska PES 2012 na trziste ali se nadam samo da ce me 2012-ica makar malo podsetiti na 6-icu. Tehnicki on ce biti mnogo sredjeniji i doteraniji od 6-ice ali jednostavno se nadam ali u isto vreme i cisto sumnjam da ce moci pruziti zadovoljstvo fudbalske utakmice u pravom smislu te reci kao sto to cini nekoliko godina stara igra PES 6.

[YOUTUBE]jSkKMM7zM0s&feature=player_embedded[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]vq7PahSFmNs&feature=player_embedded[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]V7MUxDYgUsQ&feature=player_embedded[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]ELwTRGqizXo&feature=player_embedded[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]FVP_IgCqtD8&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

Po ovom gameplayu vec vidim da mi se fudbal uopste ne svidja. Kad bih u stvarnosti morao ovakav fudbal da gledam, pucao bih sebi u glavu! Nijedna akcija ne traje duze od 3,5 sekunde. Na toliko cesto timovi menjaju posed lopte. Zeludac me zaboleo dok sam gledao.

Ono sto sam primetio, ali s obzirom da ima malo prekrsaja ne mogu da budem siguran, je da faulovi nisu popravljeni i da i dalje ima ona glupost da odbrambeni igrac u cistoj situaciji umesto ispucavanja ka centru sutne u korner..e da, i na prvom klipu pri pocetku napadac uspeva da sutne bukvalno kroz dva igraca odbrane a zatim se lopta od golmana odbija ka jedinom preostalom napadacu koji trci dok tri igraca odbrane gledaju i daje gol...to mi izgleda kao ona situacija kad je reseno da ga primis/das...

Seljaci :(

[YOUTUBE]Q51HrHjB1Zk&feature=player_detailpage#t=62s[/YOUTUBE]

Nov klip, gledati od 1:00.

Krajem oktobra bi trebalo, ako je sudeci po prethodnom.

Ova dvojica sto igraju su retardi, nijedan u kazneni nije usao, nijedan centarsut, na ovom klipu vidis samo gomilu dodavanja i to je to...

Najveci problem poslednjih 3-4 verzije pesa je sto je igra postala random!!! SKILL NE IGRA NIKAKVU ULOGU KOLIKO GOD TI DOBRO IGRAO TO NEMA VEZE MOZES 5-0 DA IZGUBIS OD NEKOG POTPUNOG KRETE*A, i to je ono sto fali u odnosu na PES 6, realno retardiran je onaj koji 2011 godine igra pes 6 jer je to arkada najobicnija ali bar znas da ako si bolji odvalices nekog u 9 od 10 tekmi i to je to.

Ovde kako god igrao ako krene po zlu kraj, tvoji igraci ti seku sopstvene pasove, nenormalan kriterijum sudjenja, nemoguci odbici, retardiran golman...*** nema tu mnogo mudrovanja, igra je losa zbog toga, verovatno ce i ova takva biti, uneli su mnogo novina, mnogo zakona fizike i to se manifestuje da je igra krajnje random i tu spasa nema, dok je bila prostija(PES6) znalo se ko "vozi traktor a ko otvara kapiju", u PES 6 imas kretnje - gole, dole, levo, desno, i jos cetri po kosinama i dovoljno da se ukosi na 16-17 metara napunis sut do pola i to je gol u raslje, ili prodjes po strani ubacis u "16" i lik je zategne u suprotne raslje kao da je sa planete kripton, to je bila ta jednostavnost i ko je savladao te "zakone pes-a" bio je master igrice, ovo sad je toliko nenormalno i random da ne znas sta ce se desiti posle 2 dodavanja a ne da li ces dobiti ili ne dosta slabijeg protivnika od sebe...

ne vidim nikakvu buducnost u PES serijalu...da se razumemo FIFA nikada nije bila opcija, to je posebna prica, svake godine je probam par tekmi i na tome se zavrsi, glupo je trositi vreme pisati o toj nazovi simulaciji...

Poslednja izmena:
Meni ovaj poslednji klip što je postavio Axel sasvim pristojno izgleda :)
doduše nisam igrao PES već par godina...

Sta bih voleo u 2012 verziji : da srede igranje preko net-a, dakle bez pederluka u sred tekme jedan ode i nikom nista, bolju igru 2vs2 [ da ne bude haoticno menjanje igraca i zbunjivanje - ne mogu da opisem ali ko je igrao zna o cemu se radi].

Voleo bih da se ne kajem ako dam 20-30e i da imam gorak ukus u ustima posle toga. Za malo da kupim 2011 ali bih se smorio upravo zbog one retardacije setanja oko lopte pri prijemu sto u test verziji nije bilo, i ocajne net igre gde sam samo slushao o frustracijama a nista pametno i lepo nisam cuo...

Kinta nije bitna koliko ce da kosta, barem meni, samo kada bi ova dva aspekta resili ja bih bio zadovoljan..

Sve je tacno sto pricate.. kad se setim da je menjanje igraca bilo JOS gore, ovo je kao patch-ovano :d Polako gubim veru da mogu da se vrate na stare staze, sa jedne strane znam da je to tim koji je pravio sjajne verzije do 2008, a sa druge ne zna di bije od nove generacije konzola.. PES2011 je trebao doci sa upozorenjem na kutiji, majkemi.. moze izazvati nervni slom.

eh sad - nervni slom zbog igre, sta li tek radis kad te riba dampuje.Ma bice dobar PES12, ja sam igrao dobra 3 meseca online PES11, iako verovatno vise necu igrati online zbog gorenavedenih razloga ne kajem se zbog ogromnih 30e ulozenih u Konami.Ako podelim taj iznos sa preko 1000 online odlicnih tekmi to mu dodje na sasvim pristojan gamethrill za ulozeni novac, if u catch my drift...

Pa tebi kad je PES 2011 bio dobar, 2012 ce ti biti odlican! PES 2011 je najobicnije djubre od igre. 2010 takodje. 2009 takodje. 2008 takodje. Catch my drift?

Danas sam ponovo igrao PES 6. ;)

Ako se dobro secam, najbolji pes koji sam ja igrao bio je demo za jednu od ovih instanci, ako se varam bio je to demo za 2008. Bila je u demou Valencia, i jos 3 ekipe.

Ali u cemu je fora da Konami izbaci demo igre koji se totalno razlikuje od full-a? Secam se, msm da je 10-ka bila, bila je Nemacka i Francuska da se bira, prvi put kad sam igrao bilo je bas ono 'wau' nakon 2009 bas onako osvezavajuc i dobar, da bi na kraju 10-ka bila krs i totalno arkadnije od demo-a.

Meni je Pes 2011 do jaja. Na telefonu.. kad ga drzim ispod struka...

Meni je demo od 2011 bio najbolji PES ikad.

Jel neko zna u opste hoce li PES 2012 biti u 3D formatu???
Mozda je neko i spomenuo, ali otisao sam odmah na poslednju stranu pa nisam ni gledao...
Fifa 12 je najavila igricu u 3D formatu, pa predpostavljam da ce KONAMI uraditi isto zbog konkurencije...
Pouzdana informacija mi treba...

Nazad
Vrh Dno