Šta je novo?

PES 2012

Problem je sto su stvarno krs poslednjih par verzija, nekima to smeta manje nekima vise, mene dovodi do nervnog sloma 2011 recimo, ali vidim i znam da su sposobni da naprave perverzan fudbal, kao sto su bili u PS2 eri i ranije. Kao i svake godine sto mora da se ponavlja, PES ima 'nesto' a FIFA to nema, i ovi sto ubedjuju da i FIFA ima to, mi dodje isto kao da mi kazu da je banana crvena, samo treba malo duze da je gledam pa da shvatim da je crvena..

PES ima 'nesto' a FIFA to nema, i ovi sto ubedjuju da i FIFA ima to, mi dodje isto kao da mi kazu da je banana crvena, samo treba malo duze da je gledam pa da shvatim da je crvena..

Ma nema tu ubedjivanja, nekome odgovara Fifa, nekome PES.
Mene jedino nervira sto se ako se vec porede igre ne prica o necemu sto je opipljivo(kao sto je maremas recimo uradio), vec se prica o "dusi", "necemu" i slicnim stvarima :).

Fifa nikada nece biti igrivija i bolja od pesa. Ma koliko napredovala. Probao sam obe igre svake godine i znam sta pricam, mada je prosla fifa stvarno revolucija u odnosu na prethodne ali pes je pes ! Samo problem sa licencama smara ali dobro, ima krs patcheva.
PES je dobra ruska vodka a FIFA je neka djus vodka :d :d :d

Shom1, kada je nesto igrivo onda mozes da pljujes do prekosutra, fifa ce ostati football arkada koju igras sam a ne sa ekipom :d
Kada nekoga pozoves na fifu ili nece doci ili ce svratiti na pola h sa nekim sokom a na pes ekipa dolazi na 24h sa brdom piva :d :smoke:

Subjektivno do jaja
Play and let to play

Meni jedino nedostaje u pesu ona direktnost, dok se dribla, da osetim igraca, a kada se pojavi onaj lag, izgubim volju. Ali evo, najavili su da ce popraviti taj aspekt igre.

imam neki trip kad bi me neko pozvao na FIFU automatski bi pomislio da je derpe
Ovo me je oduševilo. Čovek koji poziva na objektivnost.

Meni je prošli pes bio teški krš, što sam ga više igrao, više mi je išao na živce. Dosta gluposti iz ranijih delova je ispravljeno, ali je igra "izgubila dušu", da se tako izrazim.

Mogli bar scoreboard da promene...

[YOUTUBE]K4NfYLT4yT0&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

@brajko85 To ti je E3 kod, igra na 60%, tako da ima vremena to da se promeni. Mada ko da je bitan skorbord.

Poslednja izmena:
Ma kažem onako...kad sam prvi put bacio pogled, pomislio da je pes 2011 ;) Odlično ovo izgleda, vidi se da je dosta brža reakcija kod primanja lopte...biće ovo dobar pes.
[YOUTUBE]3Hjki0Q20Mw&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Kako samo mrzim situacije poput ovih na 1:49 i 4:56.
Kada se nesto slicno desi, bez obzira da li sam dao ili primio gol, vise mi se ne igra.

Ovaj video 5 je katastrofa, ova dvojica kao da ne zna šta treba da rade, kao da su gejmped uzeli prvi put u ruke :(

Edit:

Poslednja izmena:
Sve obrisano :(

Svi klipovi spojeni

[YOUTUBE]RxdmopP36gI&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Jedino je www.eurogamer.net od sajtova pomenuo bagove koje fifa 12 donosi, svi ostali si nepotrebno dizali igru u nebesa i mazali ljudima oči, ali eto prošle nedelje ljudi koji su bili na testu sa raznih fifa foruma i td. su nam preneli realne utiske.

Potpuno se slažem sa tobom, ali razmisli kako je prošle godine bilo sa PES-om 2011, na svim forumima na kojima sam član su PES dizali u nebesa, niko nikakve mane nije pominjao, ni retardirane golmane, ni bag sa kamerama u replay, ni ping-pong dodavanja, ni one projektile od šuteva.. NIšta! Mislim da je čak dobio 90 i kusur ocenu.. Nadam se da će PES12 da me vrati KONAMIJU čiji sam fan bio čitavu deceniju, ali sudeći po onom što sam video, mislim da nema teorije! FIFA 12 mnogo više obećava i pored toga što PES ima dosta aduta, pre svega mislim na editing i grafiku koja je za 3 klase ispred FIFE.

Shom1, kada je nesto igrivo onda mozes da pljujes do prekosutra, fifa ce ostati football arkada koju igras sam a ne sa ekipom :d
Kada nekoga pozoves na fifu ili nece doci ili ce svratiti na pola h sa nekim sokom a na pes ekipa dolazi na 24h sa brdom piva :d :smoke:

Fifa je arkada do onog trenutka dok ne naučiš da je igraš...

Poslednja izmena:
E neka si mi rekao :d
Za fifu na mom hdd nema mesta.. samo vi ''uzivajte'', ne sumnjam da si npr ti npr kralj fife :d

cao, ja pes igram jos od osnovne skole i po meni poslednji pravi pes je 6-ica... 10-ku necu ni da komentarisem po meni 10-ka je fifa...sve do izlaska 11-ice igrao sam sesticu jer za drugo nije bilo svrhe...
11-ica je pocela da mi vraca veru u pes (uz dosta nedostataka)... odakle poceti??? klizeci startovi odnosno faulovi...za ciste startove i odnetu loptu, faul..penal.. za start po nogama, cak i bez lopte, nista...ko je to tako napravio svaka mu cast...i nemojte da kazete da ne moze bolje jer je u 6-ici savrseno funkcionisalo...onda izvodjenje prekida, pogotovo kornera, koje nema veze ni sa cim osim sa srecom...znaci odigrao dobro odbranu ili ne ako je u tom momentu reseno da ga primis(ili das) tako ce biti...onda i najgori aspekt po meni koji nisam znao kako da nazovem pa sam ga nazvao karma, znaci bolji si od drugog igraca 10 puta, to se vidi na terenu..imas svaki napad 100-postotnu priliku, koristis sve fore,R2 i slicno i ne mozes da das go, precke, stative,neprirodne odbrane golmana i sve slicno(ko je igrao zna)... i onda tvoj saigrac jednom predje pola i na neki odbitak iz jos neprirodnije sutuacije da go za pobedu...i utakmica se zavrsi 40 suteva za tebe, od toga 35 u okvir gola, i 2 suta za njega od toga jedan u okvir i njegova pobeda od 1:0...TO NEMA VEZE sa mozgom...i jos nesto recimo sedis sa ortakom i igras nekoliko tekmi za redom, iste ekipe, sve isto..jedna se zavrsi 0:0, druga 5:4, treca 1:0...itd KAKO sad odjednom dali\primili po pet komada a onda niko ne moze da da go??? Hvala...

Ubo si ko prstom u med za 2011.. :) Kao sto rekoh, nervni slomovi..

e da, zaboravih jos ovo.. kad hoces da ispucas loptu ma nema sanse treba mu 5 minuta da se namesti da je ispuca, nebitno da li na kocku ili na krug do kraja, a jos gore je kad uspes da ispucas a protivnicki igrac je vec prisao dovoljno blizu da ga lopta bilo kako zakaci, lopta se automatski lepi za njega ko da je bilo dodavanje a ne sut od 200 na sat za ispucavanje...

Ne, definitivno najbagovitija i naj nekompletnija verzija PES-a koju sam igrao. Ima obecavajucih stvari za 2012 ali je*e mi se sto i FIFA izbacuje godisnje, 2011 je trebala da se radi jos godinu dana minimum.

Upravo to. Bar jos godinu dana.

Nencak svaka čast, bukvalno iste primedbe imam. Dodao bih ono golmanovo nameštanje za ispucavanje... Igrači trče u kontru a on tapka loptu (LOL) i dok ispuca protivnik je već postavio odbranu. I bagovi sa sudijama, uh to je posebna priča. Za svaki start se dobija žuti karton (wtf), nebitno da li je sa leđa sa obe noge ili blagi kontakt ramenom npr. FIFA je ok, ali nekako će mi uvek PES biti prva asocijacija na fudbal...:D

Poslednja izmena:
Da, to kad tapka loptu a igraci trce kontru je takodje prica za sebe...i kad ubacis centarsut pravo na glavu i igrac ti ne reaguje ma sta stisno i lopta ga pogodi ko da je mrtav i odbije se u tri lepe...

1hyfZ.png

NUeSX.png

Interesantne fotke, samo mi nije jasno jedno, vidim da Milan ima vecu ocenu za speed, offence, technique od Barse, sto je nemoguce i nelogicno.

Interesantne fotke, samo mi nije jasno jedno, vidim da Milan ima vecu ocenu za speed, offence, technique od Barse, sto je nemoguce i nelogicno.

Barsin najbrzi igac je Dani Alves(86 brzina a akceleracija 87), Messi nije brz igrac on ima agiliti nema neku brzinu(82/92), ni Vilja nije sprinter neki cak je veoma spor za takav tim i poziciju...a u Milanu: Pato, Robinjo, Abate, Emanuelson, Boateng, pa i Ibra je brz gledajuci ove barsine sporace... Kapiram da je ta ukupna ocena ustvari prosecna svih igraca. Igram PES 2011 bas sa Milanom i oni su medju prva tri tima po jacini u pes-u, Real, Barsa i Milan to je to, mada je po igrackom kadru Milan drugi a Barsa treca.

Drugo offence Barse mi se cini da pise 93 a Milanu 91, imaju brzinu vecu za 1 sto je smesno, tehniku i imaju vecu u Barsi visoke tehnicke ocene ima Cavi,Mesi i Inijesta, ostali su stepenica ispod, a Milan ima Ibrahimovica, Robinja, Sedorfa, Kasana, Pirla, Pata i to svi imaju tehnicke ocene +90.

Neke stvari ne mozes izraziti u ocenama, Barsa treba da ima teamwork 150 i to je to, te ocene sa tog skrina su sasvim relane, to sto Milan kao tim ne igra onako kako bi trebalo u pravom fudbalu ne znaci da nema fantasticne igrace.

Ne treba trcati pred rudu, samo malo analize i sve dodje na svoje mesto, onda se vidi da nije "nemoguce i nelogicno" ;)

Poslednja izmena:
Zasto onda Gattuso nema agresivnost i tanacity 99 ? Ima li neko ludji i agresivniji od njega ?

digitalni fudbal konacno pocinje da lici na pravi :) ono kretanje, cuvanje prostora, utrcavanje u prazno, dodavanje u prazno sada izgleda zaista sjajno... bravo bravo... nisam nikakav fan digitalnog fudbala, samo pravog koji sam i trenirao i pikam i dalje, ali ovome bih voleo da se posvetim :)

Nazad
Vrh Dno